Oct
23

Alice´s Emporium

by Sofia   -   in Good things for kids

Toivoitte aihealueeksi myös lastenkirjoja. Ottaen huomioon kuinka hirmuisesti rakastan kirjoja ja kuinka innostun niistä niin meuhkamaan, olen kirjoittanut tästäkin aiheesta blogiin melkoisen vähän. No tehdään tähän muutos! Aloitan yhdellä ihanalla kirjalla jonka kaivoin jemmakaapistani sunnuntaisen sadepäivän kunniaksi ja joka meillä on luettu sen jälkeen joka ilta. Oikeastaan otin kirjan esille koska minulla oli siihen liittyvä kiva askartelujuttu odottelemassa samaisessa jemmassa ja kaipasimme vähän jotain tekemistä kun vesisateeseen suuntaaminen yhden nuhanenän kanssa ei ollut vaihtoehto. The High Street on englanniksi, mutta se ei meitä ole  haitannut. Ostan välillä kirjoja ulkomailta myös mm. ranskaksi tai englanniksi ja sitten luen ne kuitenkin tytöille suomeksi. Toki luen todella mielelläni kotimaisia lastenkirjoja ja mieheni taas lukee tytöille ruotsiksi, mutta jotkut ihanat kirjat eivät löydy käännettyinä joten käännän niitä sitten itse lukiessani. Ehkäpä näistä helposti luettavista kirjoista on lapsille itselleenkin sitten hyötyä kun koulussa aletaan lukea vieraita kieliä. No The High Street on joka tapauksessa kauniisti kuvitettu kirja joka kertoo pienen tytön reissusta kauppakadulle suorittamaan ostoslistaansa. Se on englanniksi kivasti runon mittaan kirjoitettu joten tätä luin tytöille myös englanniksi.  Eivät he toki siitä ymmärtäneet kuin muutaman sanan ja numerot. Mutta käännän siis kirjoja omavaltaisen vapaasti suomenkielelle. Kirjaan perustuva askartelukin oli todella kiva ja tytöillä on nyt leikeissä oma pieni kauppa. Tämä vaati hieman liimaamista ja velcro tarrojen asettelua, mutta lähinnä taittelua joka onnistui näppärästi pienemmiltäkin tytöiltä. Joimme siis sateisen päivän kunniaksi hunajateetä tuikkujen valossa ja kasasimme oman pikku kauppamme…

On last Sunday it was raining very hard here in Helsinki so I took out this new book called The High Street and this “make your own shop”-kit based on the book. We were sipping earl grey tea in candle light and folding and cluing this little cardboard shop together. It contains characters to play with too and was a lot of fun to make. Perfect for mommies who don´t always feel like coming up with a craft from scratch ( I´m raising my hand here) or making a huge mess. The book is adorable. It´s a “lift the flap book” about a girl who runs her errands on the High Street. It´s written in rhyme and has darling illustration. I highly recommend this book. There is a little girl running the errands but I see no reason why a little boy would not enjoy it just as much. I´m actually a huge fan of books both for kids and adults and I think I will try to make this a regular subject for the blog as I have so many great books to recommend.

Lattemamma

6 COMMENTS
|
9,151 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Alice´s Emporium „
Niina, on October 23, 2014

Oi miten kaunis kuvitus tuossa kirjassa onkaan, täytyypä laittaa vinkki muistiin. Askartelukin vaikuttaa meidänkin tytöille mieluisalta, mutta jos sinulla on jokin hyvä vinkki tällaisten askartelujen säilytykseen, niin otan sen kiitollisena vastaan. Meillä alkaa olla pienoinen ongelma se, että tytöt rakastavat askartelua ja niitä töitä ja teoksia alkaa olla kaikki kaapit ja laatikot päällyksineen täynnä. Ja niin ihania kuin ne äidin mielestä ovatkin, alkaa tällaisen esteetikon silmää aina jossain välissä häiritsemään kaikki lipastojen päälle kertyvä ylimääräinen. Jostain kun löytäisi sen hyvän balanssin askartelujen esillelaiton ja siistien hyllyjen välille. 🙂

Sofia, on November 1, 2014

Niina, ymmärrän hyvin ja toistaiseksi ei valitettavasti ole… Pakkohan sellainen on kohta keksiä. Nyt täällä on innostuttu lumihiutaleitten teosta, ja paperisilpun lisäksi hukumme pian hiutaleisiin 😀

Täti Ruskea, on October 23, 2014

Kiitos kun toteutit lastenkirjapostaustoiveen. Ihana kirja tuo ja mahtava askartelujuttu mukana. Mä oon myös sellainen kirjojen jemmaanostelija. Näin joulun lähestyessä alan odotella lastenkirjauutuuksia ja samalla pohtimaan, mikä kirja sopisi kenellekin. Tukholmassa käydessä aina hieman harmittaa, kun siellä kirjat ovat niin paljon edullisempia kuin Suomessa. Joitakin kirjoja olen sieltä ostanutkin erityisesti isoille pojille, jotka lukevat itse ruotsinkielisiäkin kirjoja. Etenkin alkuperäiskielellä kirjoitetut sarjat (kuten LasseMajas detektivbyrå jne) ovat olleet hyviä ostoksia. Pienillekin ollaan ostettu mm. Barbapapoja, mutta niitä luetaan juuri noin vapaasti suomennettuna. Yksi mun heikkous on lastenkirjoihin liittyvä lisämateriaali (pehmot, pelit, kortit, muovifiguurit jne.) ja niitä saa juuri Ruotsista hyvin. Tällä hetkellä 3-vuotias on ihastunut Babar-kirjoihin. Meillä on niitä vain muutama (koska en ole löytänyt kaupoista), mutta kirjastosta löytyi iso pino. Niitä kun löytyisi nyt jouluksi vähän lisää kotikirjastoonkin.

Sofia, on November 1, 2014

Me pidetään myös kovasti Babareista Täti Ruskea. Minulla on paljon omasta lapsuudesta koska olivat suosikkejani. Pariisista olen löytänyt tosi paljon myös, mutta vaatii tietenkin vähän käännöstyötä.

Marianna, on October 23, 2014

Oi, oi, oi… Pikkukakkosessakin on torstaisin kirjaesittely, ja sitten törmään uuteen ja tuntemattomaan materiaaliin vielä täälläkin. Wohoo!!! Tämä tonttuileva äiti tykkää hunajaa, kun saa tutustua uusiin (lasten)kirjoihin.

Sofia, on November 1, 2014

Kiva Marianna, että aihe miellytti! 🙂

Leave a comment
name
email
url
message