Dec
18

Jouluiset cupcaket

by Sofia   -   in Cooking

Mainitsin aiemmin, että tein joulunalusviikolle kyläpaikkoihin viemisiksi jouluisia leivonnaisia. Maustoin piparkakuista tutuksi tulleilla mausteilla kuppikakkuja ja kuorrutin ne tuorejuustokuorrutteella talvisin koristeluin. Kuppikakut pakkasin yksinkertaisiin valkoisiin leivoslaatikoihin (Heinon tukusta) ja sidoin punavalkoisella bakers twinella.

Jouluiset cupcaket (24 kpl… ja ehkä pari ylimääräistä maistiaisiksi itselle)

  1. 5dl sokeria
  2. 5 dl vehnäjauhoja
  3. 1 1/2 tl leivinjauhetta
  4. 1 1/2 tl ruokasoodaa
  5. 1 tl suolaa (käytän leivonnassa vaaleanpunaista Himalaya suolaa)
  6. 1/2 tl rouhittua maustepippuria
  7. 1/4 tl rouhittua kardemummaa
  8. 1 1/2 tl jauhettua kanelia
  9. 1 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  10. 2 munaa
  11. 2,5 dl maitoa
  12. 100g voita
  13. 2,5 dl kuumaa vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää munat, voi ja maito. Sekoita noin minuutti.

3. Lisää kiehautettu kuuma vesi. Taikina on melko löysää/ nestemäistä (ja siitä tulee herkullisen mehukkaita kuppikakkuja).

4. Täytä kuppikakkuvuoat 2/3 täyteen ja paista n. 15-22 min. n. 200 asteessa.

Tuorejuustokuorrute

125 g huoneenlämpöistä voita

225 g tuorejuustoa (philadelphia tai vastaava)

n. 10 dl (suunnilleen yksi 500g paketti) tomusokeria

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1. Vatkaa voi sähkövatkaimella/ tehosekoittimessa kunnes tasaista, lisää turejuusto ja vatkaa taas tasaiseksi.

2. Lisää mausteet ja tomusokeri, vatkaa hitaalla temmolla kunnes jälleen tasaista. Ja kuohkeaksi keskinopeudella. Jos haluat tehdä kransseja tms. jätä osa kuorrutteesta tehosekkoittimeen ja lisää geelimäistä elintarvikeväriä kunnes saavutat toivotun värin (laitoin Wiltonin Kelly Greeniä ja Leaf Greeniä sekaisin). Jos kuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, voit kokeilla lisätä tomusokeria tai jäähdyttää sitä hetken viileässä. Jos siitä tulee liian jämäkkää, voit lisätä kermaa tai maitoa ruokalusikallisen kerrallaan kunnes sopivaa.

Koristele lopulta jäähtyneet kuppikakut haluamallasi tavalla. Lumiukkoihin käytin valkoista marsipaania. Hangen pinnalle ripottelin lumihiutalekoristeiden lisäksi vähän hienoa sokeria kimaltelemaan.

Kanelintuoksuisia leipomishetkiä,

Lattemamma

p.s. Cupcaket säilyvät hyvinä jääkaapissa 5 päivää ja ovat vielä silloinkin erinomaisen mehukkaita. Ne kannattaa kuitenkin nostaa hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

4 COMMENTS
|
13,163 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Jouluiset cupcaket „
Debby, on December 18, 2012

Voi kun on ihanan näkösiä ja taatusti myös ihanan makusia.
Avasin blogin johon olen pistellyt omia cupcakeja sun muuta .Pistin sen linkin tohon url kohtaan ylös jos haluat kurkistaa.
terkkuja sinne kotiin 😉

Eeva, on March 11, 2013

Täältähän tämä cupcake resepti löytyi! Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kuppikakkusia, tosin hieman keväisemmällä koristelulla 🙂 Niistä tuli ihania, tosin kakkuset tarttuivat hieman muffinssivuokiin kiinni. Johtuukohan tämä huonoista vuoista (Dr. Oetker) tai hieman liian pitkästä paistoajasta (n 23 min)?

Sofia, on March 11, 2013

Moikka Eeva,
Tuo resepti on sen verran “mehukas”, että saattavat vähän varmaan jäädäkin kiinni. Tuskin voi johtua liian pitkästä paistoajasta ainakaan. Tänne blogiin on muuten tekeillä pari parannusta joten sekä hakukenttä, että arkisto on tulossa. Sieltä on sitten helpompi etsiä näitä vanhoja juttuja. alkaa jo olla sen verran tätä materiaalia täällä, että skrollaamisessa ehtii jo hermostua.

Eeva, on March 11, 2013

Eli testailemaan lisää.. pienet apukokit ovat innoissaan! Ja hienoa, jos saat hakupalvelun. Varsinkin sinun herkkureseptejä tulee luettua useammankin kerran! (“Maailman helpointa suklaakakkua” on tullut leivottua jo ainakin 10 kertaa!)

Leave a comment
name
email
url
message