Dec
18
Jouluiset cupcaket
by Sofia - in Cooking
Mainitsin aiemmin, että tein joulunalusviikolle kyläpaikkoihin viemisiksi jouluisia leivonnaisia. Maustoin piparkakuista tutuksi tulleilla mausteilla kuppikakkuja ja kuorrutin ne tuorejuustokuorrutteella talvisin koristeluin. Kuppikakut pakkasin yksinkertaisiin valkoisiin leivoslaatikoihin (Heinon tukusta) ja sidoin punavalkoisella bakers twinella.
Jouluiset cupcaket (24 kpl… ja ehkä pari ylimääräistä maistiaisiksi itselle)
- 5dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa (käytän leivonnassa vaaleanpunaista Himalaya suolaa)
- 1/2 tl rouhittua maustepippuria
- 1/4 tl rouhittua kardemummaa
- 1 1/2 tl jauhettua kanelia
- 1 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 munaa
- 2,5 dl maitoa
- 100g voita
- 2,5 dl kuumaa vettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää munat, voi ja maito. Sekoita noin minuutti.
3. Lisää kiehautettu kuuma vesi. Taikina on melko löysää/ nestemäistä (ja siitä tulee herkullisen mehukkaita kuppikakkuja).
4. Täytä kuppikakkuvuoat 2/3 täyteen ja paista n. 15-22 min. n. 200 asteessa.
Tuorejuustokuorrute
125 g huoneenlämpöistä voita
225 g tuorejuustoa (philadelphia tai vastaava)
n. 10 dl (suunnilleen yksi 500g paketti) tomusokeria
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1. Vatkaa voi sähkövatkaimella/ tehosekoittimessa kunnes tasaista, lisää turejuusto ja vatkaa taas tasaiseksi.
2. Lisää mausteet ja tomusokeri, vatkaa hitaalla temmolla kunnes jälleen tasaista. Ja kuohkeaksi keskinopeudella. Jos haluat tehdä kransseja tms. jätä osa kuorrutteesta tehosekkoittimeen ja lisää geelimäistä elintarvikeväriä kunnes saavutat toivotun värin (laitoin Wiltonin Kelly Greeniä ja Leaf Greeniä sekaisin). Jos kuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, voit kokeilla lisätä tomusokeria tai jäähdyttää sitä hetken viileässä. Jos siitä tulee liian jämäkkää, voit lisätä kermaa tai maitoa ruokalusikallisen kerrallaan kunnes sopivaa.
Koristele lopulta jäähtyneet kuppikakut haluamallasi tavalla. Lumiukkoihin käytin valkoista marsipaania. Hangen pinnalle ripottelin lumihiutalekoristeiden lisäksi vähän hienoa sokeria kimaltelemaan.
Kanelintuoksuisia leipomishetkiä,
Lattemamma
p.s. Cupcaket säilyvät hyvinä jääkaapissa 5 päivää ja ovat vielä silloinkin erinomaisen mehukkaita. Ne kannattaa kuitenkin nostaa hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Voi kun on ihanan näkösiä ja taatusti myös ihanan makusia.
Avasin blogin johon olen pistellyt omia cupcakeja sun muuta .Pistin sen linkin tohon url kohtaan ylös jos haluat kurkistaa.
terkkuja sinne kotiin 😉
Täältähän tämä cupcake resepti löytyi! Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kuppikakkusia, tosin hieman keväisemmällä koristelulla 🙂 Niistä tuli ihania, tosin kakkuset tarttuivat hieman muffinssivuokiin kiinni. Johtuukohan tämä huonoista vuoista (Dr. Oetker) tai hieman liian pitkästä paistoajasta (n 23 min)?
Moikka Eeva,
Tuo resepti on sen verran “mehukas”, että saattavat vähän varmaan jäädäkin kiinni. Tuskin voi johtua liian pitkästä paistoajasta ainakaan. Tänne blogiin on muuten tekeillä pari parannusta joten sekä hakukenttä, että arkisto on tulossa. Sieltä on sitten helpompi etsiä näitä vanhoja juttuja. alkaa jo olla sen verran tätä materiaalia täällä, että skrollaamisessa ehtii jo hermostua.
Eli testailemaan lisää.. pienet apukokit ovat innoissaan! Ja hienoa, jos saat hakupalvelun. Varsinkin sinun herkkureseptejä tulee luettua useammankin kerran! (“Maailman helpointa suklaakakkua” on tullut leivottua jo ainakin 10 kertaa!)