Cooking

Maailman helpoin suklaakakku

Tämä resepti ei ehkä kuulosta kaikkein hienoimmalta suklaakakkureseptiltä, mutta voin vakuuttaa, että lopputulos on herkullinen.

Sen lisäksi reseptin puolesta puhuu muutama tärkeä asia. Ensinnäkin suklaakakun valmistamiseen ei tarvita kuin yksi kulho, yksi kapusta ja pari mittaa (vähän tiskiä ei voi olla huono asia).

Toiseksi sen vatkaamiseen ei tarvita mitään kovaäänisiä sähkövatkaimia tms. ( täydellinen kakku valmistettavaksi vaikkapa aikaisin aamulla kun sankari vielä nukkuu).

Neiti Hattara sekoittaa keskittyneesti…
Kolmanneksi kakun ainekset ovat hyvin yksinkertaiset ja ne löytyvät useimmilta, ainakin vähän enemmän leipovilta, aina kotoa (juuri sopiva kakku leivottavaksi kun olet lähdössä ex tempore kylään tai saat parin tunnin varoitusajalla vieraita kahvikupposelle).

… sillä aikaa neiti Purkka ehtii tyhjentää keittiönlaatikkoa. Tässä kohtaa on taidettu jo taikinaakin hieman maistaa.
Ja viimeiseksi vielä se tärkein, kakku on niin helppo valmistaa, että sitä on oikeasti kiva leipoa pientenkin lasten kanssa ja he voivat siinä auttaa, jopa tehdä melkein koko kakun ihan itse ( eli siis aivan täydellinen kakku vaikkapa isänpäivän aamuun, arvaatte varmaan mitä meillä leivottiin…).

Olisikohan tässä ollut tarpeeksi monta kakun puolesta puhuvaa syytä. Jos nämä eivät riittäneet niin sitten ainoa syy jonka oikeastaan tarvitset on tämä, kakku maistuu ihanan suklaiselta, on sisältä pehmeää ja reunoilta hieman karamelisoituneen sitkeää.

Siis maailman helpoimman suklaakakun resepti, ole hyvä.

Brownies-kakku

3dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

4 rkl kaakaojauhetta

150g sulatettua voita

2 munaa

lisäksi halutessasi tuoreita vadelmia, vaniljauutetta ja tomusokeria.

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe kulhossa. (helpottaaksesi reseptiä vielä, kannattaa kuivien aineiden sekoittamisessa käyttää pallovispilää niin välttyy mahdollisesti paakkuisen kaakaojauheen siivilöimiseltä)

2. Lisää sulatettu voi ja munat, sekoita hyvin. (Lisään tässä vaiheessa myös 1 tl vaniljauutetta, mutta se ei ole välttämätön.)

3. Kaada taikina valitsemaasi voideltuun vuokaan. Tällä kertaa teimme pienempiä suklaasydämiä, mutta taikina riittää  n.25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Halutessasi voit painella tuoreita vadelmia kokonaisina kakun joukkoon (tästä erityisesti pienet kädet pitävät, varsinkin jos sormet saa välillä nuolla suklaataikinasta).

4. Paista kakku 200 asteisessa uunissa, n. 20 min. tai kun sinne upotettu tikku ei ole aivan taikinan peitossa. Tämän kakun tulee kuitenkin olla hieman pehmeä sisältä. Jäähdytä kakku ja koristele se halutessasi tuoreilla vadelmilla ja/tai tomusokerilla.

Tämä kakku on myös hyvin muuntelukelpoinen. Voit lisätä hieman kanelia ja vaikkapa kardemummaa jouluisemman suklaakakun mausteeksi. Alkuperäisessä reseptissä (muokattu kirjasta Elävä valo- Talven iloja) kakkuun lisätään 100g rouhittua saksanpähkinää.

Makoisaa alkavaa viikkoa, nähdään huomenna viiksekkäissä tunnelmissa!

Lattemamma

p.s. tyttöjen nimikoidut kokkihatut teetin Little Copenhagenissa.

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.