Apr
30

Hauskaa Vappua!

by Sofia   -   in Cooking  Party planning

Jokos teillä kiireisinä valmistaudutaan vapun viettoon? Me kävimme eilen Purkan kanssa Inbloomissa  hakemassa vähän vappukukkia kotiin. Purkkaa kiinnosti kovasti kokeilla miltä lattiantasossa olevat kukat tuntuivat. Minä tietenkin olin heti kieltämässä, ettei vaan revitä kauniista kukista terälehtiä irti. Hän sai kuitenkin luvan kanssa vähän tunnustella ja varovaisestihan niitä kokeiltiinkin. Purkka sai myös tuoksuteltavakseen hajuhernekimpun. Aikas ihanaa palvelua. Purkka lähti tyytyväisenä kotiin ja minä jäin haaveilemaan niistä hajuherneistä, olisivat kyllä sopineet tuohon yöpöydälle. Nyt odottelemme, että hienojen oksien loputkin nuput puhkeavat vaaleanpunaiseen kukkaan.

Sormet ovat myös todenteolla pyörineet siellä sokeripussissa ja piknikeväät odottelevat nyt huomista. Tein tällä ohjeella pretzel-valkosuklaata, juuri sopiva sekoitus suolaista ja makeaa. Vaahtokarkkeja tein kaksi erillistä satsia. Vaaleanpunaiset maistuvat purkalle ja vihreät tuttifruttille. Vaahtokarkkitikkareihin lisäsin myös tuttifruttin makuista paukkukarkkia ja se poksahtelee iloisesti suussa. Yritän jossain vaiheessa olla näppärä ja laittaa teille ohjeen siitä kuinka tikkarit valmistuivat. Ensi kerralla voisi olla hyvä idea ottaa kuvia valmistusvaiheista. Olen käyttänyt tätä perusreseptiä vaahtisten tekemiseen ja muokannut niitä sitten. Vaniljaisten funfetti cupcakesien sisältä löytyy yllätys, värikkäitä pilkkuja. Koristelussakaan ei nuukailtu värien kanssa.

Me viemme kohta tytöt mummille ja ukille yökylään. Aikovat kuulemma maistella pikkumunkkeja ja simaa. Lähdemme ystävien kanssa päivälliselle Strindbergille ja sieltä yhden ystävämme järjestämiin vähän isompiin vappujuhliin joista on jo muodostunut monivuotinen perinne. Laitattekos te ylioppilaslakit aina vappuna päähän?

Pinterest

Eniten odotan vapulta kuitenkin huomista piknikkiä. Käymme varmasti lasten kanssa vapputorilla hakemassa mieluisat ilmapallot ja suuntaamme siitä herkuttelemaan. Lasten kanssa ilo ja innostus tarttuu meihin aikuisiinkin, he ovat mitä parasta juhlaseuraa. Taidan pakata piknikkoriin saippuakuplapullojakin mukaan, ne ovat olleet meillä tänä keväänä kovassa huudossa. Purkkakin “puhaltelee” innoissaan kuplia ja saippuavedet vaan loiskuvat.

Toivottelenkin sinulle nyt aivan erityisen hauskaa, iloista ja railakasta vappua!

Lattemamma

p.s. Kun tästä sokerihumalasta selvitään, meillä tehdään kyllä seuraavaksi vihreitä smoothieita…

Täältä via Pinterest.

2 COMMENTS
|
14,535 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Hauskaa Vappua! „
Lumo, on April 30, 2013

Kauniita kuppikakkuja!

Meillä tänään illalla brunssitalkoot Siipan kanssa, mutta kyllä jossain välissä ehditään kilistelemään shampanjalaseja ja syömään jotain hyvää, mm. jännää siiderihyytelöä, joka pääsee blogiin tosin vasta Vapun jälkeen.

Huomenna ystävät lapsineen tulevat brunssille, viikonloppuna valmistuivat marengit, tänään keittelin aamulla vadelmista tiivistettä kuppikakkujen kuorrutusta varten, mutta illalla, ylioppilaslakit päässä tehdään muut ruoat.

Aurinkoista vappua!

http://lumolifestyle.blogspot.fi

Sofia, on April 30, 2013

Aurinkoista vappua Lumo ja mukavia talkoita tälle illalle!

Leave a comment
name
email
url
message