Jul
12

Organic chicken on the grill

by Sofia   -   in Cooking

Kun lähdemme saareen pidemmäksi aikaa, osa lihoista napataan mukaan pakasteina. Tällä kertaa pakastealtaasta mukaan tuli kokonainen luomukana. Se valmistui makoisan meheväksi pienehköllä lämmöllä hitaasti grillissä ja nautittiin kesäisen salaatin kera.

Grillattu tai uunissa paahdettu kana on siitä kiva, että sitä voi helposti varioida eri maustein ihan erityyliseksi. Tähtianista ja five spice sekoitusta niin kana saa Kiinalaisen vivahteen, säilöttyjä sitruunoita, harissaa ja oliivia Marokkolaiseen makumaailmaan tai kanan pintaan voi hieroa kunnon bbq-mausteen. Sen lisäksi pakasteesta mukaan napattu kana on edullinen raaka-aine. Jos kanasta jää perkeitä ne sopivat ihanasti kylmänä seuraavana päivänä mm. tuoreen korianterin, tomaatin, majoneesin ja avokadon kanssa voileivälle tai pieneksi revittynä quesadillan väliin tai kanasalaattiin.

Tällä kertaa kana maustettiin hieman Provence henkisesti. Hieroin sulatetun kanan pintaan hieman itsetekemääni mausteseosta (paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria, sokeria ja sinappijauhetta) koska sitä sattui olemaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kanan pintaan tuli raastettua sitruunankuorta, hunajaa, sitruunamehua, suolaa, pippuria, valkosipulia, tuoretta salviaa ja -rosmariinia( tai voit käyttää perinteistä kuivattua Provence-yrttiseosta). Jos minulla olisi ollut saaressa mukanani kuivattua laventelia, olisi se sopinut tähän myös loistavasti. Valelin kanan oliiviöljyllä. Jos haluaa erityisrapean kuoren, kannattaa nahkaa irrotella varovasti veitsellä ja työntää nahan ja lihan väliin ohuita lastuja voita ennen maustamista. Kanan sisään laitoin pari lohkoiksi halkaistua sitruunaa ja nektariinia. Sitruuna mehustuu ihanaksi ja sitä on kiva puristaa kanan lihalle syödessä. Nektariinit ovat myös herkullisia kanan kanssa. Valmiin kanan päälle lisäsin vielä tuoretta salviaa. Kanan kypsyyttä on helppo tarkkailla niin, että siihen työntää veitsen. Jos neste joka nousee ylös on kirkasta, kana on kypsää. Salaatissa oli paria eri salaattilajiketta, kirsikkatomaatteja, mansikoita, kurkkua, nektariinia, ruohosipulia ja basilikaa. Sen päälle kaadettiin etikkainen dijonsinappikastike. Kanan seuraksi sopisivat myös lounaalta jäänet keitetyt perunat. Ne voisi paistaa rapsakoiksi valkosipulin, maldonsuolan, rosmariinin ja salvian kanssa.

Mitäs teidän viikonloppusuunnitelmiinne kuuluu? Me saamme tänne kauan odotettuja kesävieraita joten suunnitelmissa on ainakin leikkiä paljon, saunoa ja uida, laittaa tytöt siskonpetiin iltaunille ja tietenkin syödä hyvin. Tänään illalla odottaa jenkkityylinen bbq burgereineen, maissintähkineen, coleslaw salaatteineen sun muineen. Jälkkäriksi teemme s´moreseja. Tytötkin saavat paahtaa vaahtokarkit itse nuotiolla ja kasata niistä, kekseistä ja suklaasta herkut.  Teemme myös veneretken paikalliseen kesäkahvilaan ja nautimme rennosta yhdessäolosta. Ehkäpä me aikuisetkin ehdimme illalla istua jutustelemassa viinilasillisten äärellä kun lastenhuone hiljenee.

Hyvää viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Kysyin Hattaralta josko hänellä on jotain erityistoiveita ruokakaupasta ystäviään varten. Vastaus oli hänelle ominaisen yksityiskohtainen; ” Tarvitaan jätskiä, sitten kerätään mustikoita, niistä tehdään kastiketta ja päälle tulee yksi (!) mansikka. Sitten pitää vaan odotella, että on jälkiruoka-aika.” Tarkka tyttö, vaan yksi mansikka per annos, hih. Ei ole tuossa tullut kyllä äitiinsä…

p.p.s. Huomasittekos muuten, että tuohon oikeaa reunaan on nyt ilmestynyt hakukenttä ja arkisto. Nyt ainakin reseptien etsiminen vähän helpottuu. Haku onnistuu entiseen malliin myös kategorioiden perusteella. Bloglovinin lisäksi Lattemammaa voi seurata myös Blogilistalla.

 

9 COMMENTS
|
6,091 VIEWS
|
Partager sur Facebook
9 comments on “ Organic chicken on the grill „
Laura, on July 12, 2013

Kelpaisi minulle, nam! Syövätkö tytöt samaa ruokaa kuin te, vai teetkö myönnytyksiä? Meidän poika 5v suostuu kyllä maistamaan kaikkea, mutta liian usein teen pojalle myös oman version. Pikku-sisko 7kk tuntuu olevan eri maata jo nyt. Esikoisen takia lueskelin sen kirjankin (French kids eat everything).

Sofia, on July 14, 2013

Laura, meidän tytöt syö pääsääntöisesti samaa ruokaa kuin me. Salaattia (salaatinlehtiä siis) ei kumpikaan niin välitä syödä, eikä chiliä. Purkka on tosi ennakkoluuloton maistelemaan kaikkea. Jos Hattara saisi päättää niin lihaa ei varmaankaan olisi lainkaan ruokalistalla, kalaa sensijaan kaikissa muodoissa. Samaa ruokaa aina tarjotaan kun itsekin syödään, joskus suunnittelen menun ihan aikuisten makuun ja välillä listalla on lasten suosikkeja niin pysyy balanssi. Lautasta ei tarvitse syödä tyhkäksi, mutta kaikkea pitää maistaa ainakin ihan pikkuisen. Ja jos “meidän kirja” pitää paikkansa, niin sittenhän lapset pikkuhiljaa tottuvatkin kaikkiin makuihin, kunhan maistavat tarpeeksi usein. Vaikuttaa tosi kivalta muutten se kirja, olen n. puoliväissä nyt. Aika paljon on sellaisia juttuja joita onkin noudatettu jo ennestään, mutta esim. se, ettei käyttäisi koskaan ruokaa “palkintona” tai “houkuttimena” tuntuu niin itsestäänselvältä, mutta vähän vaikeasti toteutettavalta jutulta. Helposti juuri lupailee, että jos syö ruuan kiltisti niin saa jälkkäriä tai jos jaksaa istua kuumassa autossa niin kyllä sitten perillä odottaa mehujäät tms. Siinä on mulla harjoittelemista ja oli kyllä todella hyviä pointteja kirjassa muutenkin.

Eva / Citymami, on July 12, 2013

Maalle startataan mekin kohta – siellä meidän vieraat jo odottelevatkin. Kanoiksi muuten suosittelen Viskilän tilan kukonpoikaa, jota saa myös pakasteena. On todella rapeaa ja maukasta 🙂
Aurinkoista viikonloppua :)!

Sofia, on July 14, 2013

Toivottavasti teidänkin viikonloppunne oli aurinkoinen Eva/Citymami! Täällä on ainakin saatu kaikki auringon suukkoja ihollemme ja uitu meressä moneen kertaan kun on ollut niin kuuma!

Eeva, on July 15, 2013

Hei! Tuo hakukenttä on hieno lisä! Meillä oli viikonloppuna lapsivieraita ja päätettiin tehdä meidän lastemme lempparia – kananugetteja! (näitä pitää kuulemma tarjoilla myös elokuisissa synttärijuhlissa) Hakukone löysi heti reseptin! Tuo kokonainen luomukana onkin sitten tänään ruokalistalla 🙂 Ja ihanaa kun käytät paljon yrttejä ruoanvalmistuksessasi! Minä haaveilen, että oma kasvihuone valmistuisi pian tänne maalle!

Sofia, on July 15, 2013

Eeva, eikös olekin mahtava! Ja kiva kun kananugetit on teilläkin suuressa suosiossa ja aina ihana kuulla, että olette jotain tehneet ja tykänneet. Aurinkoa teidän landelle ja oih, kasvihuone!

Laura, on July 15, 2013

Kiva, että olet pitänyt kirjasta!
Niinpä, pikkuisin askelin kohti uusia lempimakuja…Meillä yllättävän vaikeaa on ollut turhien välipalojen karsiminen. Koin ahaa-elämyksen, että lapsi saa olla oikeasti nälkäinen ruoka-aikojen välissä. Päivänselvää varmasti kaikille muille, heh. 🙂

Ansku, on July 15, 2013

Tosi kiva tuo hakukenttä! Sitä on hyödynnetty jo mökillä reseptiesi hakuun 😉

Sofia, on July 16, 2013

Kiva Ansku, että haukenttä toimii. Olen niin tyytyväinen kun sain sen vihdoin tuonne :).

Leave a comment
name
email
url
message