May
6
Lovely afternoons are made of café au lait and French macarons
by Sofia - in Random
Oikeanlainen macaron. Päältä rapea, haukatessa aavistuksen sitkeä, täyte maukas. Kolmevuotiaan mielestä vaaleanpunainen ja ruusun tai vadelman makuinen. Minun mielestäni parhaimmillaan erinomaisen samppanjan kanssa oikein juhlavasti nautittuna. Vielä parempaa maitokahvin kanssa ihan vain piristämässä lattemamman päiväkahvihetkeä.
Nämä kuvat ovat muutaman viikon takaa. Makuyhdistelmänä kahvi ja tumma suklaa. Samanlaisia me syömme tänään myös jälkkäriksi kun lattemammat lounastavat luonani. Täydellinen resepti on vielä kehitteillä, lupaan jakaa sen kanssanne kun onnistun siinä.
Vastajauhettujen kahvinpapujen tuoksuista viikon alkua!
Lattemamma
p.s. Lattemamman asukuvia on toivottu, tässä otos viikonlopun hääjuhliin livahtavasta Lattemammasta suoraan mr. Latten kännykästä, väritys sopi hienosti päivän aiheeseen…
Macaronien kanssa tuntuu välillä olevan kyse henkimaailman jutuista. Oma tähän asti käyttämäni resepti onnistuu joskus ihan täydellisesti ja toisinaan tulee floppi, vaikka tekisi (mielestään) ihan samalla tavalla. 😀 Kehittelyssä on siis minullakin, vielä en tohdi julkaista…
Häätyylistä lähikuvaa kiitos, tyllihame näyttää upealta! 🙂
Eirene, ei ollut kamera mukana joten kuvia ei kauheesti tullu otettua. Kameramies oli kiinnostunut ihan muista jutuista kuin vaimon ikuistamisesta kännykkäänsä ;). Ja macaronit… mä niin uskon, että joku ilmanpaine tai verenpainekin voi jo vaikuttaa lopputulokseen. Mokomatkin herkut! (tein eilen kolme pellillistä kun ei meinannu millään tulla kovin nättejä :D)
Ajattelin tehdä vappujuhliin macaronseja, mutta tulin järkiini ja kaiken muun tekemisen keskellä “tyydyin” minttu- ja sitruunamarenkien tekoon.
Erään tulevan lounaan ruokalistaa olen jo hahmotellut mielessäni ja silloin leivon macaronseja. Löysin jopa täydellisen kerrosvadin niiden tarjoiluun eilen ja vain neljällä eurolla!
Lumo, kerrosvati neljällä eurolla on todellinen löytö!
Maybe another wardrobe post – this time yourone 🙂
Eveli, that is me 🙂 (but I don´t have many photos from our trip as we did not have a camera with us)… But I´ll try to take some for the future!
Aivan todella ihastuttava häätyyli 🙂 Muotikuusta tuppaa useinkin löytymään aikasta ihania juttuja.
Paljon kiitoksia Heidi!
Täällä samat hommat Macaron-leivosten kanssa – täydellisen koostumuksen metsästys 🙂 Omakin suosikkini on ruusu ja erityisesti se Ladureen versio :).
Tyllihameet ovat ehkä mielestäni paras juhlavaate sekä aikuisilla että lapsilla. Omat suosikkini ovat Muotikuussa teetetty musta sekä H&M:n roosa. Taipuvat mihin vain, vaikka valkoisen t-paidan kanssa. Tyylikästä – tykkään 🙂
Eva, Mä tein just ruusu macaroneja. Niistä tuli hyviä, mutta valitettavasti aika lättäniä :(. Sitten mun mokka-suklaa macaroneista tulikin tosi pulleita… ota noista nyt selvää :D. No Ladurée on aina paras (ensi viikolla sitten)! Ja niin samaa mieltä, tyllihame on kiva vaikka t-paidan tai nahkarotsin kanssa.
Sofia, I mean,, as you did your children wardrobe post, next time yours
Sorry Eveli :D, I understood you wrong! Hmmmm, maybe ;).
Hei!
Oi mitä kuvia.. Kun viimeksi piipahdin Hki:ssä niin kävin hakemassa Ekberg’s:ltä macarons leivoksia. Niitä pikkumiehen kanssa nautimme yhdessä hän kera mehun ja minä cafe laten/kuohun kanssa. Ai että oli hyviä.. Joten taisi tulla vakkaripaikks ainakun käymme Hki:ssä. Ja tuo Muotikuu oi ihana löytyy nyt mun nykyisestä uudesta kotikaupungista ja vieläpä parin korttelin päästä kotiamme. Ehkä joudun taas pian käymään sielläkin.
Aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinnepäin <3
~Maria
Moikka Maria! Kiva, että kävitte Ekbergillä ja tykkäsitte! Ja Muotikuu on kyllä aivan ihastuttava…
Aurinkoista viikkoa sinnekin <3!
Ihania kuvia, Sofia! Mä olen surkea leipomaan…voikun joskus viitsisin aloittaa. Sen sijaan panostan suolaiseen ja loistan niillä taidoilla 🙂 Laduréhen voi luottaa, kun on ulkomailla. Suomesta en ole löytänyt vastaavia. Ehkä sitten tilaan sulta, kun oikein onnistut, hih! Tsemppiä kokeiluihin!
Kiitos Pia! Noiden mun toissapäiväisten macaron kokeiluiden jälkeen mäkin taidan siirtyä vain suolaisiin herkkuihin :D…