May
7
Lattemammalounas
by Sofia - in Cooking
Eilisen lattemammalounaan menu oli kaikessa yksinkertaisuudessaan lounas minun makuuni. Vihreää parsaa, tuoretta leipää ja jälkiruuaksi pieni macaron ja kahvi. Oma suosikkini parsoista on juuri tuo vihreä parsa. Se on herkullista grillatuna, risotossa, piiraissa, lisukkeena ja sellaisenaan. Parhaimmillaan se on yksinkertaisen kastikkeen kanssa ja tässä ehdotukseni hollandaise kastikkeen sijaan.
Vihreää parsaa sitruuna-yrttivoissa
vihreää parsaa syöjien mukaan
erinomaista voita
hyvää oliiviöljyä
tuoretta salviaa, oreganoa ja timjamia
luomu sitruunan kuori ja mehua
suolaa
pala parmesaania
Tämä ohje on hyvin simppeli (ja tarkkoja mittoja ei nyt ole). Tiedän, niinkuin edellisetkin reseptini. Jaan se nyt kuitenkin jos joku kaipaa vaihteluideoita parsan kanssa.
1. Trimmaa parsat ja kuori tarvittaessa. Kuivan kannan saa helposti katkaistua oikeasta kohdasta kun taivuttaa parsaa. Se napsahtaa poikki siitä kohtaa missä kuivempi osa päättyy. Sinulle jää vain herkullista rapsakkaa parsaa. Laita ne muutamaksi minuutiksi kiehuvaan suolattuun veteen.
2. Sulata kattilassa runsas nokare voita ja oliiviöljyä sekaisin. Paista siinä yrttejä ja raasta sekaan sitruunankuori. Mausta suolalla ja halutessasi mustapippurilla.
3. Kaada seos kypsien parsojen päälle ja ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Purista lopuksi vielä sitruunamehua hapoksi pinnalle. Nauti hyvän tuoreen leivän kanssa, muista dippailla herkullista voisulaa astian pohjalta lopuksi.
Jos olet enemmän valkoisen parsan ja hollandaise kastikkeen ystävä, söin todella herkullisen annoksen lounaaksi yhdessä lempiravintoloistani Tukholmassa, Bistro Jarlissa. Hollandaise kastikkeeseen oli lisätty tryffeliä ja pinnalle vuoltu muutama paperinohut parmesaanilastu. Nam! Kannattaa kokeilla vaikka lorauttaa tryffeliöljyä hollandaisekastikkeen mausteeksi.
Jälkkäriksi söimme eilen mainitsemiani macaronseja. Niistä ei meinannut millään tulla kauniita ja kolmannen pellillisen jälkeen luovutin. Meillä oli siis lättäniä ruusu macaroneja ja todella pulleroisia mokka-tummasuklaa macaroneja. Onneksi molemmat olivat hyviä!
Kivaa päivää ihanat!
Lattemamma
p.s. Muistahan ottaa osaa synttäriarvontaan jos et ole jo ottanut! Löydät sen täältä.
Maittavan ja simppelin oloinen resepti! Täytyypä kirjoittaa ylös. Meillä on vielä ” korkaamatta” uusi kauppahalli Hietaniemen torin yhteydessä..Sieltäkö kyseistä voita saa? Aurinkoa päivään***
Minna, sieltähän se :)! Suosittelen halliin visiittiä lämpimästi. Siellä on vähän tilavammat ravintolatkin kuin vanhassa kauppahallissa oli, mutta tutut ihanat kauppiaat. Vanha kauppahalli oli edellisen asuntomme “lähikauppa” ja siellä tuli käytyä usein. Nyt sitten tuolla. Pidän ehkä jopa enemmän ja siellä mahtuu hyvin liikkumaan rattaidenkin kanssa. Aurinkoa sinnekin, ihana päikkäriaika 😀
No sieltä Hietaniemen hallistahan se oli.. tekstin uudelleen luku on aina hyvä asia (:
Oo, Hietsun hallin voita täytyy päästä kokeilemaan itsekin! 🙂 Aika hyvää tulee myös itse tekemällä, maukkaampaa kuin kaupan voista. 🙂
Ihania kuvia taas ja kuinka söötti rusettipäinen parsanmaistaja. 🙂
Kiitos Eirene! Ja siis vautsi, itsetehtyä voita!
Olipas ihana resepti, kokeiltiin juuri.
Kiitos Miia ja kiva, että kokeilitte! Hyvää viikonloppua, masulle myös ;)!