May
8

If you´re wearing yellow, shake it like Jell-o!

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Jos teillä tykätään puuhailla keittiössä ja askarrella, niin tässä voisi olla lemppari postauksen ainekset kasassa. Itsetehtyä muovailuvahaa jonka voi ensin valmistaa lasten kanssa keittiössä ja sen jälkeen siitä voi askarrella mitä vaan. Löysin tämän ohjeen, yllätys yllätys, Pinterestistä (todellinen inspiraation lähde).

Muovailuvaha on helppo toteuttaa ja se tuoksuu todella hyvältä. Alkuperäisessä ohjeessa oli viinikiveä ja sitä pitäisi periaatteessa saada apteekeista. Kyselin sitä keskustan kolmesta keskisuuresta apteekista ja koska heiltä ei sitä löytynyt, korvasin sen leivinjauheella. Voit tietenkin käyttää viinikiveä jos sitä jostain saat.

Muovailuvaha (alkuperäinen resepti ohjekuvineen täältä)

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl lämmintä vettä

2 rkl suolaa

2 rkl leivinjauhetta

2 rkl öljyä

1 pkt Jell-o jauhetta

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Hattara oli tässä hyvä apuri.

2. Hämmennä kattilassa keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes seos kiinteytyy ja muuttuu “klöntiksi”. Siihen menee tovi.

3. Anna taikinan jäähtyä alustalla kunnes viileää, n. 30 min.

4. Anna lasten alustaa taikinaan vajaa pari desiä jauhoja kunnes koostumus on “muovailuvahamainen” (alustin ensin heille osan jauhoista koska taikina on alussa todella tahmeaa ja tarttuu helposti käsiin kunnes jauhoja saa sekoitettua joukkoon). Halutessaan tässä vaiheessa voi lisätä karkkiväriä jos haluaa muovailuvahasta vahvemman väristä. Meidän taikinoihin ei lisätty väriä ja ne olivat mielestäni kivan värisiä, ei lainkaan haaleita. Eri makuisilla Jell-o jauheilla saa erivärisiä vahoja. Teimme lopulta neljästä vaihtoehdosta vain kahta väriä koska tämä annoskoko on mielestäni tosi iso ja yhdestäkin annoksesta riittää runsaasti muovailuvahaa kahdelle.

Ohje Modern parents, messy kids.

Purkka toimii laadun tarkkailijana kun sisko hämmentää.

Jäähtymistä odotellessa…

Muovailuvahaan alustetaan lisää jauhoja…

Muovailuvaha säilyy hyvin ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Meidän vahamme pehmeni vähän säilytyksessä ja muuttui tahmeaksi joten lisäsimme jauhoja seuraavalla käyttökerralla kuten alkuperäinen ohje kehottaa. Tämä muovailuvaha tuoksuu tosiaan hyvältä ja sitä voi periaatteessa syödä. Taikina on tosin sen verran suolaista, että Purkalle, joka yleensä maistelee vieläkin kaikkea, riitti kerran maistaminen. Meillä on käytetty muovailuvahan sijaan Djecon vähän vaahtomaista muovailumassaa joka on ihanan kevyttä ja helposti muovailtavaa. Tämä on hieman taikinaisempi ja tytöt tykkäävätkin kaulita muovailuvahaa pikku kaulimillaan ja leikata siitä muoteilla kuvioita. (Purkka vielä harjoittelee tätä, intoa kyllä ainakin riittää…)

Mammalta lainatulla muotilla syntyy vaikka korkokenkä.

Mukavia askarteluhetkiä murujen kanssa! (pun intended)

Lattemamma

p.s. Löysin muistaakseni Jell-o jauhetta isommasta S-marketista. Jos kauppiaallasi on ns. jenkkihylly (jossa Amerikkalaisia tuotteita), niin Jell-o löytyy varmaankin sieltä.

p.p.s. Meillä on viimeaikoina ollut vihreä-pinkkejä väripareja enemmänkin elämässämme…

Purkan kummitäti on tuonut tytöille tuliaisina kumiset ballerinat. Näillä voi pomppia vaikka lätäköissä.

Sis. delin smoothiet puistoeväinä.

Hattaran asu lapsimessuilla.

 

6 COMMENTS
|
33,379 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ If you´re wearing yellow, shake it like Jell-o! „
Niina, on May 8, 2013

Aivan loistava ohje, kiitos! Nyt nautitaan auringosta, mutta tämä laitetaan ehdottomasti sadepäivien varalle varastoon.

Sofia, on May 9, 2013

Kiitos Niina! Ja juurikin niin, kun aurinko paistaa niin sisällä ei raaskisi millään kökkiä. (tosin tänään meillä sataa vettä joten ehkäpä muovailuvahat pääsee taas käyttöön…). Hyvää helatorstaita!

Katariina M, on September 21, 2013

Huomasin, että olit muuntanut tuon cream of tartarin leivinjauheeksi, toimiko hyvin? Cream of tartaria (viinikivi) saa periaatteessa apteekista, mutta ilmeisesti on tilaustavaraa…

Sofia, on September 22, 2013

Moikka Katariina M, kuten tuossa tekstissä mainitsinkin, metsästin sitä viinikiveä parista isoimmasta Helsingin keskustan apteekista ja kun ei sattunut olemaan kummassakaan, googlailun tuloksena päädyin korvaamaan sen leivinjauheella. Toimi hyvin, muovailuvaha oli mielestäni koostumukseltaan hyvä!

Katariina M, on September 22, 2013

Hah, olinpa lukenut huolella. Kiitos reseptistä joka tapauksessa, pitää testata meidänkin leivinjauheella sen enempää viinikivietsintöihin panostamatta. Kokeilin tänään Creative Playhousen Even Better Bubble Dough’ta, joka voisi myös kiinnostaa teitä: http://www.creativeplayhouse.mumsinjersey.co.uk/2013/06/better-bubble-dough.html
Mutta jos innostutte, niin kannattaa harkita tarkkaan saippuan hajua, koska se sitten tosiaan tuoksuu…

Sofia, on September 23, 2013

Hei kiitos paljon linkistä Katariina M, täytyypä käydä tutkailemassa!

Leave a comment
name
email
url
message