Jul
25

Vohveleita ja kermavaahtoa päälle!

by Sofia   -   in Cooking

Kuinka moni rakastaa lettuja tai vohveleita? En taida tuntea ketään joka ei niistä pitäisi. Letuista (ja pannukakusta) tulee ihanasti mieleen lapsuudesta ne extemporee leivontahetket kotoa kun yhtäkkiä päätettiinkin tehdä jotain hyvää iltateelle. Vohvelirautaa meillä ei ollut ja vohveleita syötiin Linnanmäellä kesäisin. Ehkäpä siksi vohvelit tuntuvat minusta jotenkin erityisesti kesäherkulta. Niinpä meidän ainoa vohvelirautamme onkin saaressa (haaveilen kuitenkin salaa siitä, että voisin viikonloppuisin tehdä kotona vohveleita aamupalaksi belgialaisella neliskulmaisella raudalla, mutta luulenpa, että meidän keittiömme tavarakiintiö on sen verran täynnä, että jostain muusta pitäisi ensin luopua). Kesällä niitä vohveleita sitten tehdäänkin vähän useammin. Teemme sekä suolaisia, että makeita vohveleita. Tänään jaan suosikki makean vohvelin reseptimme ja jos haluatte, joku päivä voisin jakaa myös sen pinaattivohvelireseptin (molemmat ovat alunperin viimekesäisestä Glorian Ruoka ja Viini lehdestä, olen kyllä muokannut niitä jonkin verran).

Tällä kertaa laitoimme perusvohvelitaikinan sekaan mustikoita kun niitä niin sopivasti on koko takapiha ja siitä alkava metsä täynnä. Toisen osan taikinaa maustoimme suklaahipuilla. (Tai oikeasti koska en erotellut taikinaa kahteen osaa, niin meillä syötiin suklaa-mustikkavohveleita, mutta ajatus on kuitenkin valita jompikumpi lisuke).

Makea vohvelitaikina

4 1,2 dl vehnäjauhoja

4 1/2 dl maitoa

100 g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä

2-4 rkl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

3 munaa (keltuaiset ja valkuaiset eriteltynä)

ripaus suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

2. Sekoita jäähtynyt voisula ja kananmunan keltuaiset maidon sekaan. Kaada seos jauhoihin ja vatkaa. Anna tekeytyä n. 30 min.

3. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

4. (Kääntele taikinan sekaan halutessasi n. 1-2 dl mustikoita tai 0,5 dl tummasuklaahippuja/nappeja). Kääntele valkuaisvaahto taikinaan varovasti ja paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla (voissa).

Kuivat aineet sotkettu keskenään.

Maito, sulatettu voi ja munan keltuaiset.

Taikina tekeytyy.

Mmmm… mustikoita.

Sekoitus.

Tai suklaanappeja.

Sekoitusta.

Valkuaisvaahto käännellään taikinaan.

Lisukkeeksi mustikkavohveleiden kanssa tarjosimme kermavaahtoa ja mustikoita. Suklaahippuvohveleiden kanssa söimme kermavaahtoa jonka sekaan oli vatkattu 2 rkl kaakaojuomajauhetta (ei siis Van Houtens-tyyppistä jota käytetään yleensä leivonnassa) ja pinnalle raastettiin vähän tummaa suklaata.

Meidän suosikki kaakaojuomajauhe. Ei liian makeaa, juuri sopivaa.

Suklaakermavaahto.

Kermavaahto sulaa kuuman vohvelin päällä nopeasti.

Herkkuhetkiä,

Lattemamma

3 COMMENTS
|
13,579 VIEWS
|
Partager sur Facebook
3 comments on “ Vohveleita ja kermavaahtoa päälle! „
Ansku, on July 25, 2013

Reseptistä innostuneena söimme sitten aamupalaksi mustikkavohveleita ja samalla tuli testattua upouusi vohvelirauta! Suklaata ei ollut ja vaahdotettu vaniljakastike meni kermavaahdon tilalla oikein hyvin. Herkullista! Kiitos taas ihanasta reseptistä 🙂 Pinaattivohvelireseptiäsi odotellessa.. 😉 ps. Kyllä vain, täälläkin letut, pannarit ja vohvelit ovat suosiossa! 🙂

Laura, on July 25, 2013

Pinaattivohvelireseptiä minäkin odotan jo. Pinaattilättyjen tekeminen on tauolla, kun pojasta kaupan valmiit ovat parempia… Kiitos päiväkodin. Kiitos taas päivien piristyksestä ja inspiraatiosta!

Sofia, on July 27, 2013

Ansku ja Laura, pinaattivohvelia tekeille siis! 🙂

Leave a comment
name
email
url
message