Good things for kids,  Shopping

Skinny Jeans

The girls are not very fond of pants or jeans really but I do love kids in them. It´s funny how my Instagram friends were admiring my kids always wearing skirts or pretty dresses as theirs only want to be in pants. And I told them that I wish mine would wear them more eagerly. So I decided to try and went to look for jeans that they might like and found these cute ones. I wanted to share them as they are super comfortable and stretchy and the model looks cute on a bit thinner legs too. It also has a rubber band in the mid section to tighten up around the waist. But most of all I really liked the happy colours they came in. Bubble Gum got the yellow ones and Cotton Candy the pretty light blue. These are not really jeans, they are called skinny twill trousers, but they look like coloured jeans to me and are very very cute with just a t-shirt and a cardigan ( those cable knits for example) or with a floral shirt or a pique shirt ( a polo).

6917600300_1_1_1

6917600633_2_1_1

6917600406_1_1_1

6917600250_2_1_1

6917600620_1_1_1

 

Now I´m curious! What do your kids love to wear and what do they hate?

Mine love skirts and dresses and not so much pants ( I keep trying and these were not that appalling to them). For my great disappointment Cotton Candy hates collars of any kind ( sob sob sob) frilly or peter pan or even just a regular rugby shirt. And she also dislikes button up shirts. So practically all the things I would love to dress her in! She is not a big fan of winter shorts either so just think of one of those cute outfits I love for the girls, velvet shorts with stockings or knee high socks, a button up shirt with pretty peter pan collars and a cardigan on top. Sooob ( that is me pretend crying)! But cheerio, at least they wear the pretty dresses and skirts I have for them and like all things girly like hair bows and such! Bubble Gum would probably wear any old thing if she did not hear her sister denounce them out loud. Her big sister is her fashion icon obviously so there we go, no shorts on her either if she hears her sister in the morning. Luckily she let´s me dress her in most things though and only really dislikes things that are tight around the neck ( even scarves and coats buttoned up make her squirm with discomfort so we tie them very loosely on her). I know most of you think I don´t let my kids dress the way they like but I give them a lot of choise and freedom in their decision really and only very rarely decide for them completely and insist they wear something ( and that would be because the occasion calls for it in my opinion). They get to dress themselves top to toe to pre-school/ nursery once a week and I only see that they are not wearing bits that belong to pj´s ( they have tried!) and that they are warm enough or not too hot. Other than that I bite my lip and let it go. I´m pretty sure their teachers see the days they have chose their outfits completely on their own but sometimes they do come up with such pretty ensembles even I am surprised. And it is their taste and who am I to say I have a better one!

Lattemamma

9 Comments

 • Niina

  Kiitos housuvinkistä, täytyy käydä katsomassa nuo. Huomasin, että Pomp De Luxin uudessa mallistossakin oli ilmeisesti farkkujen tyylisiä joustavia housuja, joten tilaan varmaan sieltäkin yhdet housut testiin. Sillä kuten olen varmaan aiemminkin kirjoittanut, meilläkään ei suostuta pukemaan housuja. Hameet, mekot ja sukkahousut ovat suosikkeja, legginsit käyvät välillä. Olen antanut tyttöjen valita itse vaatteensa tämän lukuvuoden ajan aamuisin ja varsinkin esikoinen osaa kyllä valita jo oikein hyviä kokonaisuuksia. Keskimmäisen värivalinnat eivät ole aina yhteneväisiä oman makuni kanssa, mutta olen yrittänyt pitää mielipiteeni ominani ja yrittänyt ajatella, että jos tyttö itse on tyytyväinen valintaansa, ei ole minun asiani mennä hänen makuansa arvostelemaan. Yritän siis pitää vaatevalikoimaan sellaisena, että suurin osa ylä- ja alaosista kävisi yhteen. 😉 Ja onneksi minulla on vielä hetken aikaa yksi puettava, joka on aina tyytyväinen äidin valitsemiin vaatteisiin. 🙂

  • Sofia

   Niina, jos kaapissa olisi vain minun ostamiani vaatteita niin tyttöjen pukeutuminen olisi varmasti vähän helpompaa, mutta anoppi vie tyttöjä shoppaamaan välillä ja saavat valita mitä haluavat ja aina ne tyttöjen valinnat eivät ihan käy yksiin oman makuni kanssa, vaikka toki osittain käyvätkin. Mutta tosiaan, hyvä kun saavat omaa itseään toteuttaa, eiväthän nämä niin vakavia juttuja ole!

 • Helen

  Love these! The colours are gorgeous for the Spring. I always think it funny, how from quite a young age, children form an opinion about what they will and won’t wear! Even boys can be quite particular! I would prefer for the boys to wear shirts a little more often but they prefer the comfort of polo shirts and t-shirts. I have a fussy one when it comes to scarves and having her coat done up to the top too and she can be very particular about her tights and socks being put on properly around her toes! Fortunately, they wear most of the clothes I buy for them but friends have warned me that when girls reach a certain age they tend to want to find their own style which may not always be to one’s own preference.

  • Sofia

   Helen, I´ve heard some boys are even a lot more particular as to what they like to wear. It´s probably not a gender thing at all. Our god daughter is super particular about her socks too!

 • Täti Ruskea

  Itse poikien äitinä aina “kuvittelen”, että jos mulla olis tyttö, niin hän pukeutuisi VAIN hameisiin ja mekkoihin 😉 Todellisuus&käytännöllisyys vois kuitenkin olla toinen 🙂 Mutta todellakin, myös pojat voivat olla tarkkoja vaatteistaan. Ehkä olen aiemminkin kirjoittanut aiheesta. Meidän 15-vuotias esikoinen kulkee mieluiten farkuissa. Jos niitä ei ole saatavilla (ovat vaikka kaikki pesussa), laittaa chinot, sammarit tai vastaavat. 12-vuotias sanoi kesäloman alkaessa, ettei sitten aio kertaakaan lomalla käyttää farkkuja! Haluaisi kulkea collegeissa ja verkkareissa koulussakin ja sen verran turhamainen olen, etten ole asiasta hänen kanssaan samaa mieltä 🙁 Kompromissiksi olemme sopineet, että silloin kun koulussa on liikuntaa, saa mennä verkkareissa. Käyttää mielellään chinoja (myös värikkäitä, etenkin punaisista tykkää), mutta myös farkkuja. Isot pojat valitsevat kouluvaatteet itse. Joskus (jos olen aamulla näkemässä) saatan kommentoida joidenkin värien yhteensopivuutta tai sitten saattavat itse kysyä neuvoa, mutta pääsääntöisesti pukeutuvat kuten haluavat. Juhliin, konserttiesiintymisiin jne. osaavat myös jo hyvin valita itse vaatteensa, mutta ne kulkevat yleensä “mun hyväksynnän kautta”. Jos ollaan koko perheenä menossa jonnekin, päätän minä melko pitkälle vaatteista. Se on kyllä täysin mun turhamaisuutta, koska en vain pysty siihen, että kulkisimme “kaikenkirjavana” joukkona. Esikoululainen ja kerholainen saavat usein toivoa esim. minkä paidan haluavat laittaa. Mietimme sitten yhdessä sopivan alaosan. Meidän neljävuotias on hyvin tarkka vaatteistaan ja saattaa vaihdella niitä useamman kerran päivässä. Olemme sopineet, että minä päätän vaatteet silloin, kun menemme “ihmisten ilmoille”, mutta kotona hän saa laittaa ihan mitä haluaa. Tosin nykyään saa usein valita myös kerhovaatteensa. Eskarilainen on herkkäihoinen ja se asettaa toisinaan haasteita vaatteiden valinnalle. Huono villavaate kutittaa eikä sitä voi missään nimessä pitää. Valitettavasti myös “halpatuotteet” saavat ihon reagoimaan enkä juurikaan enää sorru niihin (etenkin kun olen omin silmin nähnyt reaktiot). Sama poika tykkää mieluummin löysistä kuin myötäisistä housuista, mutta on niin “kiltti ja kuuliainen”, että pukee mitä haluan, jos siis niin haluaisin. Mukavuus menee kuitenkin edelle, ei minun toiveeni. Hän myös usein pohtii, mitkä värit sopivat yhteen, samoin nuorempi veljensä. Neljävuotias ei tykkää farkuista (myös sammarit ovat hänen mielestään farkkuja). Niitä kuitenkin paljon käytämme ns.ihmisten ilmoilla ja on tottunut siihen. Nappipaitoja (kauluspaitoja) käytetään pääsääntöisesti siistimpinä paitoina, ei siis yleensä perusarjessa. Sen sijaan pikeepaitoja, rugbypaitoja ja neuleita pojat käyttävät myös arjessa. Trikoopaidat, vaarinpaidat ja hupparit ovat myös mieleen.

  • Sofia

   Täti Ruskea, ymmärrän itse hyvin teidän eskarilaista. Itse en oikein käytä kuin luonnon materiaaleja koska ne tuntuvat herkällä iholla paremmilta ja suurin osa mm. villasta kutittaa minua, joten olen sitten ostanut kasmir vaatteita jotka tuntuvat omalla ihollani pehmeiltä eivätkä pistele tai kutia. Onneksi tytöt ovat perineet isältään maailman ihanimman oliivi-ihon joka ei myöskään kuivu lainkaan.

 • Barbamama

  Olin tosi yllättynyt siitä, miten nuorena lapsi voi alkaa muodostaa mielipiteitä vaatteista. Tyttäreni oli vasta vähän yli yksivuotias, kun kieltäytyi ehdottomasti laittamasta päälleen erästä paitaa, jonka olimme saaneet ystävältäni. Kirjava ja löysä paita ei ollut minunkaan mieleen. Suosin aika hillittyjä värejä ja kuoseja sekä hyvinistuvia vaatteita, jotka ei lötkötä. Onneksi makumme näyttävät käyvän tässä suhteessa yksiin. Siistit skinny jeansit tai kapeat suorat housut ovat tyttäreni perusvaate, mutta hän käyttää myös mielellään hameita ja mekkoja. Kovin väljälahkeisia housuja hän ei tykkää käyttää eikä poolopaitoja. Hän kieltäytyy käyttämästä liian isoja vaatteita, sellaisia joissa on “kasvunvaraa”. Itsekin haluan, että vaate on hänelle juuri sopivan kokoinen. Ulkohaalaria hän vihaa sydämensä pohjasta. Aiemmin käytimme haalaria ainoastaan puistossa ulkoiltaessa, mutta täksi talveksi päädyin ostamaan vain ulkoilutakki+housut -yhdistelmän. Luulen kuitenkin, että haalari on pakko hankkia sitten kun hän menee päivähoitoon.

  • Sofia

   Barbamama, ihana kuinka lapset tosiaan jo niin pienestä voivat olla niin tarkkoja siitä mitä päälleen haluavat laittaa. Kyllä päivähoidossakin voi hyvin olla housut ja takki yhdistelmällä, meillä ainakin monilla päiväkodissa on sellaiset.

 • Katja

  Meidän 5v tyttö haluaa aina pitää vain mekkoja ja hameita, joko sukkahousujen tai leggingsien kanssa. Housut ei vaan kelpaa, vaikka olen ostanut mukavia puuvilla- ja verkkarihousujakin. Ulkohousujen pitämisestäkin pitää toisinaan taistella mutta ne ovat Suomen säässä pakolliset. Nyt on tullut kysymyksiä siitä, miksi minun ei tarvitse pukea aina toppahousuja vaan lähden ulos farkuissa. Ajattelin, että jos keväällä menisi sitten farkut ulkohousuina lapsellakin. Inhokkivaatteena ovat poolopaidat, aina unohdan sen ja turhaan poolopaitoja ostan, jotka sitten käyttämättöminä lahjoitetaan pois. Korkokenkiä tyttäreni rakastaa myös, mistä lienee senkin oppinut 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.