Apr
22

Vanilla sugar cookies

by Sofia   -   in Cooking

Mites viikonloppusi sujui? Me söimme herkullisia bageleita perjantaina lounaaksi Brooklyn Caféssa, puhaltelimme saippuakuplia auringonpaisteessa, haimme lauantaina illaksi pizzaa kotiin, katsoimme leffan ( Argo, en muuten meinannut pysyä sohvalla kun jänskätti jossain kohtaa niin, että miten käy) ja leivoimme ison kasan keksejä.

Tilasin itselleni vähän karkkiöljyjä ( joita käytetään itsetehtyjen makeisten ja leivonnaisten maustamiseen) ja samalla tilasin Sweetapolitan yhden postauksen innoittamana Princess cake & cookie bakery emulsionia. Se ajaa saman asian kuin vaniljauute, mutta maistuu myös sitruunalle ja hieman mantelille. Juuri sopiva lisä vaikkapa juustokakkuun, vaniljaiseen kakkupohjaan tai vaihtelun vuoksi minun superherkullisiin vaniljakekseihini.

Käytän aina leivonnassa vaaleanpunaista Himalayan ruususuolaa. En tiedä maistuuko se oikeasti paremmalta, mutta uskon sen jotenkin olevan herkullisten leivonnaisteni salaisuus. Kannustan muutenkin ostamaan leivontaan ensiluokkasia aineksia, kuten vapaiden kanojen luomumunia.

Vaniljakeksit

  1. 6 dl vehnäjauhoja
  2. 1/2 tl suolaa
  3. 185 g voita
  4. 2,5 dl sokeria (josta muutaman ruokalusikallisen voi korvata hyvällä vaniljasokerilla)
  5. 1 muna
  6. 1 1/2 tl vaniljauutetta tai Princess cake & cookie bakery emulsionia

1. Sekoita jauhot ja suola pienessä kulhossa.

2. Vatkaa voi kuohkeaksi, lisää hiljalleen sokeri, vatkaa (ja tarvittaessa pyyhi taikinaa nuolijalla kulhon reunoilta alas).

3. Lisää muna ja vanilja tai muu makuaine ja vatkaa noin minuutti.

4. Pysäytä tehosekoitin, lisää puolet jauhoista ja vatkaa matalalla teholla kunnes lähes sekoittunut. Lisää loput jauhot ja vatkaa kunnes kaikki on sekoittunut ja alkaa muodostua taikina joka irtoaa kulhon reunoilta.

5. Nosta taikina pöydälle ja jaa se kahdeksi palloksi. Tee niistä lättänät ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. (tai jos olet hätähousu niinkuin minä, pakastimeen 20 minuutiksi).

6. Kaulitse taikina, leikkaa keksejä muoteilla ja paista 180 asteisessa uunissa n.12-15 min. Anna jäähtyä. Syö sellaisenaan tai koristele (siitä lisää huomenna).

(ohje on muunneltu Williams-Sonoman sugar cookies reseptistä)

Kuivia aineita sekoittaessa kannattaa käyttää pallovispilää, se kuohkeuttaa samalla lailla kuin jauhojen siivilöinti, kekseissä se ei ole toki niin oleellista kuin kohoavia kakkuja valmistettaessa. Voi vatkataan kauniiksi vaahdoksi.

Vaaleanpunainen kaavin on Kitchen Aidin ja ehdottomasti paras “nuolijani”, iso ja jämäkkä. Taikinasta tehdään tasaiset pallot.

Dreaming of sweet Paris…

Tomusokeria viimeistelyyn haluttaessa. Ihan kuin Eiffeltorneille olisi satanut puuterilunta.

Herkullista viikon alkua keksien kera, huomenna jatketaan vielä saman aiheen parissa. Tällä viikolla tulossa myös pari kuvaa ja reseptiä meidän viimeviikkoisilta cocktailkutsuilta.

Lattemamma

p.s. Tein muuten viikonloppuna myös ensimmäisen satsini kotitekoisia vaahtokarkkeja, vaaleanpunaisia, vaniljan ja hattaran makuisia. Jos haluat nähdä miltä nämä pilvenpehmoiset herkut näyttävät, kurkkaa lattemamman fb sivua.

p.p.s. Yritän aina muistaa mainita mistä olen reseptini alunperin löytänyt, vaikka suurinta osaa olenkin muokannut. Yritän myös linkitellä teille aina mahdolliset alkuperäiset lähteet ideoihini. Arvostaisin kovasti jos teet minulle samoin. Jos löydät blogiisi kivan idean tai hyvän reseptin täältä saat mieluusti linkittää kyseiseen postaukseen.

Hattara auttelee keittiössä. Tässä valitaan strösseleitä keksien koristeluun.

6 COMMENTS
|
49,137 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Vanilla sugar cookies „
Lumo, on April 22, 2013

Kauniita pikkukeipiä.

En ollut tuollaisesta makuöljystä kuullutkaan! Tosin en kovin paljon makeaa leivokaan. Vaahtokarkkien tekoa olen kuitenkin kokeillut.

Innostaisi kokeilla makuöljyjä, mutta siivoilin eilen maustekaappia; erilaisia sokereita ja sokerikoristeitakin oli aika paljon. Ehkä käytän niitä ennenkuin ostan lisää leivontatarvikkeita.

Sofia, on April 22, 2013

Lumo, joo välillä on hyvä käyttää vanhat alta pois, että pysyy kaapeissa järjestys. Nuo makuöljyt ovat sellaisia erittäin konsentroituneita esansseja. Niitä laitetaan vaan muutama tippa ja saadaan aikaiseksi, no karkkisia makuja :). Makuvaihtoehtoja on vesimelonista bourboniin ja kaikkea siltä väliltä.

Mira, on April 22, 2013

Upeita nuo Eiffel-torni -keksit, nammmm! 🙂

Sofia, on April 22, 2013

Kiitos Mira! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä, nämä keksit ovat oikeasti niiiiin hyviä!

Eirene, on April 22, 2013

Miten ihania pikkuleipiä, eiffeltornit varsinkin erittäin chic! 🙂 Makuöljyt olivat itsellenikin aika uusi tuttavuus, mulla on ollut vaan sellaisia marketeista löytyneitä esansseja aiemmin, täytynee testailla esimerkkisi innoittamana…

Sofia, on April 22, 2013

Kiitos Eirene! Huomenna selviää mitä noista muista pikkuleivistä tehtiin. Sanotaanko, että chic ei ehkä ole niihin sitten se kuvaavin sana :)… Ja kannattaa kokeilla karkkiöljyjä varsinkin jos tekee karkkia ja haluaa niihin eri makuja. Leivonnassa suosin yleensä vaniljaesanssin sijaan vaniljauutetta ja sitäkin saa nykyään Suomesta ainakin isommista marketeista, pitkään ei saanut. Johtuikohan siitä, että se sisältää alkoholia… Mutta tuo Princess bakery juttu on kyllä sekoitus esanssia ja uutetta.