Jul
2

Pieni suuri seikkailu ja lomalukemista

by Sofia   -   in Random

Meillä alkoi eilen virallisesti loma! Keula kohti saarta ja seikkailuja. Meidän seikkailut tosin ulottuvat vielä aika pienelle säteelle. Kumisaappaat jalassa tallustelemme lähimetsään syömään mustikoita naamat sinisiksi ja kalliot on tietenkin ihan vaan perhosleikkejä varten. Siellä me liitelemme ilta-auringossa “siipiä” heilutellen ja se jos jokin on puhdistavaa ja ajatukset tyhjentävää lomailua. Hengittää syvään meri-ilmaa, nostaa kädet pään yläpuolelle ja huokaista helpotuksesta kun taivas on korkealla ja meillä tilaa olla.

Seikkailuihin on hyvä mennä käsi kädessä niin ei pelota yhtään niin paljon.

Hattaralla on Pikku Myyn varjo.

Joskus seikkailu voi olla makoilua kuumalla rantakalliolla, tuijottelemme pilviä ja pohdimme miltä mikäkin hattara näyttää.” Katso tuolla on ihan selvä dinosaurus!”  “Mammaaa, pikku pupu tutti suussa… niiiiin söpö.” Välillä hyppäämme busteriin ja seikkailemme lähisaariin tai ihan vaan ulapalle. Paras seikkailu on tietenkin kauppaveneelle koska sieltä saa aina jäätelöä. Ja kun kaikki päivän seikkailut on seikkailtu, päivä lopeteltu saunalla ja puhtaat pikkuiset ovat pyjamissaan syvässä unessa peittojensa alla, niin silloin on aika ottaa ne lomalukemiset esille. Mukaan saareen on pakattu pari kirjaa joita on ihana lukea iltasella kunnes vierestä kuuluu ” Nyt ihan oikeesti ne valot jo pois! “. 

Aamupiirretyt ipadilta pyjamat päällä.

Joskus päivisin kun on hetki omaa aikaa, lehti on parempi vaihtoehto kuin kirja. Keskeytykset, aika todennäköiset sellaiset, eivät lehtiä lueskellessa niin harmita. Saaressa minulla ei myöskään ole keittokirjoja, vaan hyvien ruokalehtien kesänumeroita (kun kaikki tavara kulkee veneellä saareen, keveys on tässä kohtaa valttia). Minulle tulee tasan yksi lehti tilattuna kotiin, Glorian Ruoka ja Viini ja sen kiikutan aina mukaani. Mielestäni se on hyvä ja useimmiten inspiroiva lehti. Muut lehdet on tullut ostettua usein irtopainoksina koska en ollut tiennyt, että suosikkejani (kirjoittelin suosikkilehdistäni täällä) mm. Donna Haytä ja Martha Stewart Livingia voi edes tilata Suomessa kotiin. Mutta kun sain Lehtikuningas.fi:ltä yhteydenoton ja mahdollisuuden kirjoittaa postauksen heidän valikoimansa pohjalta, yllätyin, nimittäin sieltähän saa. Ongelmapa onkin nyt se, että ensimmäistä kertaa elämässäni tekisi mieleni tilailla vaikka mitä lehtiä kotiin. Tuolta löytyy lähes kaikki suosikkini, myös sisustuslehdistä. Parhaimmat tarjoukset näytti olevan kotimaisista lehdistä, mutta en kyllä panisi lainkaan pahakseni jos postilaatikostani tippuisi säännöllisesti Côté Sud.

Onko sinulla suositella minulle hyvää kesälukemista, jotain joka aivan erityisesti on “pakko lukea” ? Tällä kertaa mukaan pakkasin mm. tämän tilaamani kirjan, blogini lukijan suosituksesta. Tykkään myös lukea laidasta laitaan kaunokirjallisuutta, välillä vähän chick littiäkin ja mm. Agatha Christien ja Donna Leonin dekkareita. Onkos täällä muuten muita Guido Brunettin faneja?

Vaikka olemmekin lähteneet näihin suuriin seikkailuihin, päivittelen blogia silti lomaltakin.

Aurinkoa ja onnen hetkiä tähän viikkoon,

Lattemamma

Ihana loma, ihana vapaus!

 

p.s. Osa kuvista on viimekesäisistä seikkailuista…

14 COMMENTS
|
6,405 VIEWS
|
Partager sur Facebook
14 comments on “ Pieni suuri seikkailu ja lomalukemista „
Ansku, on July 2, 2013

Ihania kuvia ja tunnelmia taas kerran! Pikkuneidot on kuin luotu kameraan eteen -aina niin ihania kuvia heistä 🙂 Itsellä on muuten lomalukemisena pari elämänkertaa sekä Wilbur Smithin Afrikkaan sijoittuvat tarinat. Löytyypä kassista myös yksi Guido Brunettinkin kirja. Hyvää alkanutta lomaa teille! toivottelee toinen lomansa aloittanut 😉 ps. Ihanaa, että myös lomallasi jaksat ilahduttaa meillä tällä blogillasi <3 Aamu ei olisi kunnon aamu ilman kahvia ja uutta postaustasi 🙂

Sofia, on July 3, 2013

Ansku, hyvää lomaa sinnekin sitten kirjojen parissa! 🙂

Maiju, on July 2, 2013

Löysin tänne pari päivää sitten ja olen jo kahlannut lähes kaikki postaukset läpi – ihana blogi! Puet tyttäresi todella kauniisti. Olen kuukauden ikäisen pikkupojan äiti ja sain pojankin pukeutumiseen ideoita ja hyviä vinkkejä lastenvaatekaupoista. Ihanaa lomaa teille!

Sofia, on July 3, 2013

Maiju, kiva kun löysit ja kiitos tosi paljon! <3

Laura, on July 2, 2013

Suloisia seikkailuja lomalaisille! Sain lomalukemiseksi Katja Ketun Kätilön, on kuulemma pakko lukea se. Vastapainona Sophie Kinsellan Soitellaan, soitellaan. Pidin himoshoppaajista kovasti, olivat täydellistä rantalukemistoa aikoinaan. Esikoisen kanssa luemme mökillä Risto Räppääjiä urakalla. 🙂

Sofia, on July 3, 2013

Kiitos Laura, täytyy tarkastaa Kätilö! Ja niin totta, himoshoppaajat ovat juuri täydellistä aivot narikkaan rantalukemista!

Niina, on July 2, 2013

Minun lomani alkaa aina Guido Brunettin seurassa ja kesäloman aikana on pakko ennättää lukea myös Khaled Hosseinin uusin kirja. Ainakin kaksi edellistä ovat olleet koukuttavia.

Tuo edellisen postauksen jäätee kuulostaa herkulliselta, täytyykin kokeilla pian.

Onnellisia seikkailuja teille, meillä on tänään vuorossa metsäretki omat pienet korit kädessä mustikoita poimimaan. Lasten mukana äitikin pääsee onneksi suuriin seikkailuihin. 🙂

Sofia, on July 3, 2013

Niina, mietinkin tuota Khaled Hosseinin uusinta. Itse pidin tuhannesta loistavasta auringosta ihan hirmuisesti ja se on jäänyt jotenkin mieleeni voimakkaasti (vaikka leijapoikakin oli tietnkin todella hyvä). Hossein kirjoittaa ihanasti. Kiitos ja ihania seikkailuja sinnekin. On muuten mustikat jotenkin ennätysaikaisin kypsiä tänä vuonna… 🙂

Eveli, on July 2, 2013

You shoud read Peter Mayle’ s Procince books. I love them! And if you finish your french parenting book, make a post about it. I consider reading it as well

Sofia, on July 3, 2013

Eveli, will definitely do, thanks! Heard good things about ” A year in Provence” but they all sound “delicious”! And will write about the book when finished :).

Maria, on July 2, 2013

Hei,
Täälläkin kului pari viikkoa Kreetan auringon alla lukemalla (aina kun poju oli Bamse-kerhossa) Donna Leonia ja D. Steeliä..
Kuvat olivat taas niin ihania et latasin ne moneen kertaan…huokaus. Ihan voisin kuvitella itsenikin istuvan noissa maisemissa.
Hyvää lomaa..meilläkin loma jatkuu nyt Suomi lomana…Hki,Saimaa,Oulu… Aurinkoa ja lämpöä päiviisi..
-Maria

Sofia, on July 3, 2013

Kiitos Maria! Ja Kreetan aurinko kuulostaa houkuttelevalta! Ihanaa loman jatkoa Suomessa!

Eeva, on July 2, 2013

Minun kesälukemista ovat vuodesta toiseen iki-ihanat Agatha Christiet, joita on jäänyt vino pino kirjahyllyyn isoäidiltäni. Tarina tuntuu joka kerta kuin uudelta ja aina se murhaaja on yllätys, vaikka kuinka miettii. Seikkailun täyteistä kesää teille maalle ja kiva kun jaksat ilahduttaa meitä lähes joka päivä!

Sofia, on July 3, 2013

Eeva, mun isällä on varmasti kaikki Agatha Christien kirjat (ja tuhat muuta dekkaripokkria), käyn hänen kirjahyllyillään kuin kirjastossa :). Ja ihan samaa mieltä, aina tulee yllätyksenä, että kuka sen murhan tekikään. 🙂

Leave a comment
name
email
url
message