Good things for kids

Triceratops, stegosaurus ja muu dinojengi

Ennen saareen lähtöä teimme lauantaisen visiitin kirjastoon kahdestaan Hattaran kanssa. Kesälomaan saaressa on hyvä varautua muutamalla kirjalla jos vaikka sattuu satamaan vettä. Hattara on jo pidempään ollut tosi innoissaan dinosauruksista. Tällä kertaa jätimmekin prinsessahyllyn koluamatta ja nappasimme vähän dinotietoutta mukaan kesälukemisiksi. Hattara on kuulemma päättänyt tulla isona paleontologiksi (tai ballerinaksi, kirurgiksi tai välipalantarjoilijaksi… vähän päivästä riippuen), mutta vain jos hän saa tehdä palapelejä luurangon palasista, eikä tarvitse tutkia eläviä dinoja! Tässä muutama kuva kirjastoreissultamme jos haluat katsoa…

Pieninkin lätäkkö tarjoaa mahdollisuuden pomppimiselle.
Sade ei haittaa kun on kisuvarjo suojana.
Meidän lähin kirjastomme on Richardinkadun kirjasto…
… se on kauniissa vanhassa talossa.

Ihanan rauhallinen leikkihetki…
“Mamma, tää kassi on kyllä ihan liian raskas pikkulapsille!”
Elämä on paljon kevyempää kun saa juosta vapaana.

Lattemamma

p.s. Hattaran collegemekko Zara (ystävän vanha, joten samaista ei varmaan enää saa), kumisaappaat Hunter ja nahkainen tähtipinni on tähtiä rakastavan mamman mieleen, mutta olivat nyt jo loppuunmyytyjä, tilasin täältä. Tuolta samasta paikasta löysin Hattaralle nyt alesta Ver de Terren sadeasun joka on mahtavan neon korallin värinen. Ainakin tunnistan lapseni dagiksen pihalta syksyn pimetessä. Ja jos en tuosta asusta niin ehkäpä näistä (myös alesta) tilaamistani kumisaappaista jotka loistavat pimeässä. Ei meilläkään siis ole aina vaan vaaleanpunaista ja tummansinistä.

 

 

10 Comments

 • Minna

  Olipa hauskaa lukea teidän dinofanituksesta! Meillä 3v. nti puhuu dinoista myös useasti ja olemme ihmeissämme kuunnelleet mistä moinen intressi.. Kirjoistahan voi hyvin opiskella lisää aiheesta ja oiva idea lainata sen hetkisen intressin mukaisia teoksia kirjastosta. Turha aina ostaa uusia! Rikhardinkadun kirjasto on myös kotikirjastomme ja lastenosasto siellä on mielestäni hyvä ja monipuolinen. Iloa arkeen!

  • Sofia

   Minna, joo en ole ihan varma mistä dinofanitus meilläkään alkoi. Marraskuisella lomalla meidän lähellä oli “dinopuisto” ja siitä kai se kiinnostus alkoi. Ja tykkään myös, että on tosi kiva lastenosasto “meidän” kirjastossa. Kotoisa ja sopivan pieni. Samoin teidän arkeenne iloa!

 • Ansku

  Jälleen kerran, ihanan tunnelmallisia kuvia! Kirjastokäynnit oli meillä lapsena viikottaisia, ja voi miten ihanaa se oli lähteä kirjakasan kanssa kotiin 🙂 Aurinkoista viikkoa saareen!

  • Sofia

   Kiitos Ansku! Kirjastot on kyllä yksi maailman parhaista keksinnöistä ja kiva kun vanhemmat totuttaa lapsiaan pienestä asti niitä käyttämään. Aurinkoa sinnekin lomalaiselle!

 • Niina

  Rikhardinkadun kirjasto on ihana. Se oli ennen meidänkin kodin lähikirjasto ja käydään vieläkin välillä tyttöjen kanssa siellä ihan tunnelman vuoksi. Minusta oli ihanaa lapsena seikkailla kirjastossa erilaisia kirjoja tutkien ja sitä samaa lumoa toivoisin voivani siirtää omillekin lapsille. Ja oi, tuo tähtipinni olisi kyllä tämänkin mamman mieleen 🙂

  • Sofia

   Niina, niin samaa mieltä tuosta kirjojen tutkimisen lumosta. Ihanaa totuttaa omat lapsetkin samaan :). JA tosiaan, sääli, että pinnit oli jo loppu, olisin halunnut toisen samanlaisen vielä meillekin…

 • Liisa

  Kivoja kuvia. Minkä ikäinen teidän kuopus on? Etsin taaperollemme boleroa häihin. Hän on morsiusneitona elokuussa. Onko sulla heittää ideoita mistä voisi löytää?

  • Sofia

   Moi Liisa ja kiitos. Purkka on n. 1,5 vuotias. Meillä on tytöillä Jacadin bolerot mekkojen kaverina ja näyttivät itseasiassa nyt olevan -50% alessa. Joku lukijani joskus vinkkasi, että sieltä Tallinnan Jacadilta postittaisivat Suomeen kun nettikaupaa ei ole meitä varten. Lauran vinkki kuulostaa lupaavalta!

 • Laura

  Minäkin olen metsästänyt häävaatetusta, Alex & Alexasta mekko ja Nextiltä bolero. Next toimittaa paketin kotiovelle muutamassa päivässä ja sieltä olen tilannut myös kivoja “hiuspantoja” vauvalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.