Jul
4

Grillatut vihannekset ja linssicouscous

by Sofia   -   in Cooking

Tämä on yksi suosikkiresepteistämme ja todella helppo valmistaa.

Leikkaa itsellesi mieluisia vihanneksia, ripottele päälle oliiviöljyä ja maldon suolaa. Laita vihannekset uuniin ( grilli vastukselle jos haluat) tai grilliin. Kypsennä kunnolla. Voit valita itsellesi mieluisia vihanneksia. Tällä kertaa mukaan tuli kesäsipulia, suippoparikaa, fenkolia, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja valkosipulia (se valmistui kokonaisena uunissa). Itse pidän siitä, että munakoisot ja kesäkurpitsat on leikattu ihan ohuiksi siivuiksi ja ne muuttuvat uunissa vähän vihannessipsimäisiksi.

Sillä aikaa kun vihannekset ovat grillissä, kiehauta vettä couscous paketin ohjeen mukainen määrä. Mausta se luomu kasvisliemikuutiolla ja halutessasi lorauksella seesaminsiemeöljyä (voit käyttää myös oliiviöljyä tai voita). Sekoita couscousin joukkoon ja anna tekeytyä paketin ohjeen mukaan. Silppua mieluisia tuoreita yrttejä kuten basilikaa, ruohosipulia, persiljaa tai korianteria (tai vaikka kaikkia). Couscous on tällaisenaan sitruunamehulla maustettuna erinomainen nopea lisuke grillilihalle tai kanalle. Tällä kertaa lisäsin kuitenkin vielä purkillisen linssejä. Voit myös laittaa couscousin joukkoon rusinoita ja pähkinöitä. Sekoita couscous ilmavaksi. Lisää päälle grillatut vihannekset ja nauti sellaisenaan tai grillatun halloumijuuston, kanan tms. kanssa. Käytin (luomu) täysjyväcouscousia.

Tällainen nopea ruoka tällä kertaa.

Lattemamma

p.s. Minulle saapui postissa muuten vielä tämäkin keittokirja josta olen haaveillut jo pidempään. Sen tilaaminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista, mutta nyt on taas inspiraatiota kerrakseen, myös lasten kanssa kokkailuun.

4 COMMENTS
|
8,026 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Grillatut vihannekset ja linssicouscous „
Ansku, on July 4, 2013

Miten herkullista!! Nams 😛 Kiitos jälleen reseptistä (täytyy kokeilla heti tänään!!) ja kivaa päivää 🙂

Sofia, on July 5, 2013

Kiitos Ansku!

Lumo, on July 5, 2013

Hyvän näköistä! Luen juuri Lunch on Paris-kirjaa, jossa on omaelämänkerrallisen rakkaustarinan lisäksi ihania reseptejä, mm. couscous, jossa on sitruunan sijaan verigreipin mehua.

Sofia, on July 6, 2013

Lumo, verigreippiä seuraavaksi! Kiitos vinkistä!

Leave a comment
name
email
url
message