Jun
28

Coconut-Berry popsicles

by Sofia   -   in Cooking

Meidän pakkasesta löytyy nyt hellepäiviin sopiva herkku. Nimittäin tuosta jo hehkuttamastani It´s all good kirjasta löytynyt kookosmaito & marja “mehujää” ohje. Hassua sinällään kutsua niitä mehujäiksi kun eivät sisällä mehua laisinkaan. Miksi sinä kääntäisit popsicle sanan? Herkullisia ne ovat kuitenkin ja helppoja valmistaa. Jos haluat raidallisia mehujäitä niinkuin minulla niin se vaatii vaan ripauksen enemmän kärsivällisyyttä, nimittäin raidat jäädytetään yksi kerrallaan, etteivät ne sekoitu keskenään.

Coconut-Berry popsicles

Ohje Gwyneth Paltrown kirjasta It´s all good

5 dl  ( 2 cup) marjoja (käytin mustikoita ja mansikoita)

1/2 cup (1,7 dl) kookosmaitoa (tai vähän enemmän)

2 rkl vaahterasiirappia

 Soseuta marjat tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon myös kookosmaito & vaahterasiirappi. Pakasta muoteissa ja nauti! Jos haluat raidallista mehujäätä niin sekoita erikseen kookosmaito ja vaahterasiirappi. Jaa seos kolmeen osaan. Soseuta marjat lajike kerralaan tehosekoittimessa ja lisää yksi osa kookosmaitoa per marjalajike. Laita kerroksittain muotteihin ja pakasta välillä. Lisäsin myös kerroksen pelkkää kookosmaitoseosta (käytin loppujen lopuksi kyllä koko purkillisen kookosmaitoa näihin, mutta tein seitsemän mehujää muotillisen lisäksi tästä satsista myös pieniin purkkeihin osan). Laita tikut ensimmäisen kerroksen jäädyttyä lähes kokonaan. Sekaan voi lisätä myös mm. kokonaisia mustikoita.

“Cotton Candy, you have been warned. Stay away from my 

popsicle!” ” Who, me?! I´m sooooo innocent…”

Resepti ei sisällä lainkaan maitoa ja on sekä munaton, että gluteeniton, eli monelle allergikolle ja vegaaneillekin sopiva herkku.

Me kuvaamme tyttöjen kanssa tänään yhtä lehtijuttua josta myöhemmin lisää ja viikonloppuna pakkailemmekin sitten lomalle lähtöä varten. Pääsemme myös juhlimaan ystävien häitä. Oi rakkautta ! Ihania hellepäiviä ja huippua viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Tykkään kovasti tuosta popsicle sanasta. Eikös olekin jotenkin kovin hyväntuulinen ja pirtsakka sana?!

p.p.s. Tyttöjen suloisen vilpoisat kesämekot tulivat lahjaksi ihanalta ystävältä. Merkki on Egg, minulla on ollut aiemminkin vaatteita tältä alunperin Brooklyniläiseltä yritykseltä ja olen tykännyt kovasti. Muistakaas muuten, että mustikat tahraavat, joten kannattaa varautua mahdolliseen sotkuun näitä syödessä.Purkka, tämä ja valkoinen juhlamekko olisi katastrof. Olen oikeasti joskus antanut tytöille jädet kylpyyn syötäväksi kun en jaksanut enää siivota yhtään tahraa ja lähmäisiä jälkiä, mutta olin luvannut jädet kuuman ja hiekanpölyisen puistoilupäivän pätteeksi.

6 COMMENTS
|
12,304 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Coconut-Berry popsicles „
Minna, on June 28, 2013

Mehujäät ovat meilläkin kova hitti! Täytyy kokeilla reseptiä. On ilo edelleen lukea postiivisia postauksiasi.Piristävät aina päivää ja sinulla on myös hyviä ideoita arkeen lapsiperheille! Yhdessä tekemisen ilo välittyy kirjoituksistasi. Hyvää viikonloppua ja nauttikaa häähumusta.

Sofia, on June 28, 2013

Kiitos ihanasta kommentista Minna <3! Ja nautitaan varmasti!

Ansku, on June 28, 2013

Oi miten herkullisen näköisiä mehujäitä!! Taas yksi reseptivinkki napattu talteen (ja testattava asap) -kiitos taas 🙂 Aurinkoista viikonloppua! 🙂

Sofia, on June 28, 2013

Aurinkoista viikonloppua Ansku!

Eeva, on July 2, 2013

Tänään kokeilimme tuota reseptiä (kermalla höystettynä) jäätelökoneessa ja maku on aivan mahtava! Tästä tuli kesän suosikkijäde! Nam!

Sofia, on July 3, 2013

Täytyy kokeilla vielä kermaversiota, nam!

Leave a comment
name
email
url
message