Good things for kids,  Shopping

Stuck on you

Ihan kivaa vaihtelua viikonloppuun oli, kun saikin pitkästä aikaa poltella takassa tulta ja juoda lasillisen punaviiniä. Kun aurinko karkasi hetkellisesti pilvien taakse ja tuuli tuiversi ikkunan takana, tuli mieleen se tosiasia, että kohta on syksy ja dagikset alkavat jo vajaan kuukauden kuluttua.

Vaatteiden nimikoiminen on tietenkin jokaisen tulevan “koululaisen” listalla. Vaatteisiin kiinnitettävät nimilaput minulla olikin jo olemassa molemmille tytöille ja niistä lisää kunhan palaamme kaupunkiin. Mutta ajattelin vinkata teille toisesta sivustosta josta voi tilata vaatteisiin kiinnitettävien todella kestävien tarranimikointilappujen lisäksi myös tarroja kiinnitettäväksi kaikkiin tarpeellisiin tavaroihin, kirjoihin, sukkiin ja kyllä, kenkiin. Itse ainakin koen hieman haasteelliseksi kirjoitella tussilla kenkiin ja tossuihin lasten nimet kauniisti. Niinpä meiltä lähti tilaus tyttöjen dagis tossuja ja siellä käytettäviä kenkiä varten. Shoe Dots liimataan kengän pohjaan ja sen pitäisi kestää erinomaisesti kulutusta ja pesuakin.

Stuck on You toimittaa edullisilla postimaksuilla lappuset Englannista ja heidän valikoimissaan on todella paljon muitakin nimikoituja juttuja. Esimerkiksi nimellä brodeerattuja valkoisia kylpytakkeja, juomapulloja, matkakokoisia rasva & shampoo purnukoita ja oikeastaan melkeinpä mitä vaan. Sivut uusittiin noin viikko sitten ja ovat helpot käyttää. Myös väri- ja kuvavaihtoehtoja on melkein liikaa. Kannattaa kurkata jos lasten tarvikkeiden nimikointi on kohta ajankohtaista.

Kaikki kuvat Stuck on You.

Joko joku muukin alkaa pikkuhiljaa valmistautua päiväkoti- taikka kouluvuoden lähestymiseen? Tuntuu, että viikko sitten kun pulikoimme koko päivän meressä ja istuimme kuumalla kalliolla auringon paahteessa, mittarin näyttäessä kolmeakymmentä, syksy oli vielä kaukainen ajatus. Nyt yhtäkkiä ajatukset siirtyvät jo hiljalleen sitä kohti. Harrastuksiin ilmoittaudutaan ja syyskenkiä mietitään.

Onneksi kesä ei lopu kuitenkaan ihan vielä, lomaakin on jäljellä ja me käymme usein saaressa viikonloppuisin vielä myöhään syksyyn saakka. Hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

p.s. Me valitsimme tyttöjen kanssa Kids Designer Shoe dotsit Sweet treats kuvituksella ja Classic fontilla. Mamma olisi ehkä ottanut ihan vaan valkoisia pelkällä nimellä, mutta tyttöjen kenkiinhän ne tulevat. Meidän tytöt ihailivat myös baletti ja heppa-aiheisia tarralappuja. Tilasin yhdet yhteiset laput molempien tyttöjen nimillä, koska meillä kengät siirtyvät isosiskolta suoraan pikkusiskolle. Pelkällä sukunimellä ei saanut tilattua, joten nyt molemmilla on “Purkka & Hattara” laput kengissään. Yhteen settiin kuuluu 20 tarralappua eli kymmenet kengät saa näillä nimikoitua. Riittää näin alkuun hyvin meidän kahdelle neitoselle. Ja jos nämä lappuset eivät tyylillisesti olleet ihan täydelliset Lattemamman makuun, niin ne vaatteeisiin tilatut laput ovatkin sitten juuri kuin minulle suunnitellut. Niistä lisää tosiaan kun olemme kotiutuneet kaupunkiin.

Edit. Tuossa kommenttiosiossa tuli vihiä, että Namebubbles on myös hyvä ja kestävä. Myös kotimainen tarramonsteri sai suosituksia!

Edit.2 Tarralappuja ei voinutkaan tilata kahdella nimellä, se luki kyllä selkeästi “additional information” kohdassa, mutta en ollut huomannut sitä. Kenkätarrat tulevat nyt nimellä “perhe Herkkunen”.

12 Comments

 • Eva/Citymami

  Terkkuja Tukholmasta :)!
  Itse oon käyttänyt amerikkalaista namebubbles-liikettä ja on toiminut myös hyvin. Kestävät esim. Pesun hyvin. Meillä on yhdellä tosi mukavalla pk-tädillä tapana kirjoittaa nimi nimilappuun mustalla tussilla :O, jos siinä ei ole tarraa, enkä oikein innostu tästä tavasta ;), joten puoliksi pakkomielteisesti tarroitan kaiken mahdollisen :). Nuo kenkätarrat ovat kätevän näköisiä 🙂
  -Eeva

  • Sofia

   Moikka Eva/Citymami! Namebubblesit näyttivät tosi samantyyppisiltä ja olivat samaa hintaluokkaakin, hyvä vaihtoehto, laitan tohon ylös linkin. On ne kyllä kivammat kuin tarhatädin suoraan vaatteen lappuun nimikoimat (hui!). Oih, ihana Tukholma! Nauttikaa! Täällä saaressa on tänä aamuna kova pohjoistuuli ja katselen juuri kun pikku sorsaperhe pulikoi tossa aallokkoa vastaan. Muu maailma tuntuu kaukaiselta :D…

 • Tiitiäinen

  Namebubblesista mäkin olen tilannut, toimivat hyvin myös kengissä ja tossuissa. Suomalainen versio tästä on Tarramonsteri-nettikauppa, sitä en ole kokeillut.
  – Tiitiäinen

  • Sofia

   Tiitiäinen, kiitos vinkistä, tarramonsterin tuotteet näyttivät kivoilta ja kotimaisuudesta plussaa! Namebubbles myös tosi kivan näköinen.

 • Susanna

  Huonoa omaatuntoa poden – ei ole tämä asia käynyt koskaan edes mielessäni ja ensimmäinen lapseni on jo kohta 7 vuotias… Mutta nimet on jotenkin aina ilmaantuneet (kiitos aviomieheni) lapsen ulkovaatteisiin ja saappaisiin (useinhan niissä näyttää olevan valmiiksi nimelle paikkakin). Mutta sainpahan taas yhden syyn ihmetellä, että näinkin asian voi ilmeisesti tehdä. Ja nimilappuja nyt tilattu vinopino kummallekin lapselle (olen pärjännyt hyvin tähän asti ilmankin, eli tieto tässä tapauksessa lisää tuskaa…). Annahan lisää vinkkejä, niin voin taas soimata itseäni ja potea bad mummy syndroomaa ;)…

  • Sofia

   Hihii Susanna, onneksi tällaiset asiat ei märitä sitä kuka on hyvä tai “huono” äiti. Päivän päätteeksi tunnen itseni hyväksi äidiksi jos olen muistanut antaa molemmille tytöille d-vitamiinia, ruokkinut tarpeeksi monta ateriaa (ja tarpeeksi vähän välipaloja), lukenut iltasatuja ja pitänyt tyttöjä sylissä. Tarralaput ehkäpä vaan helpottavat tällaisen “neat freakin” arkea, kun ne näyttävät kivalta kengissä. Yhtä hyvä äiti tai isi kirjoittaa ne nimet tussilla vaatteeseen! Eli bad mommy syndrooma roskakoriin! T. fellow bad mummy 😉

 • Niina

  Meillä on ollut Tarramonsterilta pinkkejä tarroja, joissa on kummankin tytön nimi, koska samoin kuin teillä, meilläkin siirtyy isosiskon vaatteet suoraan pikkusiskon käyttöön ja välillä niitä vaatteita pidetään ristiinkin. Nuo tarrat on kyllä tosi käteviä: kestävät pesussa ja olen saanut ne siirrettyä uusiin vaatteisiinkin, kun vaatteen käyttöikä on ohi.

  Nämä viileät ilmat saa kyllä ajatukset väkisinkin kääntymään syksyyn, mutta toisaalta rakastan kyllä niitä syksyn kirpeitä aamuja ja lehtien väriloistoakin. Onni on elää neljän vuodenajan maassa 🙂

  • Sofia

   Niina, tuo tarramonsteri oli tosi kiva! Lisäsin linkin siihenki tuohon ylös. Kiitos! Ja kiva, että joku muukin on tilannut molempien nimillä :). Ja niin samaa mieltä, rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa!

 • Nilgun

  Hello Lattemamma,

  Great post and just on time! I was already looking for such labels for my little girl since she’s starting daycare this fall 🙂 Oh time goes soo fast!

  Google translate doesnt help me much here, so I was wondering, do you mean I should use only first name or last name as they wont always fit perfectly? I am thinking to order kids designer clothing labels and kids designer name dots to use everywhere including shoes actually!

  Biig hugs and lots of love <3xoxoxoxx

  • Sofia

   Hi Nilgun!
   You can use both first and last name and it should fit just fine. I wanted to order tags with both girls name on them, but they have one name policy which I had just failed to notice even though it says so very clearly on the site ( as in one surname and first name per item). I´m sure the dots will be great for shoes too. I already have tags for clothes from somewhere else so ended up ordering just the shoe dots.

   Hugs and let´s have coffee soon again! xoxoxo

   p.s. Nicky also starts daycare on monday, so emotional… our teeny babies <3

 • Nilgun

  OMG! This monday! Good luck! We have few weeks and I am almost in tears 🙁

  Thank you for the feedback 🙂 Now need to your post for b’day planning 🙂 It’s approaching soon too! xoxoxox

  PS: Coffee sounds terrific! Are you back in the city already? We’re off to Stockholm+Gothenburg roadtrip tomorrow (yes with Olivia 🙂 She is a wonderful travel company x my fingers :)) Lets meet after our trip, sometime mid August <3<3<3

  • Sofia

   I know, me too (in tears). I´ll keep her for short days to start slowly, but still! They´ll love it though <3. Have a great trip, I´m sure she´ll be a little angel. And let´s do coffee after!

Leave a Reply

Your email address will not be published.