Good things for kids

Pikkuisimman nuhanenän pelastus

Kirjoitin joskus blogini ensimmäisinä teksteinä Snack Trapistä ja silloin lupasin kirjoittaa myös muista hyväksi kokemistani pikkulasten (tai heidän vanhempiensa) elämää helpottavista asioista. Ehkäpä kaikista kivoista vempaimista ihan suosikkini ja meillä kovassa käytössä on ollut Nenä Frida (Nose Frida). Nenä Frida on Ruotsalainen keksintö, vauvojen nenän niistäjä. Tiedän, että se voi kuulostaa turhakkeelta. Mutta kaikki joilla on tai on ollut pieniä vauvoja, tietävät, etteivät vauvat osaa itse niistää nenäänsä. Kun vauvan nenä on tukossa (vauvat tuntuvat olevan yllättävän usein hieman nuhaisia), on  vanhemman imettävä nenä tyhjäksi. Nenä Frida on todella tehokas ja näppärä käyttää. Käytön jälkeen se pestään (keitetään) ja “suodatin” osa vaihdetaan. Suodattimia/filttereitä myydään erikseen myös apteekeissa.

Todella tukkoiseen nenään on hyvä laittaa lisäksi suolaliuostippoja (natriumkloridi). Tippoja on vähän vaikea ehkä annostella ja saada “uppoamaan” tukkoiseen nenään. Löysinkin Pariisista apteekista Stérimar nimisen tuotteen, joka on suolaliuosta (merivettä) , mutta se tulee hieman paineella ja työntyy suoraan sieraimeen. Ihan huippujuttu, jos löydät ulkomailta apteekista, suosittelen. Ehkä en uskaltaisi ihan vastasyntyneelle laittaa kuitenkaan, sen verran paineella annostelu suihkaisee. Isommalle olen antanut myös nuhanenään lisäaineetonta Weledan Rhinodoron suihketta jossa on natriumkloridin lisäksi kaliumkloridia ja aloeta joka kosteuttaa kuivia limakalvoja.

Lattemamma

Edit p.s. kotimaisista apteekeista saa Physiomer Baby suihketta joka vastaa tuota Stérimaria.

3 Comments

  • Tea

    Turhakkeeksi luulin minäkin tätä ensin, mutta on pelastanut meillä monen monta flunssahetkeä. Tämä on ja pysyy meidän lääkekaapissa 🙂

  • Lilja

    Suolaliuosta ei tarvitse hakea ulkomailta asti, vaan ihan kotimaisesta apteekista saa vastaavaa Physiomer Baby suihketta. Ja tuo niistäjä on ollut meilläkin todella tarpeellinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.