May
3

Perjantain sisustusinspiraatio

by Sofia   -   in Interior design  Shopping

Kiitos todella paljon kaikille eilen jättämistänne kauniista kommenteista! Vautsi! Kilpailu jatkuu , eli jos et ole ottanut osaa niin ehdit hyvin vielä. Nyt ollaan kuitenkin oltu sen verran pitkään juhlatunnelmissa, että hukumme kohta kaikki makeisten alle ellemme mieti välillä jotain ihan muuta. Eli tänään sisusutusjuttuja. Ota café au lait vierelle ja haaveillaan vähän…

Ensinnäkin, yhtenä toiveaiheena on ollut lemppari sisustusliikkeeni Helsingissä. Uskon, että sieltä sun täältä voi löytyä jotain kivaa ja ainakin oma sisustus on syntynyt monista eri maista ja kaupoista löytyneiden uusien ja antiikkisten huonekalujen sekoituksesta. Ymmärrän hyvin ihmisiä jotka rakastavat yksinkertaisia moderneja yksilöitä tai kauniita design klassikoita. Näen kyllä hyvin niiden kauneuden. Omaa silmää ja ennen kaikkea sielua useimmiten kuitenkin sykähdyttää hieman aikaa nähneet, ei aina niin täydellisen hyväkuntoisetkaan antiikkiesineet. Kustavilaisen sisutustyylin kepeys ja säännömukaisuus tekevät minun oloni jotenkin helpottuneeksi. Asioilla on hyvä olla pari ja parilla järjestys. Toisaalta Ranskalainen maalaisromantiikka ruokkii runotyttöä sisälläni ja sen haalistuneessa pehmeydessä on hyvä unelmoida laventelin tuosuisesta ilmasta ja täydellisen pehmeistä persikoista.

Rothko. Sain kerran ihailla Mark Rothkon näyttelyä Hampurissa, teokset ovat valtavan suuria.

Näitä suosikkityylejäni löytyy Helsingissä mm. S.A.L.I.sta, Anne´s Past and Presentistä, antiikkiliike Occasionista ja Wanhakartanosta. Boknäsiltä Belgialaisen Flamantin mallisto on ollut yksi suosikeistani. En kuitenkaan sisustaisi kotiani vain yhden merkin tuotteilla ja hankkisi kaikkea kerralla. Mielestäni sisustus muodostuu ajan kanssa, esineistä joita tarvitaan ja hankitaan sen takia (kuten ehkäpä sänky) ja esineistä joita ilman ei yksinkertaisesti vain osaa elää. Meilläkin varmaankin yksittäiset arvokkaimmat hankinnat ovat olleet jotain ihan muuta kuin hyötyhuonekaluja. Kuten taide.

Laura Zwaneveld

Taulujen kanssa käy helposti niin, että kun johonkin yksilöön ihastuu se ei ehkä niin helpolla jätäkään rauhaan. Taiteeseen ei ihan heti kyllästy, kerroksia voi löytyä aina uusia ja se ensi-ihastus ei varmaan koskaan haihdu. Jos taide tuottaa mielihyvää kerran, sen saman tunteen voi kokea monesti uudestaan. Siispä erittäin tärkeitä sisustuselementtejä. Jos saisin valita, meillä ei missään isommissa öljyväreissä olisi kehyksiä. Mielestäni kauniit vanhat tummansävyiset öjymaalauksetkin ovat kauneimmillaan ilman raskaita kehyksia. Toki ymmärrän, että kehyksillä voi olla oma arvonsa. Ehkäpä minusta vaan tuntuu, että ne tukahduttavat itse teoksen alleen.

Taiteen ei välttämättä myöskään tarvitse olla arvokasta ollakseen hurmaavaa. Yksi lempitauluistani on Hattaran värikylvyssä tekemä taideteos joka on kehystetty taidekehystämössä. Kauneutensa lisäksi se muistuttaa ihanista hetkistä rakkaan lapsen kanssa ja siitä kuinka ajattelevainen mieheni oli kun yllätyksekseni kehysti sen 30-vuotislahjaksi minulle. Olen aina jotenkin todella kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kun katselen sitä.

Omasta mielestäni sisustuksessa tärkeintä on luoda ympäristö jossa viihtyy. Paikka jonka esineet tekevät sinut onnelliseksi on mielestäni erinomainen koti vaikka se ei täydellisesti noudattelisikaan jotain tiettyä tyylisuuntaa. On myös hyvä antaa uusien makumieltymysten viedä mukanaan silloin tällöin, eikä karkeasti pidättäytyä vain jossain tyylissä koska on pitänyt siitä “aina”.Pidätkö itse enemmän täydellisestä kokonaisuudesta vai hieman kontrastisesta ympäristöstä? Onko sinulla jotain tiettyä tyylisuuntaa tai aikakautta jota sisustuksesi noudattelee? Ja jos kirjoitat sisustusaiheista blogia niin haluaisitko linkittää blogisi tuohon kommenttiosioon? Olisi kiva löytää uusia sisustusblogeja.

Nyt menen pakkamaan juhlamekkoni ja korkokengät matkalaukkuun. Lähdemme mr. Latten kanssa kahdestaan Tukholmaan häitä juhlimaan. Toivotan sinulle oikein hyvää viikonloppua!

Lattemamma

Stijn Rietman

1898 Gaston La Touche, A Maiden in Contemplation. Minun on jotenkin vaikea käsittää, että joku osaa luoda jotain näin kaunista.

Helene Schjerfbeck

Kaikki kuvat Pinterestin kautta. Sisutusinspiraatio “tauluani” voit katsoa täällä. Sitä kautta löydät myös kuvia klikkailemalla niiden alkuperäisiin lähteisiin.

p.s. Jos ihastuit pyjamapostauksen The White Companyn tuotteisiin, heillä on nyt kampanja, kaikki kesätuotteet -20% (8.5. saakka). Klik.

0 COMMENTS
|
10,204 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message