Mar
7

Lattemamman kahvihetki

by Sofia   -   in Random

Yksi toivotuista aiheista oli Lattemamman päiväkahvihetki. Kysyttiin ehdinkö ikinä istahtaa päivällä hetkeksi alas lattemuki yhdessä ja Vogue toisessa kädessä?

Päivinä joina Hattara on “dagiksessa” ( hän ei käy siellä joka päivä vaan pidämme usein myös kotipäiviä) ja Purkka nukkuu päikkäreitä, minulla on usein parikin tuntia omaa aikaa. Tietenkin aika kuluu helposti kotiaskareissa, pyykkejä viikkaillessa kaappiin ja silitellessä ( se on ihanan terapeuttista). Mielestäni on kuitenkin erityisen tärkeää istahtaa alas ja nauttia hetki hiljaisuudesta, kerätä voimia. Joskus lueskelen kauniita blogeja, joskus kirjoitan teille ( niinkuin juuri nyt). Useimmiten ehdin lukea Hesarin vasta tällöin. Muotilehdet kuljettavat ihanasti muihin maailmoihin lapsiperheen arjesta. Minulle tulee vain yksi ruoka-aiheinen lehti kotiin tilattuna, joten kaikki lehteni ostan aina irtopainoksina. Lehtihyllystä useimmiten mukaani lähtee joku näistä; Vogue tai Harper´s Bazaar, lapsiaiheisista lehdistä Ruotsalainen Mama ja salille crosstrainer -luettavaksi Womens Health. Sisustuslehdistä suosikkejani ovat yleensä Côté Sud, Elle Decor sekä Marie Claire Living ja ruokaan liittyen Martha Stewart Living tai Donna Hay Food. Mitä lehtiä sinä luet? Kirjoja tykkään lukea iltaisin nukkumaan mennessä, mutta jos jokin kirja imaisee mennessään niin saatan viettää kahvituokion myös uppoutuneena tarinoiden ihmeelliseen maailmaan.

Kaupungin parhaat kotitekoiset kahvit saa ehdottomasti veljeni toimistolla. Hän jauhaa aina pavut erikseen jokaista annosta varten ja kiiltävä keitin pihisee ja puhisee kuin “kotona Italiassa”. Tosin nyt kun veljeni asuu osan vuodesta maailman toisella puolella on tyytyminen vain haaveilemaan… Oma keittimeni oli pitkään klassinen Francis Francis vaaleansinisenä, mutta koska vanhempani toivat meille Nespressokeittimen ystävänpäivälahjaksi keittelen sillä nykyään äärimmäisen tasalaatuisia ja hyviä päiväkahveja itselleni. Onkohan tämä maailman helpoin kahvinkeitin? Kuulen jopa mr. Latten surauttelevan silloin tällöin itselleen espresson, vaikka hän ei kahvia yleensä niin juokaan. Vanha rakkaani sai kuitenkin säilyttää paikkansa keittiön pöydällä, on tuo herra Francis sen verran komea mielestäni.

Olen myöskin melkoinen haaveilija ja suunnittelija. Saatan istua sen parikin tuntia kirjotellen päiväkirjaa tai ideoita muistivihkooni. Myös keittokirjat pääsevät usein syliini, mietin mitä ruokaa laittaisin tai mitä leipomuksia kokeilisin.

Miten sinä vietät päiväkahvihetken? Töissä vai kotona? Leväten vai puuhastellen? Olisi kiva kuulla!

Lattemamma

p.s. Tuo ihanan pehmeä kietaisu kashmirneuletakki on maailman mukavin kotivaate, mutta saa minut ihan selvästi näyttämään siltä, että olisin raskaana. Ennenkuin onnittelette, se on optinen harha…

11 COMMENTS
|
12,248 VIEWS
|
Partager sur Facebook
11 comments on “ Lattemamman kahvihetki „
Eeva, on March 7, 2013

Ah, minulle päiväkahvihetkestä on tullut melkeinpä pyhä asia. Se pieni hetki päivässä omaa aikaa kun lapset nukkuvat tai lepäilevät. Valmistan kunnon latten ikivanhalla Pavonillani ja luen päivän uutiset ja muotilehtiä. Ja kyllähän se pyykkivuorikin odottaa, mutta odottakoot! Sitten jaksaa taas iltaan asti!
Kauniita kuvia Lattemammasta!

Sofia, on March 7, 2013

Eeva,
olen myös sitä mieltä, että eivät ne pyykkivuoret siellä hermostu odotteluun jos mamma ottaa vähän omaa aikaa. Autenttinen kahvitauko Pavonin kanssa kuulostaa hyvältä. Mä keittelen saaressa ihan mutteripannulla ja kumman hyvältä maistuu se kahvi siellä. Vaikka Nespresso onkin tasalaatuista kaffea ja eri blendejä ja vahvuuksia yms. on runsaasti tarjolla niin ei se silti ihan “oikealta” tunnu 🙂 (maistuu kylläkin).

Lumo, on March 7, 2013

Kahvikapselikone on kätevä. Meille tuli Nespresson Lattissima jouluksi ja myös oma Siippani, joka ei ole ollut kummoinenkaan kahvin juoja, on innostunut viikonloppuisin juomaan koneella surauteltuja aamukahveja.

Päiväkahvit juon töissä ja ne ovat aika surkealaatuisia tavallisia kahveja…

Sofia, on March 7, 2013

Lumo, kyllä se Nespressokone on näppärä. Vaikka mielestäni kahvinkeitossa taikaa onkin juuri se vastajauhetun kahvinpavun tuoksu. Tunne, että istuisi Italialaisen baristan hemmoteltavana on valitettavan kaukana näistä kapselikahvihetkistä…

Maija P., on March 7, 2013

Ihana Sofia! Tekisi heti mieli hypätä kenkiin ja tulla teille kahville 🙂

Sofia, on March 7, 2013

Maija, tänne vaan! 🙂

Maria, on March 7, 2013

Hyviä päiväkahvihetkiä sinnepäin…
Aurinkoa päivääsi <3
-Maria (jolla on myös ISO lattekuppi kädessä…)

Sofia, on March 7, 2013

Aurinkoa Mariankin päiväkahveille! (tämänpäiväiset meni jo, mutta huomisille vaikkapa 😀 )

Selina, on March 7, 2013

Rauhallinen kahvihetki lapsen nukkuessa on minulle mahdollisuus rentoutua hetkeksi, ennen kuin pikku taaperoisen kanssa alkaa taas iloinen seikkailu kontaten ympäri olohuonetta 🙂 Minulla on myös Nespresso-kone, ja vaikka olen samaa mieltä “ettei se jotenkin tunnu oikealta” niin sillä usein keitän itselleni maukkaan latten ja huokaan hetkeksi. (Viimeisessä kahvitilauksessa tuli muuten mukana makukahveja kokeiltavaksi: Macadamia, Noisette ja Coco. Aika herkkuja, vaikka enemmän “karkkia” kuin kahvia! Oletko maistanut?)

Selina, on March 7, 2013

PS. Hienoja kuvia, taas kerran!

Sofia, on March 8, 2013

Selina, enpäs olekaan maistellut noita makuja. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla. Hyvää viikonloppua!

Leave a comment
name
email
url
message