Cooking

Coconut-Berry popsicles

Meidän pakkasesta löytyy nyt hellepäiviin sopiva herkku. Nimittäin tuosta jo hehkuttamastani It´s all good kirjasta löytynyt kookosmaito & marja “mehujää” ohje. Hassua sinällään kutsua niitä mehujäiksi kun eivät sisällä mehua laisinkaan. Miksi sinä kääntäisit popsicle sanan? Herkullisia ne ovat kuitenkin ja helppoja valmistaa. Jos haluat raidallisia mehujäitä niinkuin minulla niin se vaatii vaan ripauksen enemmän kärsivällisyyttä, nimittäin raidat jäädytetään yksi kerrallaan, etteivät ne sekoitu keskenään.

Coconut-Berry popsicles

Ohje Gwyneth Paltrown kirjasta It´s all good

5 dl  ( 2 cup) marjoja (käytin mustikoita ja mansikoita)

1/2 cup (1,7 dl) kookosmaitoa (tai vähän enemmän)

2 rkl vaahterasiirappia

 Soseuta marjat tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon myös kookosmaito & vaahterasiirappi. Pakasta muoteissa ja nauti! Jos haluat raidallista mehujäätä niin sekoita erikseen kookosmaito ja vaahterasiirappi. Jaa seos kolmeen osaan. Soseuta marjat lajike kerralaan tehosekoittimessa ja lisää yksi osa kookosmaitoa per marjalajike. Laita kerroksittain muotteihin ja pakasta välillä. Lisäsin myös kerroksen pelkkää kookosmaitoseosta (käytin loppujen lopuksi kyllä koko purkillisen kookosmaitoa näihin, mutta tein seitsemän mehujää muotillisen lisäksi tästä satsista myös pieniin purkkeihin osan). Laita tikut ensimmäisen kerroksen jäädyttyä lähes kokonaan. Sekaan voi lisätä myös mm. kokonaisia mustikoita.

“Cotton Candy, you have been warned. Stay away from my 

popsicle!” ” Who, me?! I´m sooooo innocent…”

Resepti ei sisällä lainkaan maitoa ja on sekä munaton, että gluteeniton, eli monelle allergikolle ja vegaaneillekin sopiva herkku.

Me kuvaamme tyttöjen kanssa tänään yhtä lehtijuttua josta myöhemmin lisää ja viikonloppuna pakkailemmekin sitten lomalle lähtöä varten. Pääsemme myös juhlimaan ystävien häitä. Oi rakkautta ! Ihania hellepäiviä ja huippua viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Tykkään kovasti tuosta popsicle sanasta. Eikös olekin jotenkin kovin hyväntuulinen ja pirtsakka sana?!

p.p.s. Tyttöjen suloisen vilpoisat kesämekot tulivat lahjaksi ihanalta ystävältä. Merkki on Egg, minulla on ollut aiemminkin vaatteita tältä alunperin Brooklyniläiseltä yritykseltä ja olen tykännyt kovasti. Muistakaas muuten, että mustikat tahraavat, joten kannattaa varautua mahdolliseen sotkuun näitä syödessä.Purkka, tämä ja valkoinen juhlamekko olisi katastrof. Olen oikeasti joskus antanut tytöille jädet kylpyyn syötäväksi kun en jaksanut enää siivota yhtään tahraa ja lähmäisiä jälkiä, mutta olin luvannut jädet kuuman ja hiekanpölyisen puistoilupäivän pätteeksi.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.