Jan
17

Vaipanvaihtopaikka

by Sofia   -   in Good things for kids

Ennenkuin ensimmäinen lapsemme Hattara syntyi, halusin laittaa kaiken kotona valmiiksi. Pesin pieniä bodeja ja silitin ne kaikki siisteihin pinoihin. Pakkasin sairaalalaukun valmiiksi hyvissä ajoin, myös Hattaralle oman pienen laukkunsa kotiintulovaatteita varten. Imetystyynyt, rintapumput, tutit ja pullot odottelivat vauvaa kotiin. Moses Basket- kori oli pedattu pikkuisen unia varten ja suloinen unilelukin odotteli siellä. Vaipanvaihtoalusta odotteli pikkuruisine vaippoineen ja harsoliinoineen. Sitten tein tämän kaiken uudestaan kun Purkan oli aika tulla kanssamme synnytyslaitokselta kotiin. Hyvin valmistautuminen on useimmille meistä aivan erityisen tärkeää odotellessa pienen uuden elämän alkua masun tällä puolella.

Yritin esikoisen kohdalla etsiskellä mahdollisimman paljon tietoa kaikesta etukäteen ja toivoin, että olisin löytänyt jonkun kivan lähteen josta olisin löytänyt hyviä vinkkejä valmistautumiseen. Niinpä ajattelinkin tehdä pienen juttusarjan jossa jaan omia vinkkejäni, mitä mielestäni oli hyvä olla mukana sairaalassa, mitä olen kanniskellut vaippalaukussa mukanani (ja mitä pakannut sinne ehkäpä turhaan) jne. Aloitan tämän sarjan vaipanvaihtopaikalla. Ainoa logiikka tähän on se, että vaipanvaihtoalustamme on ollut jo pidemmän tovin pois käytöstä ja lavastin sen nyt kuviin ennenkuin alusta viedään kellariin.

Monilla lattemamman lukijoista varmaan on jo lapsia, joten olisi kiva saada kommenttiosioon omia hyväksi kokemianne asioita ja vinkkejä siitä mitä hankitte turhaan.

Vaipanvaihtopaikalla vauvaharja ja kampa, rasvaa, peppurasvaa mahdollista vaippaihottumaa varten, desinfiointiainetta navan puhdistusta varten, peppurasvaa ja talkkia (käytin oikestaan talkin sijaan luomu perunajauhoja joita neuvolasta suositeltiin, laitoin perunajauhot suloiseen pieneen sirottimeen josta sitä oli helppo sirotella tarvittaessa vauvan pepulle). Myös pikkuiruiset kynsisakset, pumpulia, kasvopaperia ja pumpulipuikkoja oli aina vaihtopaikalla. Pumpulipuikot evät ole korvien putsaukseen vaan pikkuvauvan napaa varten. Pari tuttia on aina hyvä olla lähellä.

Vaippoja, kertakäyttö tai kesto, oman maun mukaan.

Vaippojen vieressä harsoliinoja joita käytin aina vesipesun yhteydessä (meillä oli vaipanvaihtopaikka oikeasti vesipisteen vieressä) ja kosteuspyyhkeitä varmuuden vuoksi.

Harsoliinoja kauniilla kirjailuilla.

 

Suosikkini lasten kosmetiikkasarjoista on Ranskalainen apteekkisarja Mustela.

Pikkuruisilla on usein syntyessään pitkät kynnet. Niitä saa alkaa leikata 2 viikon ikäisenä. Ennen sitä kannattaa vauvalla pitää pikkuisia tumppuja käsissä, koska he raapivat usein vahingossa kasvojaan joiden lähettyvillä kädet aluksi pysyttelevät. Löysin Petit Bateaulta kuopukselle sopivan pieniä tumppuja, esikoiselta tuntui kaikki aikoinaan Helsingistä löytyneet tumput tippuvan käsistä, vaikka ne oli tarkoitettu vastasyntyneille. Pikkuiset tylppäpäiset kynsisakset tulevat äitiyspakkauksen mukana. Pumpulipuikoilla putsataan pikkuisen napaa alussa.

Vaipanvaihtoalusta täältä. Tartine & Chocolat`lta meillä oli myös vaaleanpunainen nalle vaihtopäällinen alustaan. Pärjäsimme hyvin kahdella päällisellä, kun toinen on käytössä, toinen on pesussa.

Kasvopaperi (kleenex tms.) on sopivan pehmeää pikkuisen vauvan iholle.

Vaipanvaihtoalustan yllä voi olla hyvä roikkua jokin lelu tai muu virike. Jos vaihtopaikka on esim. kylpyhuoneen peilikaapin alla, moni on liimannut kaapin pohjaan neuvolasta saadun keltamustan hymynaamakortin jota vauvat rakastavat. Tässä roikkuu ihana lahjaksi saatu Trousselierin enkelisoittorasia joka soittaa joutsenlampea. Trousselieria myy Suomessa Ombrellino.

Jotkut pitävät myös puhtaita bodeja ja vauvan pyyhettä vaipanvaihtoalustan lähettyvillä. Myös roskis vaipoille on hyvä olla vaihtopaikan vieressä.

Pepun pesua varten on hyvä olla mietoa pesunestettä lavuaarin vieressä.

Vaipanvaihtopaikalla voi kokea ihania hetkiä jolloin tutustutaan pikkuisen kanssa. Itselleni on jäänyt muistoksi kehyksiin kuvat Ruskovillan kuvastoista joissa sain olla molempien lasten kanssa heidän ollessa pikkuvauvoja.

Lattemamma

6 COMMENTS
|
15,993 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Vaipanvaihtopaikka „
Paola, on January 17, 2013

Kiitos taas! Mustelaa käytettiin meilläkin:-)

Sofia, on January 17, 2013

🙂

paris, on January 18, 2013

hei! todella tervetullut ja toivottu postaus, luen mielelläni lisää tätä sarjaa! olen huomannut, että moni tyttäriesi tavara on ranskalainen ja näköjään jopa osa hoitopurkeistakin. pakko kysyä, oletko osittain ranskalainen vai muuten vain ranska-fani?:)

Sofia, on January 20, 2013

Moi Paris,
En ole osittain ranskalainen, mutta olen kyllä kovasti tykästynyt ranskalaisiin juttuihin. Erityisesti sisustuksessa ja lastenvaatteissa. Kälyni on kyllä ranskalainen ja hänen kauttaan olen löytänyt mm. nuo Mustelan tuotteet. Kiva jos aihe oli kiinnostava, jatkan siis “sarjaa”. Lämpimästi tervetuloa takaisin lukemaan!
Lattemamma

Selina, on January 22, 2013

Hyvin samanlainen on oman vaipanvaihtopaikan varustus. Pikkupyyhkeitä ja harsoja iso pino, niitä tuntuu kuluvan edelleen monta päivässä, pieniä “vahinkoja” pyyhkiessä, jne. 🙂 Erilaisia voiteita on myös paljon, vähän kevyempää ja vähän rasvaisempaa tarpeen mukaan. Omaksi suosikiksi on muodostunut L´Occitanen Mum & Baby Lotion. Ihan vastasyntyneelle en sitä käyttänyt, mutta nyt yli puolivuotiaalle kyllä. Sitä ennen esimerkiksi omana käsivoiteena meni hyvin – tuntuu, että kun on koko ajan pesemässä omiakin käsiä, niin iho kuivuu. Eli vaipanvaihtopaikalla pitää olla myös varusteita äidille 🙂 Ja viihdykkeeksi vauvalle tietysti Sophie-kirahvi, joka pitää pienet kädet ja suun touhukkaina, niin ettei vauva ehdi huitoa hoitopöydän tarvikkeita lattialle tai lavuaariin.

Sofia, on January 22, 2013

Samat kuviot siis :). Käsirasva on tosiaan yksi tärkeimmistä jutuista kun monta kertaa päivässä pesee käsiä, hyvä muistutus!
Lattemamma

Leave a comment
name
email
url
message