Apr
23

Sprinkles, sprinkles rain on me!

by Sofia   -   in Cooking  Party planning

Kun nyt keksit on leivottu niin ehkäpä joku hauaisi kuorruttaa ne sokerilla? Ihanan värikkäällä sokerikuorrutuksella ja päälle vielä kasapäin strösseliä. Haluaa, eikö vain?!

Meillä oli lauantaina Hattaran kanssa pikkusiskon päikkäreiden ajaksi ohjelmassa keksien koristelua. Keksit ja pikeeri kannattaa tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja laittaa (ainkin näille vähän pienemmille) strösselit tai muut halutut koristelut valmiiksi. Ainakin meidän kokemuksemme on, että kaikki koristeet, sokerihelmet, nonparellit, mitkä vain, kaikki menee. Niitä kasataan keksien päälle korkeiksi kasoiksi. Mitä enemmän, sen parempi. Ja niinhän se onkin. Jokus vaan enemmän on enemmän. Ainakin jos kyse on värikkäistä pikkuruisista onnenhippusista. Laitan niitä siis valmiiksi pieniin kippoihin. Mammallekin jää näin edes muutama strösseli. Ja kun sanon, että pikeeri kannattaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi niin se kannattaa sitten kyllä myös muistaa peittää hyvin, ettei se kuivu.

Valmiina koristelemaan. Joku saattaakin tunnistaa nuo kuorrutusta sisältävät purkit. Ne ovat Aventin rintapumppuun liitettäviä maidon pakastuspurkkeja. Loistavia tällaiseen jatkokäyttöön. Ovat sopivan kokoiset ja kannet ovat tiiviit.

Alustana toimii tähtikuvioitu fondantin painokuviointiin tarkoitettu silikonimatto.

Nam nam nam. Huomaatte ehkä, että “muutama” strösseli levisi pitkin poikin. suurimman osan sain kerättyä ihanaksi sekoitukseksi ja loput ilahduttivat pölynimuriamme, se on nyt täynnä värikkäitä pikku hippusia. Taustalla näkyy muuten tuo vanha ikkuna jonka asensimme tuomaan päivänvaloa kylpyhuoneeseen.

Meillä tuotantolinja menee niin, että mamma laittaa sokerikuorrutteen “asiakkaan” toivomalle keksille ja tietenkin asiakkaan toivomalla värillä. Sitten neiti itse saa koristella keksin. Kun tarpeeksi monta keksiä on koristeltu niin minäkin pääsen rauhassa näpertämään pinsettejen ja pikku sokerihelmien kanssa joksikin aikaa.  Varsinkin jos yhden keksin saa heti maistaa. Omia keksejä tehdessä pursottelen niitä joskus vähän tarkemminkin, mutta jos ne aikoo peittää kokonaan koristeilla voi olla ajanhukkaa tehdä kovinkaan monivärisiä taideteoksia sokerikuorrutteella.

Maailman hienoimmat keksit ja ylpeä pikku leipuri maistelemassa. Yhdestä keksistä saikin sitten viikon sokeriannostuksen, aikamoinen värien ilotulitus.

Tämä on myös kiva idea pikkuisen porukan synttärikemuihin, vaikkapa tähän tyyliin. Kutsuun voi vaikka kirjoittaa toivomuksen, että vieras ottaa oman essun mukaan, etteivät juhlavaattet likaannu. Jokaiselle voi leipoa valmiiksi vaikka yhden vähän isomman sydänkeksin ja sitten laittaa kuorrutteet valmiiksi pursotinpusseihin ja nonparellit & strösselit kulhoihin. Pöydän voi peittää vahakankaalla tai kertakäyttöliinalla. Jokainen voi sitten ottaa koristelemansa keksin kotiin (tai syödä sen paikan päällä).

Geelivärejä, strösseleitä, piparimuotteja ja marenkijauhetta.

Sokerikuorrutus (pikeeri)

  1. 4 rkl marenkipulveria ( kanamunan valkuaisen sijaan, ainakin Wiltonin saa Suomesta)
  2. 10 dl tomusokeria
  3. 6 rkl vettä (huoneenlämpöistä)

1.Vatkaa kaikki ainekset kunnes muodostuu pehmeä, tasainen massa. (varmista, ettei missään käyttämissäsi kulhoissa ole rasvaa)

2. Jaa paksu valkoinen kuorrute niin moneen pieneen kulhoon kuinka monta väriä haluat. Lisää elintarvikeväriä (käytän Wiltonin geeliväriä) pikku tippa ja vettä 1/2 tl kerrallaan kunnes olet saavuttanut sopivan koostumuksen. Se ei saa valua keksiltä pursotettaessa, mutta sen täytyy kuitenkin levittyä tasaisesti.

3. Laita pursotinpusseihin pienet (pyöreäkärkiset) tyllat ja laita pikeeri pusseihin ( voit halutessasi käyttää myös minigrip pussia josta leikkaat pienen kulman irti). Olet valmis koristelemaan keksit!

Tämä hyväksi todettu resepti on suoraan keksien kuningattaren Glory Albinin blogista Glorious Treats. Sieltä löytyy muutenkin hyvin ohjeita pikkuleipien koristeluun.

Lattemamma

p.s. Aikamoinen kuvatulva, mutta oli hiukan vaikea valita vain muutama herkullinen otos, kun kaikki nämä värit olivat niin syötävän hyviä.

6 COMMENTS
|
18,844 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Sprinkles, sprinkles rain on me! „
Susanna, on April 23, 2013

Wau! Voisit perustaa tilauspalvelun leivonnaisillesi. Minusta tulisi ainakin välittömästi asiakas. Itsellä ei riitä aika saati kärsivällisyys noin upeisiin tuotoksiin, mutta mieluusti niitä tarjoilisin :). Ihania kuvia taas!

Sofia, on April 24, 2013

Kiitos paljon Susanna! Mulla on oma uusi yritys jonka kautta teen lastenjuhlien (ja häiden yms.) suunnittelua. Sitä kautta voi myös tilata noita leivonnaisia. En ole mikään ammattilainen joten pystyn toimittamaan vaan vähän pienempiä määriä tai sitten voin suositella leivonnaisiin erikoistuneita ammattilaisia. Mutta suunnittelen siis myös kokonaisia juhlia tarvittaessa, toistaiseksi olen suunnitellut vain ystäville, erityisesti lastenkutsujen järjestäminen on mun mielestä ihanaa. Yhteydessä voi olla contact(at)lattemamma.fi osoitteessa :).

Susanna, on April 27, 2013

Ihan mahtavaa! Aloitetaan Sofian 2 v juhlista elokuussa 🙂

Sofia, on April 27, 2013

Jee :D!

Nina, on June 3, 2013

Wow miten ihania pikkuleipiä. Mistä saa ostaa noita strösseleitä ja geelivärejä sun muita söpöyksiä Helsingistä? Tai Pariisista? Kiitos!

Sofia, on June 3, 2013

Moikka Nina ja kiitos! Mun strösselikokoelmat on kyllä tosiaan karttunu aikalailla myös ulkomailta, mutta Wiltonin geelivärit olen ostanut Confettista. Heillä ja toisella Helsinkiläisellä leivontatarvikekaupalla Bake and Party on myös paljon strösseleitä yms. valikoimissaan ja heillä molemmilla on myös nettikaupat. Bake and party klik sekä Confetti klik. Isompien markettien leivontatarvikehyllystäkin saa aika hyvin nykyään sokerihelmiä ja strösseleitä. Ihania leipomishetkiä!

Leave a comment
name
email
url
message