Jun
17

Tiskipuuhia ja viikonlopun värejä

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

Meillä ei ole saaressa juoksevaa vettä ja Hattara pyytää usein saada auttaa tiskien kanssa. Lavuaari on kuitenkin aika korkealla ja hänen on jakkarankin kanssa vaikea osallistua. Niinpä hankin Siivouskaupasta pienen sinkkisen vadin ja löysin Kruunukirppu & Olkkarista sattumalta suloisen lasten tiskiharjan, ihan samanlaisen kuin äidillä, mutta vain pieneen käteen paremman kokoisen. Niinpä meillä tiskailtiin viikonloppuna pientä teeastiastoa pitkään ja hartaasti. Purkkakin innostui tästä leikistä kovasti. Tiskiharjoja oli silloin vain yksi kappale jäljellä, täytyy metsästää jostain vielä toinen.

Kangasservetit toimittavat hyvin pienemmän keittiöpyyhkeen virkaa.

Pieni puinen kuivausteline on muistaakseni Ikeasta, mutta aika vanha jo.

Tyttöjen t-paidat H&M, legginsit Polarn o. Pyret ja tennarit Superga.

Pirtsakkaa alkavaa viikkoa,

Lattemamma

Tässä vielä vähän väriä viikonlopustamme ja pari vinkkiä lisää lasten kanssa puuhailuun…

Kesän eka kauppavene ja sen parasta antia, kesälukemista ja jäätelö .

Vaikka aurinko paistoi, Busterin kyydissä tarvittiin kurahousuja ja sadetakkia. Tuuli nostatti sen verran korkeat aallot, että vettä saatiin päälle ihan kunnolla. Hieman oli kiireessä aamuntokkuraisin silmin nämä housut puettu päälle, henkselit olivat ihan vinksin vonksin…

Suosikkipuuhia sisällä on mm. värittäminen ja piirtäminen. Purkka katselee aamun piirrettyjä i-padistä kun nukkui vielä oikeiden piirrettyjen aikaan. Ipadiin saa ladattua lasten Areena apsin jolla voi katsoa Yle Areenan lastenohjelmia (normaalisti ne eivät netin kautta näy koska ipad ei tue flash playeriä).

Tilasin täältä vihkollisen OMYn väritettäviä paperisia tabletteja, eli ruokailualustoja. Pöytäliinaa ei tarvitse olla kokoajan pesemässä ja puuhaa riittää.

Tuulisenakaan päivänä ei jäädä kuitenkaan sisään piirtelemään koko päiväksi vaan otetaan ilo irti tuulen voimasta ja lähetetään leija taivaalle.

Iso kalaleija on Vilacin.

Itsetehtyyn hampurilaiskastikkeeseen tulee majoneesia, creme fraichea (hyvää myös ilman), dijon sinappia, suolaa, pippuria ja ketsuppia. Voit lisätä myös valkosipulia ja esim. tuoretta korianteria. Burgerit tehdään tietenkin grillissä , halutessaan juustoksi sopii erinomaisesti Gruyere ja lisukkeeksi kotitekoinen coleslaw.

Pitkän päivän päätteeksi sopii hyvin sauna, kylmä juoma ja laventelin tuoksuinen marseille saippua.

p.s. Olettekin varmasti jo huomanneet, että alennusmyynnit ovat jo alkaneet. Ainakin Alex and Alexassa, Childrensalonissa ja mm. Bibaloossa, varmasti monessa muussakin nettikaupassa. Mikä on muuten sinun lempi (lasten) nettikauppasi? Minun on tuo Alex and Alexa. En osta ihan hirveästi nettikaupoista mitään, mutta tuota käytän aika säännöllisesti.

7 COMMENTS
|
20,171 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Tiskipuuhia ja viikonlopun värejä „
Eeva, on June 17, 2013

On oiva idea ottaa lapset mukaan harjoittelemaan kotitöiden tekoa! Tällaisia hommia pitäisi tehdä useamminkin, ainakin meidän huushollissa… Samoin nuo väritettävät tabletit ovat tosi kiva juttu! Sopisi vaikka synttärijuhliin. Minun suosikkinettikauppa on myös Alex and Alexa. (Ja nyt alkoi alet myös net-a-porterissa 🙂 ehkä jotain välillä äidille!)

Niina, on June 17, 2013

Tiskaaminen on yksi meidänkin tyttöjen lempipuuhista mökillä. Ja noita samoja tabletteja katselinkin tytöille, kiva kuulla että ovat hyviä.
Alex and Alexa on minunkin lempikauppojani. Nettikaupat aloittivat tänä vuonna tosi aikaisin alensa, toivoin että täällä Pariisissakin olisi ollut jo alennusmyynnit, mutta ainakin ostokset ovat jääneet vähäisiksi kun alet eivät ole vielä alkaneet. 🙂

Laura, on June 17, 2013

Pojalleni olen tilannut eniten Lucky Little Me:stä ja nyt olen ihastunut Pomp de Luxin poikien vaatteisiin. Tyttärelle tuolta Alex&Alexasta on löytynyt ihanuuksia.

Sofia, on June 17, 2013

Kiva, että muidenkin lapset tykkää kotipuuhista ja Eeva, tosiaan pitäisi useamminkin harrastaa näitä leikkejä. Niina, Pariisissa saa muistaakseni lain mukaan aloittaa alennusmyynnit vasta heinäkuussa. Nettishoppailemaan sitten vaan ;). Nauttikaa siellä! Laura, tilasin muuten vihdoin sen French Kids eat everything kirjan, kiitos suosituksesta. Kiva kun kommentoitte tänään!

Ansku, on June 18, 2013

Nuo värikkäät kumpparit on ihanat! Tahtoo myös! 😀 Mun mustat peruskumpparit on ihan tylsät noiden rinnalla 😉

Sofia, on June 18, 2013

Ansku, nuo ovat kyllä monet myrskyt nähneet, ovat nimittäin jo reilusti yli 10 vuotta vanhat :). Kaupungissa Hunterit on mielestäni ihanat, mutta veneellä ja saaressa tuollaiset purjehdussaappaat toimii vaan paljon paremmin. Ja keltainen on aina niin piristävä väri!

Ansku, on June 18, 2013

Eivät kyllä näytä niin vanhoilta! Mutta hyvä ja laadukas kestää myrskyt ja muut 😉 Tulee mieleen, että noin värikkäät saappaat jalassa ei vaan voi olla huonolla tuulella 🙂