Dec
9
Tähtianista ja kanelia
by Sofia - in Cooking
Ystävälläni on aina parhaat joulupuurot. Käymme siellä useimmiten jouluaattona aamupuurolla. Yhtenä vuonna riisipuuroon oli käännelty kermavaahtoa ja vaniljasokeria. Viimevuonna riisinjyvät oli kuullotettu voissa ennen nesteen lisäämistä. Riisipuuro tekee meillä hyvin kauppansa ja näin joulun alla se on ihana aamiainen viikonloppuna. Tällä kertaa laitoin joukkoon muutaman tähtianiksen, kanelitangon ja pari kardemumman palkoa. Poistin ne puurosta ennen kuin se sakeni liikaa. Riisipuuro nautittiin perinteisesti kanelisokerin ja voisilmän kanssa. Tähtianiksesta uuttuui lempeä ja jännä maku puuroon. Suosittelen kokeilemaan!
Miten sinun viikonloppusi sujui? Pitkien aamiaisten lisäksi me puuhastelimme kaikenlaista kivaa yhdessä. Kävimme SnadiStadissa pomppimassa vähän ylimääräistä energiaa ulos, joimme herkulliset kuumat kaakaot kermavaahdolla iltapalaksi ja teimme myös ensimmäisen luisteluretken tälle talvelle.
How was your weekend? We made a trip to an indoor kids park filled with bouncy castles, trampolines and such and went ice-skating for the first time this winter. We also had leisurely breakfasts and hot chocolate with whipped cream before bedtime. For breakfast on Sunday we decided to make traditional finnish Christmas porridge made of rice and milk. I infused ours with star aniseed, cardamon pods and a cinnamon stalk. It came out delicious and a bit different. We topped it off with cinnamon sugar. A vanilla pod would also be delicious infused in the porridge. Yum!
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Lattemamma
Kiitos tunnelmallisesta postauksesta! Kakkuvinkki tuli tarpeseen , sillä runsaudenpaljous esim juuri Stockmannilla saa ostopäätökseni viivästymään.. kun haluaisi juuri sen ihanimman makuisen. Paketointi on kaikissa kakuissa usein ihana, mutta mausta voi olla montaa mieltä. Täytyypä tutustua siis Katajannokan kauppaan. Ihanaa viikkoa sinulle!
Minna, siellä saa maistiaisia! Tai ainakin sai viikonloppuna… ja sitten melkein meinasikin lähteä se nelikiloinen kakku mukaan, oli nimittäin niin ihana panettone!
Nam… osoite on jo ylhäällä. On varmasti ihana uusi tuttavuus koko kauppa (:
Ihanista kuvista inspiroituneena – Oletko jo tutustunut Teatterimuseon pop-up näyttelyyn Galleria Esplanadissa? Ihania ruoka-aiheisia pukuja ja muuta rekvisiittaa. Pikkuiset ihastuvat varmastikin Liisa Ihmemaa pukuihin.
Kiitos vinkistä TripTrapTrull, täytyy käydä katsomassa!
Kiitos Sofia taas ihanasta postauksesta!
Täällä edelleenkin flunssasta kärsivänä ja kokonaan maku-ja hajuaistinsa menettäneenä yritän fiilistellä riisipuuron samettista makua ja voi kuinka tulikaan oma rakas mummoni mieleen…riisryyni, hih…ihan kuin meidän mummo :).
Tunnelmallista alkanutta viikkoa!
Voi Jatta, parane pian!!!
Kiitos vinkeistä riisipuuron tekoon… Nyt täytyy hetimiten kokeilla tuota voissa kuullotettuja riisinjyviä.. aiaiai.. Ja tuo panetton-kakku. Olemmekin tulossa käymään Hki:ssä joten heti kirjataan osoite ylös ja käyn hakemassa Jouluksi todella hyvää kahvin kanssa nautittavaa.. Ostinkin jo joulukahvipapuja Stokkalta..hmmm mikä tuoksu levityy keittiöstä kun kone jauhaa pavut.. Mutta kiitos taas vinkeistä ja kuvista..
Hyvää alkanutta viikkoa sinne..
-Maria
Oih Maria, joulukahvin tuoksu… nam!
Oi miten ihania jouluisia fiilistely kuvia!!! ❤ Ja riisipuuro on niin parhautta, ja mikä loistava idea laittaa tähtianista, pitääkin kokeilla!! 🙂 Tai siis ehdottaa puuronkeittäjälle 🙂
Jenni, musta on jotenkin ihanaa, että sulla on puuronkeittäjä!
Kiitos taas reseptistä! Tänä aamuna kokeiltu ja olipa hurjan hyvää riisipuuroa, nams! Ihana tuo kaksikorvainen muki, mistä tuollainen ihanuus on löytynyt? 🙂