Aug
23

Sip´n see

by Sofia   -   in Party planning

Lupailin jo iät ja ajat sitten tehdä juttua tyttöjen vanhoistakin juhlista. Täällä on jo tulevien 2-  ja 4 -vuotis juhlien suunnittelut käynnissä, joten aikaisemmat juhlat ovat olleet viime aikoina mielessä. Ensimmäiseksi vuorossa Purkan sip´n see. Sip and see juhlien ajatuksena on kutsua ihmisiä vaikkapa teekupposelle ja uutta tulokasta katsomaan, samalla siis siemaillaan juomaa ja katsellaan vauvaa. Muutama ystävä oli käynyt kyllä neitosta ihailemassa sairaalassa, mutta päätimme järjestää kotona juhlat johon kutsuimme useamman ystävän ja myös vanhempiemme ystäviä katsomaan vauvaa. Koimme jo Hattaran kanssa, että meille tällainen järjestely sopi paremmin kuin se, että joka päivä soi ovikello ja pitää varautua vieraisiin. En ollut tosin ihan huomioinut sitä, että uudessa keittiössämme saatiin vasta jääkaappi paikoilleen edellisenä iltana ennen juhlia. Istuin itse olohuoneessa, ruokapöydän ääressä koristelemassa keksejä pinsettien ja sokerihelmien kanssa kun remonttimiehet ahersivat vielä viime silausta keittiössä. Onneksi seuraavana päivänä kaikki oli kuitenkin valmista! Tässä siis kuvia Purkan sip´n see juhlista…

Juhien kutsut teki veljeni toiveitteni ja sunnitelmieni mukaan.

Veljeni teki kutsut ja “herkkukyltit” toiveitteni mukaan. Kutsujen teemana oli vaaleanpuna-valkoinen  ja rusetit.

Juhlissa tarjoiltiin tekemiäni kuppikakkuja, kakkutikkareita ja keksejä. Lisäksi oli kaksi kakkua, nameja, kahvia, teetä ja pinkkiä kuohuvaa. Kahvi, tee ja kakut olivat keittiössä esillä ja ne unohtui täysin kuvata. Juomien kyltissä luki “sip´n enjoy as we celebrate the new bundle of joy”.

Kertikset ja paperipillit tilattiin Shop Sweet Lulusta, nyt pari vuotta myöhemmin Suomestakin saa jo kauniita kertiksiä.

Sweetheartin nallenamuja.

Ekbergin joulumacaronit maistuvat kanelilta ja ovat suosikkejani!

Pinkki limonadi syntyi sekoittamalla greippilimua ja vadelmamehua, lisäksi sitruunanviipaleita ja jäätä.

“Onesies”-keksit syntyivät vaniljakeksi-reseptilläni.

Suklaakakusta ja tuorejuustosta pyöritellyt kakkutikkarit päällystin candy meltsillä ja tein fondantin sekä sitä kovettavan “gum trachasantin” seoksesta pieniä rusetteja koristeeksi silikonimuotilla.

Pienet pinkit Mary Janet syntyivät myös silikonimuotilla. Tein ystäväni babyshower kakkuun punaiset glitterversiot kirkkaanpunaisesta sokerimassasta johon painelin punaista kimaltavaa koristesokeria. Ne olivat mielestäni aika hienot.

Pikkuruinen ja hieman mietteliäs Hattara on tässä saman ikäinen kuin Purkka on nyt.

Pöydälle oli ripoteltu pieniä helistimiä ja “silkkistä” confettia. Pieniä nukenvaunuja, ruokalappuja ja kukkasia.

“Centerpiece” eli pöytäkoriste oli kukkien sijaan tehty tikkareista.

Juhlista sai lähtiessään pienen vaaleanpunaiseen kartonkirasiaan pakatun yllätyksen kiitokseksi. 

 

Pikku juhlakalu oli lähes joka kuvassa jonkun vieraan sylissä, mutta tässä pikku sankari kellii silloisessa isosiskonsa sängyssä. Juhla-asun rintaan on kirjailtu pieniä ankanpoikasia, löysin sen Barcelonasta kun olin hääpukuostoksilla ja se oli niin hurmaava, että päätyi mukaani vaikka en silloin vauvaa vielä odottanutkaan. Tummansiniset silkkitossut isoinen rusettinauhoineen on äitini tuonut Purkalle Venezian tuliaisina, ne olivat harvoja vauvajuttuja jotka eivät periytyneet Purkalta.

Toivon sinulle suloista viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Vaikka tässä olikin yliannostus vaalenapunaista, niin huomenna pinkki haaste jatkuu…

p.p.s. Meillä on paljon vieraskielisiä ystäviä ja myös sukulaisia, siitä johtuu englanninkieliset tekstit ja kutsut juhlissamme…

5 COMMENTS
|
19,619 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Sip´n see „
Vanillarose, on August 23, 2013

Hei, ekaa kertaa blogissasi! Oi miten kauniit juhlat ja upeita herkkuja olette loihtineet. Kiinnitin huomiota tuohon limonaditelineeseen, mistäköhän sellaisen löytäisin?

Mukavaa viikonloppua!

Sofia, on August 28, 2013

Vanillarose, lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani! Limonaditeline on sellaisesta pikku sisustusliikkestä Tarkampujankadulta jota ei valitettavasti enää ole. Ostimme saareen hieman samantapaisen Granitista, on kyllä “robustimipi”. Anteeksi, että vastaukseni on kestänyt, huomasin vasta nyt, että en olekaan vastannut tänne… Kivaa viikkoa sinulle!!!

Ansku, on August 23, 2013

Ihana idea järjestää tuollaiset juhlat! En tiedä mistä aloittaisin, kun voisin kehua ja huokaillen ihastella jokaisen kuvan jokaista pientäkin yksityiskohtaa 😀 Kaiken kaikkiaan, todella kauniisti tehty kattaukset ja tarjoilut ja koristelut 🙂 Mitä muuten oli täytteenä noissa kuppikakuissa? Nekin herkullisen näköiset! Tunnelmallista viikonloppua!

Sofia, on August 28, 2013

Kiitos Ansku! Kuppikakut ovat suklaanmakuisia tuorejuustokuorrutteella. Pitäisiköhän ryhtyä leipomaan… 🙂

Ansku, on August 29, 2013

Aina kannattaa leipoa 😉 Tein vastaavanlaisia kuppikakkuja juuri tänään, ei tosin lähellekään niin hienoja ja kauniisti koristeltuja kuin sinun taidonnäytteesi, mutta maku oli loistava ja sehän tärkeintä 🙂

Leave a comment
name
email
url
message