Jul
1

Lemon and ginger ice tea

by Sofia   -   in Cooking

En tiedä mitään parempaa kesäjuomaa helteisenä päivänä kuin erinomainen jäätee. Enkä tarkoita nyt mitään esanssiin ja sokeriin hukutettua valmisteetä. Viime kesän suosikki oli tuoreesta sitruunamelissasta ja mintusta hauduteltu, hunajalla makeutettu tee. Se on muuten aivan jumalaista myös illallisen jälkeen lämpimänä, raikastavaa ja puhdistavaa.

Perjantaina meillä kuvattiin ensi syksynä ilmestyvää uutta lapsiperheille suunnattua lehteä Kidd.O. Sen lisäksi, että olen koko lehdestä melkoisen innoissani niin meille saapui tyttöjä kuvaamaan ystäväni ja myös sekä meikkaamaan, että stailaamaan ystäväni. Mikäs sen mukavampi sattuma. Sain myös hyvän syyn testailla erilaisia reseptejä tästä keittokirjasta. Leivoimme tyttöjen kanssa mantelivoilla maustettuja brownieseja naposteltavaksi. Aamupalaksi tein banaani, taateli ja kurpitsansiemen muffineita ja lounaaksi ihanaa punajuurin, kikhernein, kananmunin ja tomaatein kuorrutettua salaattia jonka persiljainen ja kevyen etikkainen majoneesikastike oli loistava. Mutta ihan parasta oli kuitenkin inkivääri-sitruuna juoma. Se oli sopivasti hapanta, ihan hitusen makeaakin, ja aivan erityisesti todella raikasta. Jääkaapin ovi kävi tiheästi ja juomaa kului pari kannullista. Tämän kesän suosikkijuomani!

Lemon-ginger drink 

1lle henkilölle

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1 tl sitruunanmehua

2,5 dl kiehuvaa vettä

2 rkl xylitolia (koivusokeri), vaahterasiirappia tai hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hautua hetki. Jos haluat tasaista juomaa, siivilöi se.  Itse haudutin sitä isomman teepannullisen kerralla ja annoin maustua pitkään. Täytin lasin jäämurskalla, kaadoin pohjalle juomaa ja päälle vielä kylmää vettä. Juomaa voisi jatkaa myös kivennäisvedellä. Jos tykkää todella happamasta voi lisätä sitruunan määrää ja makeutta voi tietysti myös säädellä itse. Kirjasta It´s all good.

Raikasta päivää,

Lattemamma

0 COMMENTS
|
6,508 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message