Nov
19

Pannaribrekkari

by Sofia   -   in Cooking

Kuten ounastelinkin, viikonloppuna nukuttiin vähän pidempään ja tehtiin tietenkin herkkubrekkaria. Silloin aamupalalle sopii hennosti kanelisokerilla silatut pikku pannukakut. Amerikkalaisten pannareiden ohjeita on varmaan jokaisella omansa. Jos haluat yhden lisää, varmaankin ihan samanlaisen kuin omasikin, niin laitan sen tähän varmuuden vuoksi.

Amerikkalaiset pannukakut 

125 g (2,5 dl) jauhoja

1tl leivinjauhetta

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljajauhetta

( 2tl kanelia)

2 munaa

185 ml maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita munat ja maito keskenään. Tee jauhoseoksen keskelle kolo ja kaada munamaito siihen. Vispaa tasainen taikina ja anna seistä kymmenisen minuuttia ja paista sitten voissa.

3. Sirottele valmiiden pannareiden päälle tomusokeri-kaneli seosta. Näiden kanelipannareiden kanssa sopii hyvin myös omppuhillo jos olet sattunut tekemään sitä talven varalle. Pannarit ovat tietenkin tosi hyviä myös ilman kanelia. Ihan parhaita mustikoiden ja vaahterasiirapin kera. Mustikoita voi myös laittaa taikinaan, samoin halutessaan suklahippuja. Nämä pannarit tein gluteenittomasta jauhosta jossa oli kohotusainekin jo valmiina. Gluteenittomat pannarit maistuivat hyvin!

This is our go-to pancake recipe (originally from Marie claire Kitchen, but I tweaked the recipe just slightly). At this time of the year I like to add some cinnamon and if you like, these pancakes would be really delicious with home made apple sauce. Usually we have some blueberries and maple syrup with our pancakes. Have you ever tried adding chocolate chips? My friend says they are divine. We made chocolate chip cookies the night before so we opted for a less fancy version. As you can see, I used gluten-free flour, but you could use any of your favorite. I often add some quinoa flakes to make mine a bit healthier. In Finland a regular pancake is actually made in the oven on a large baking sheet and the batter in itself contains some butter. Then it´s cut in to pieces and served with whipped cream and strawberry jam (or ice-cream, or whatever you like really). This “pannukakku” is more of a dessert than breakfast really and at least in my family recipe, contains some cardamon. These pancakes are called American pancakes in Finland.

Todella kiva kun niin moni on jo osallistunut eilen lanseerattuun arvontaan! Mukaan mahtuu toki vielä!

Lattemamma

p.s. Tästä taikinasta tulee mielestäni aika iso satsi pannareita. Itse laitan niitä pari per minigrip pussi ja sujautan pakkaseen. Sieltä voi sitten sulattaa (mikrossa) nopean aamiaisen kiireisenä aamuna.

8 COMMENTS
|
9,026 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Pannaribrekkari „
Jatta, on November 19, 2013

Oi, oi, oi! Herkullisen näköisiä! Käytän myös noita gluteenittomia jauhoja ja varmaankin juuri sen kohotusaineen ansiosta, leipomukset onnistuvat hyvin eikä eroa huomaan ns. tavallisiin jauhoihin.
Taidanpa paistaa viikonloppuna, kun sain ihanilta ystäviltäni Suomen-tuliaisina mm. kanelisokeria :).
Mukavaa tiistaita!

Sofia, on November 20, 2013

Jatta, ne olikin tosi kohottavia, itse testasin ekaa kertaa! Kanelisokeri, nam!

Pauliina, on November 19, 2013

Ihania sydän pannareita <3
Tosi kivoja postauksia viimeaikoina, en vaan taas ole ehtinyt kommentoimaan. Mulle tuli ihan yllätyksenä se, että lapset tykkää kovasti sushista. Oma tyttö kun on vielä niin pieni, ettei sellasia vielä maistella… Toivottavasti sitten isompana tykkää sushista, koska äiti ja isikin tykkää. 🙂 Ja noi talvi/syyskenkä asiat…kauhulla jo odotan, että mistä löydetään sopivat ja lämpimät kengät sitten kun tarvitaan. No onneksi täältä sai jo paljon hyviä vinkkejä.
Mukavaa päivää! 🙂

Sofia, on November 20, 2013

Kiitos kaunis Pauliina! Mukavaa päivää sinnekin! p.s. meillä ne moonbootsit on ihan lemppari lämpimät kengät, mutta ei kyllä just kävelemään opettelevalle ehkä ne helpoimmat. Bisgaardit on hyvät jalassa ja söpöt. Meillä oli vuorettomat nilkkurit mutta vuorilliset vois olla lämpimät.

Anna-Kaisa, on November 19, 2013

Herkullisen näköistä! Käytätkö gluteenittomia jauhoja terveyssyistä vai mahd. allergiasyistä? Kysymyksellä ajan takaa, että mitä parempia terveysvaikutuksia näissä on verrattuna tavisjauhoihin?
Itse olen huomannut vehnän ja muiden viljatuotteiden poisjättämisessä paljon hyvää.

Sofia, on November 20, 2013

Moikka Anna-Kaisa, ihan mielenkiinnosta kokeilin, kun sain tämän pussillisen käsiini. Olisi tosiaan kai ihmisen keholle hyvä vältellä turhaa gluteiinia. En kyllä osaa sanoa, kuinka paljon parempia ovat nämä gluteenittomatkaan jauhot valkoisena… Ja toki toiselle sopii toinen ruokavalio ja toiselle ihan toisenlainen, mutta eipä kai valkaistut jauhot ja sokeri virallisesti sovi oikein kenellekään… Kivaa päivää!

Ansku, on November 20, 2013

Ihania <3 Jälleen resepti testattu ja olivat hyviä!! Mun tekemät ei vaan olleet noin kauniita 😉

Sofia, on November 21, 2013

Ansku, ihana kun maistoitte. Nuo kohosivat tosi hyvin noilla jauhoilla joissa oli valmiina nostatusaine.Vähänhän tuo minunkin yksi on “kärähtänyt”, mutta ei se ulkonäkö vaan se maku!

Leave a comment
name
email
url
message