Maailman helpoin suklaakakku
Tämä resepti ei ehkä kuulosta kaikkein hienoimmalta suklaakakkureseptiltä, mutta voin vakuuttaa, että lopputulos on herkullinen.
Sen lisäksi reseptin puolesta puhuu muutama tärkeä asia. Ensinnäkin suklaakakun valmistamiseen ei tarvita kuin yksi kulho, yksi kapusta ja pari mittaa (vähän tiskiä ei voi olla huono asia).
Toiseksi sen vatkaamiseen ei tarvita mitään kovaäänisiä sähkövatkaimia tms. ( täydellinen kakku valmistettavaksi vaikkapa aikaisin aamulla kun sankari vielä nukkuu).
Olisikohan tässä ollut tarpeeksi monta kakun puolesta puhuvaa syytä. Jos nämä eivät riittäneet niin sitten ainoa syy jonka oikeastaan tarvitset on tämä, kakku maistuu ihanan suklaiselta, on sisältä pehmeää ja reunoilta hieman karamelisoituneen sitkeää.
Siis maailman helpoimman suklaakakun resepti, ole hyvä.
Brownies-kakku
3dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2 munaa
lisäksi halutessasi tuoreita vadelmia, vaniljauutetta ja tomusokeria.
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe kulhossa. (helpottaaksesi reseptiä vielä, kannattaa kuivien aineiden sekoittamisessa käyttää pallovispilää niin välttyy mahdollisesti paakkuisen kaakaojauheen siivilöimiseltä)
2. Lisää sulatettu voi ja munat, sekoita hyvin. (Lisään tässä vaiheessa myös 1 tl vaniljauutetta, mutta se ei ole välttämätön.)
3. Kaada taikina valitsemaasi voideltuun vuokaan. Tällä kertaa teimme pienempiä suklaasydämiä, mutta taikina riittää n.25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Halutessasi voit painella tuoreita vadelmia kokonaisina kakun joukkoon (tästä erityisesti pienet kädet pitävät, varsinkin jos sormet saa välillä nuolla suklaataikinasta).
4. Paista kakku 200 asteisessa uunissa, n. 20 min. tai kun sinne upotettu tikku ei ole aivan taikinan peitossa. Tämän kakun tulee kuitenkin olla hieman pehmeä sisältä. Jäähdytä kakku ja koristele se halutessasi tuoreilla vadelmilla ja/tai tomusokerilla.
Tämä kakku on myös hyvin muuntelukelpoinen. Voit lisätä hieman kanelia ja vaikkapa kardemummaa jouluisemman suklaakakun mausteeksi. Alkuperäisessä reseptissä (muokattu kirjasta Elävä valo- Talven iloja) kakkuun lisätään 100g rouhittua saksanpähkinää.
Makoisaa alkavaa viikkoa, nähdään huomenna viiksekkäissä tunnelmissa!
Lattemamma
p.s. tyttöjen nimikoidut kokkihatut teetin Little Copenhagenissa.
15 Comments
Debby
ihanat pikku kokit!!!Mahtavat hatut.
Mun cupcaket onnistu hyvin.
Debby
Sofia
Kiitos, hatut on ihan huiput! Mä laitan sulle sähköpostia niin saat sitten lähettää kuvia cupcakeista!
Eeva E
Kokeiltu on! Lapaet halusi leipoa illalla ja onneksi muistin tän reseptin. Nopeaa, helppoa ja hyvää! Tämä laitetaan talteen.
Sofia
Kiva Eeva, että kokeilit! Eikös ollukin helppo ja lapsillekin sopiva juttu?
Johanna
Eikö kakkuun tule ollenkaan leivinjauhetta?
Sofia
Moi Johanna! Tässä kakussa ei ole lainkaan leivinjauhetta.
Lattemamma
Anu
Perjantai illan kokeilu ja miehen sydän vallotettu <3 Aivan ihana kakku!!
Sofia
Jes Anu! Tää on kyllä niin hyvä!
Enkeli
Ihanan helppo ohje, muutama minuutti ja sain kakun uuniin, lapset yllättyi iloisesti kun koulusta tullessa uunissa oli kakku. Laitoin 25cm vuokaan, melko ohut siitä tuli, mutta ilmeisesti niin tarkoituskin? Nyt vain odottelen että saan sen uunista ulos 🙂
elise
resepti
Caroline
Mitä luulet, kestääköhän kakku pari päivää pakastimessa?
Sofia
Caroline, eiköhän! En muista onko tullut testattua koskaan…
Heidi
3dl sokeria ja 1 1/2dl vehnäjauhoja? 🙂
Sofia
Heidi, joo ei mikään terveyskakku!
Pingback: