Jul
10

Second hand and hand me downs

by Sofia   -   in Good things for kids

Eräs tuttavani kysyi minulta jos koskaan suostuisin käyttämään lapsillani jonkun toisen vanhoja vaatteita ja miten suhtautuisin lahjaan joka olisi käytetty vaate? Sanoin, että paljon mieluummin ottaisin jotain mielestäni aivan ihanaa käytettynä kuin jotain uutta minkä tietäisin jäävän kaapin perukoille.

Olen löytänyt tytöille ihania vaatteita käytettynä Little Copenhagenista ja Kruunukirpusta. Niistä on löytynyt mm. Ralph Laurenin vaaleanpunainen kashmir villatakki joka oli kuin uusi, Osh Koshin klassikkoraita lappuhaalarit ja kuvien aivan ihana mekko jota Hattara käyttää saaressa jo toista vuotta putkeen aina kun se vaan sattuu olemaan puhtaana. Saimme myös hiljattain pussillisen ystäviemme pieneksi jääneitä vaatteita. Parasta niissä on kaiken muun ihanuuden lisäksi se, että Hattara ihailee vaatteiden entistä omistajaa ja pukee mielellään päälleen “hänen vaatteitaan”.

Mitä mieltä te olette käytetyistä vaatteista? Onko teillä jotain suosikkipaikkaa käytettyjen vaatteiden hankintaa varten? Meiltä lähtee aina pieneksi jääneet vaatteet eteenpäin ystäväni tyttärelle . (Rakkaimmat ja muistorikkaimmat vaatteet kyllä pakkaan laatikoihin talteen. Tilaan Alex and Alexasta tuotteet vaaleanpunaisessa lahjalaatikossa, jotka ovat täydellisiä uusiokäytössä eri kokoluokkien vaatteiden säilytykseen. Yhteen laatikkoon ei mahdu liikaa vaatetta, niin ei tule kaikkea säästettyä, sopii tällaiselle sentimentaalikolle…). On mielestäni myös ekologista kierrättää hyvälaatuiset ja -kuntoiset vaatteet eteenpäin. Kaikkea ei todellakaan tarvitse hankkia uutena.

Lattemamma

p.s. Jos sinulla sattuu olemaan hyväkuntoisia Donaldsonin vanhoja vaatteita tai sisustusjuttuja joista haluaisit luopua niin voit laittaa minulle viestiä contact(at)lattemamma.fi. Donaldson on merkki jota jäin todella kaipailemaan. Samoin mietin, että Schleichin eläimet olisivat todella kivoja leikeissä ja voisin ostaa niitäkin mielelläni isomman kasan kerralla käytettynä jos jollain ollaan kasvettu eläin/dinosaurusvaiheesta ulos. Koska eläimet ovat muovisia, uskon, että ne kestäisivät vielä meidänkin leikeissä aivan mainiosti.

10 COMMENTS
|
10,197 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Second hand and hand me downs „
Pia, on July 10, 2013

Meillä lapsilla suurin osa vaatteista ostettu tai saatu käytettyinä. Se ei silti tarkoita, että kulkisivat röntyissä 😉 siitä olen hyvin tarkka! Vähän käytettyjä tosi siistejä lasten merkkivaatteita olen löytänyt hyvin edulliseen hintaan kirppareilta ja ostanut työkavereilta. Olen sitä mieltä, että lastenvaatteiden ja tarvikkeiden kierrätys on mahtavaa!! Tavaraa on muutenkin niin paljon, ellei jopa liikaa, kaikkea ei tarvitse ostaa uutena..

Minna, on July 10, 2013

Ajoittain tekee tosiaan löytöjä second hand-liikkeistä. Mainitsemassasi Little Copenhagen-liikkeessä palvelu on myös mielestäni erinomaista. Ehkä olemme enemmän keskittyneet ns löytöihin eli esim laadukkaisiin housuihin jotka juuri edellisellä Töölön reissulla löytyi. Arvo kun tuotteissa säilyy. Pyrimme pitämään vaatemääärän hallittuna. “Less is moore”. Ps. Löysin Donaldsonin tikkitakin juuri tällä viikolla tyttärelleni huuto.netistä (:

Marja, on July 10, 2013

Norjassa vaatekirppiksiä ei oikein ole mutta vaatteet menevät jakoon. Itse annan vaatteet muutamalla yksinhuoltajakollegalle ja ne enemmän ‘elämää nähneet’ menevät ketäyspisteisiin. Itse saan muutamalta ystävältä, mutta olen aika tarkka mtä lapset käyttävät. Vaatteet täytyvät olla laadullisia ( en tarkoita että aina niitä kallita!) ja hyvin huollettuja. Taidampa käydä kurkkaamassa noita vinkkejäsi Suomen lomareissulla. Ihanaa saaristolomaa:)

*riikka*, on July 10, 2013

Meiltäkin löytyy paljon käytettyjä vaatteita, varsinkin tyttäreltä. Hänellä on yksi vanhempi serkku, jolta tasaiseen tahtiin saamme ihanuuksia käyttöön. Ne ovat Neidille yleensä niitä mieluisimpia, koska isompi serkku on ehdoton idoli:) Meille pieniä myyn pääsääntöisesti huuto.netissä. Täällä Turussa kun ei oikein ole kivaa kirpparia. Donaldson on ollut minunkin suosikkini ja harmi oli kova, kun merkki lopetti. Joitain Neidin vanhoja ihanuuksia saattaa vielä kaapista löytyä, voi asian tarkistaa ja laittaa viestiä;)Paljon niitä keväällä huuto.netissä myin.

Laura, on July 10, 2013

Minäkin koetan toteuttaa “less is more” vaatteiden (omien ja lasten) suhteen, vaihtelevalla menestyksellä tosin. Laatu korvaa määrän 🙂

Elina, on July 10, 2013

Espoossa on lastenvaatteisiin erikoistunut itsepalvelukirpputori Nella ja Nuttu aivan Ison Omenan kupeessa. Sieltä tulee usein tehtyä löytöjä. Myös itsepalvelukipputoreilla Mankkaan Akselissa ja Tapiolan Toinen kierros löytyy paljon lasten vaatteita, mutta niissä “helmien” löytymiseen menee paljon enemmän kiertelyaikaa. Minusta lastenvaatteiden kierrättämisessä on järkevää, ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita että laadusta tai tyylistä tarvitsisi tinkiä!

Tuplamamma, on July 10, 2013

Tutustuin second handiin, kun aloin metsästämään Donaldsonia Huuto.netistä. Olenkin aina silloin tällöin tehnyt Donaldson-löytöjä pojille, itselleni sekä kotiin. Tytöille on muuten huomattavasti enemmän Donaldsonia tarjolla, kun vaan jaksaa/ehtii seurata! Tietyiltä myyjiltä olen ostanut myös muita merkkejä kuten Ralph Laurenia, Il Gufoa, Napapijriä jne. Eihän hyvin hoidetut ns. kaupunkivaatteet yhdellä tai kahdellakaan lapsella kulu vaan ovat yleensä ihan uudenveroisia.

Sofia, on July 11, 2013

Kiitos paljon kaikille kommenteistanne ja vinkeistänne! Ja samaa mieltä kanssanne, eivät ne hyvälaatuiset ja hyvin huolletut vaatteet ehdi yhdellä lapsella käytössä niin kulua, eikä se, että lapsella on käytettynä ostettua todellakaan tarkoita, että kulkisi rääsyissä. Ajattelen myös, että mieluummin vähemmän ja parempi laatuista. Ja Riikka, jos Donaldsonia vielä löytyy niin laitahan viestiä :).

Eva / Citymami, on July 11, 2013

Hei!
Pääsitkö käymään koskaan siellä Pariisin lastenvaatekirpparilla :)?
Itselleni tarttui sieltä useampia juttuja mukaan erityisesti monipuolisen valikoiman ja hyvän kunnon vuoksi.
Me kierrätämme suurimman osan kavereille ja kirppiksille ja joitain juttuja, erityisesti mekkoja, ostamme käytettyinä ystäviltä. Donaldsonin merkkiä on täälläkin ikävä…

Sofia, on July 14, 2013

Eva/Citymami,
Me käytiin siellä Pariisissa kurkkaamassa, mutta ei sitten kuitenkaan löydetty mitään tarpeellista. Olit ostanut varmasti kaikki ihanuudet jo ennen meitä :).

Leave a comment
name
email
url
message