Jan
14

Pesto

by Sofia   -   in Cooking

Olen paininut pienen ongelman kanssa. Minusta olisi kiva jakaa enemmän ruokareseptejä, mutta ruokien kuvaus on haasteellista. Ainakin minulle, todelliselle valokuvauksen keltanokalle. Leivonnaiset ja jälkiruuat on vähän helpompi saada houkuttelevan näköiseksi kuviin. Ja ottaen huomioon luonnonvalon tämänhetkiset haasteet ( meille ei juurikaan paista aurinko sisään missään vaiheessa näin talviaikaan), on ruokareseptien jako jäänyt vähemmälle. Nyt päätin kuitenkin hyödyntää sen pienen hetken kun edes ripaus valoa kurkkasi keittiömme ikkunasta ja yrtin saada muutaman kuvan otettua lempiruokamme valmistuksesta.

Pasta pesto on meillä yksi lasten (ja aikuisten) lempiruuista. Sitä saa ihan hyvää valmiina kaupasta (kunhan muistaa tarkistaa, ettei purkki sisällä mitään pestoon kuulumattomia kummallisuuksia täyteaineina), mutta se on todella helppo ja nopea valmistaa myös itse. Kuten monissa suosikkiresepteissäni, pestossa helppouden lisäksi hienous piilee sen muunneltavuudessa. Pinjansiemenet voi vaihtaa erilaisiin pähkinöihin (saksanpähkinä tai manteli ovat yleisimpiä pinjansiemenen sijaisia), basilikan muihin yrtteihin tai vaikkapa aurinkokuivattuihin tomaatteihin. (Niihin jotka jossain vaiheessa olivat jokaisessa reseptissä. Ihan niinkuin herneenversot, muistattekos kuinka ravintoloissa kaikki annokset peitettiin herneenversoilla muutamia vuosia sitten?)

Pesto (4-6lle)

  1. pari ruukkua basilikaa
  2. 150 g parmesaania ( jätä n. 50 g raastettavaksi valmiin annoksen päälle)
  3. 100 g pinajansiemeniä
  4. muutama pieni tai 1 iso valkosipulinkynsi
  5. iso loraus hyvää oliiviöljyä
  6. mustapippuria ja suolaa maun mukaan

1. Paahda pinajnsiemenet kuivalla pannulla kunnes suloisesti rukettuneita.

2. Sekoita bamixilla, blenderissä tms. kaikki ainekset tahnaksi. Öljyä kannattaa lisätä pikkuhiljaa oman maun mukaisesti, koostumus saa mielestäni olla hieman öljyistä, ei ihan kuivaa tahnaa. Minulla on kotona aina (ainakin) kahta erilaista oliiviöljyä, toista käytän ruuan valmistuksessa kuten paistamisessa, toista mm. salaateissa ja ruokien viimeistelyssä. Pestoon suosittelen käytettäväksi ns. viimeistely-öljyä koska tässä maku merkitsee. Tadaa- valmista!

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Sanotaan, että pastankeitinveden pitäisi olla yhtä suolaista kuin välimeren. Kun sekoitat peston ja pastan sekaisin, lisää hieman keitinvettä. Pastan keitinvedessä on tärkkelystä joka sitoo kastikkeen ja pastan toisiinsa. Ripottele annoksen päälle ripaus vastarouhittua mustapippuria ja reilusti parmesaania. Meillä syödään peston kanssa jostain syystä aina kirsikkatomaatteja (tai muuta tomaattisalaattia)

Buon appetito,

Lattemamma

4 COMMENTS
|
8,704 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Pesto „
Lumo, on January 14, 2013

Pesto on ihan suosikkejani, laitan sitä kaikkeen mahdolliseen.

En koskaan osta pestoa valmiina, valmispestot ovat aina jotenkin kitkerän makuisia. Sen sijaan teen pestoa ison erän kerralla (varsinkin kesällä, kun basilikapuskat ovat suurimmillaan ja pakastan sitä jääkuutiomuoteissa sopiviksi annoksiksi.

Uudesta keittokirjasta löytyi paprikatapenaden ohje, tosin se on mielestäni enemmänkin pestotyyppinen. Basilikan sijaan tulee uunissa paahdettua paprikaa, josta on kärventynyt kuori otettu pois. Sitä aion kokeilla huomenna munakoison kaverina.

Sofia, on January 14, 2013

Lumo, toi paprikatapenade kuulostaa ihanalta. SElailin juuri eilen illalla joulupukilta tullutta Jerusalem- nimistä keittokirjaa ja siinä oli myös ihania samantyyppisiä ohjeita. Ja paljon munakoisoa myös. Aion laittaa siitä jotain perjantaina kun saamme illallisvieraita. Ehkäpä testailen ideaasi myös, kiitos vinkistä.

Lattemamma

Linda, on January 14, 2013

Moikka, Ihana blogi! Saanko kysyä, että mistä noin ihana sinivalkoinen pöytäliina on?

Sofia, on January 14, 2013

Moi Linda ja kiitos! “Pöytäliina” on itseasiassa parimetrinen kangaspala joka odottelee vielä sopivaa tarkoitusta, luulenpa, että pääsee tyttöjen kesähameiksi. Olen ostanut sen Hampurista tuhat vuotta sitten yhdestä lastenkaupasta jonka nimeä en muista ja se on odotellut sopivaa hetkeä ja tarkoitusta (muutaman muun kauniin kankaan kanssa). Olisi mielestäni myös tosi ihana pöytäliina, mutta meillä on niin pitkä ruokapöytä, ettei riitä valitettavasti millään.
Lattemamma

Leave a comment
name
email
url
message