DIY projects,  Good things for kids

Pikku puutarhuri

Haaveilimme Hattaran kanssa, että olisi ollut ihana istuttaa oma mansikka täksi kesäksi. Mielestäni on kiva, että lapset näkevät kasvien kasvuvaiheen ja saavat vähän käsitystä siitä, miten niitä hoidetaan. Mansikan taimen jäi kuitenkin hankkimatta joten ilahduin kovasti kun löysimme pienen istutussetin visiitillämme Tingelingiin. Moulin Rotyn settiin kuuluu kolme pientä terracottaruukkua, kookoksesta valmistetut kasvatusalustat ja kolmen eri kukan siemenet. Juuri sopivan pikkuiset saareen tuotavaksi, yksinkertaiset ja helpot pienemmällekin istuttaa, olematta kuitenkaan liian lelumaiset.

Kukat istutettiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla kun tulimme saareen ja niitä on nyt viikon verran kasteltu ja ihmetelty. Hienot vihreät versot ovat jo nousseet ruukuista ja nyt odottelemme , että niistä kasvaa ihka oikeita kukkia. (Kun versot ovat n. 5 cm mittaisia, ne vaihdetaan isompiin ruukkuihin jotta kukat saavat tilaa kasvaa.) Ostin tytöille samalla pienen puutarhalapion ja “haravan”. Hattara on tykännyt autella kukkien ja yrttien kastelussa ja muissa hommissa jo viime kesänäkin, joten hänellä oli jo puutarhahanskat ja pieni lapio olemassa, mutta Purkan piti tietenkin saada myös jotain millä tehdä puutarhahommia. Tykkäsin erityisesti näiden Moulin Rotyn puutarhatyökalujen hillityistä väreistä.

Meillähän ei oikeasti ole täällä saaressa mitään kunnon puutarhaa, joten haravoinnilla selvitään yllättävän pitkälle, enkä valita lainkaan. Muutama kukka ja yrtti on vaan hoidettavana, mutta on se kyllä hyvä, että minulla on näitä apujoukkoja. Ehkäpä tytöistä tulee isona oikeita viherpeukaloita ja ilahduttavat sitten mammaa kauniilla pioneilla ja herkullisilla marjapensailla.

Lattemamma

p.s. Hattara jäi ihailemaan ja miettimään kaupassa ollutta hienoa Moulin Rotyn salkkua jossa oli suurennuslasi, säilytysrasioita, vihko ja kynä, pienet sakset ja puinen prässi kukkien kuivattamista varten. Luulenpa, että synttärilahjatoive kirjataan ylös.

Turkoosin kastelukannun olen löytänyt Le Bon Marchen lastenosastolta.

2 Comments

  • Eva / Citymami

    Meiltä löytyy erityisen innokkaita kastelijoita – välillä hieman turhankin innokkaita 😉
    Tytöiltä löytyy maalta leikkimökiltä aina ainakin pikkuiset orvokit ja basilikat, joita sitten auton takakontissa siirrellään edes takaisin sen mukaan, missä mennään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.