Good things for kids

Pienten suloisten eläinten kahvilat, karkkikaupat, kalastava kettu ja KeepCupit

Päätimme joulukalenterilupauksen mukaisesti yhtenä iltana lähteä katsomaan Stockan jouluikkunaa. Ja ihanahan se oli, jaksoimme aika kauan ihailla söpöjä oravia essut päällään ja pupusia pinkeissä ruseteissaan. Mukaan otimme kotoa kuumaa kaakaota tyttöjen uusiin KeepCuppeihin. Nehän eivät varsinaisesti ole lapsille suunniteltu, mutta espressokokoiset (xs) mukit ovat juuri sopivat pieniin käsiin. Pienestä aukosta on myös helppo juoda sotkematta.

KeepCupit olivat mukana myös sunnuntaina kun kävimme jääpuistossa korkkaamassa luistelukauden…

Superlikaiset hanskat pääsivätkin tämän luistelureissun jälkeen pesukoneeseen… nuo nahkaosat ovat oikeasti valkoiset!
Meillä mennään tämä talvi samoissa haalareissa kuin viime vuonna. Purkalla siis siskon vanha jo muutama vuosi sitten hankittu Ticket ja Hattaralla viime lopputalvesta ostettu Ver de Terre. Ver de Terren haalari on ihanan lämmin kovimmillakin pakkasilla, mutta tuo väri… kun vielä leikitään hiekkalaatikolla ilman valkoista lunta, niin sitäkin (kuten samanväristä välikausihaalaria) on saanut pestä aika monta kertaa viikossa. Onneksi se kuivuu nopeasti yön yli nurinperin käännettynä kylppärin lattialämmityksen päällä… Toppahousut tytöille on vielä tälle talvelle hankintalistalla. Onko teillä hyviä suosituksia?

We are so happy with our little KeepCups for the girls. They keep the hot cocoa warm and are easy to sip from without making a mess. These are actually grownups espresso cups (size xs), but they are just the right size for little hands. We took the girls ice-skating for the first time this year and actually it was Bubble Gum´s first time on skates ever. I think she felt like a “big girl” trying out her sisters old skates from last winter. And we finally went to see the Christmas window display of a big department store here in Helsinki one night. The girls loved it!

Have a great day!

Erinomaista päivää,

Lattemamma

p.s. If you wonder what the things are the girls wear on their sleeves in the first photos, they are reflectors. It gets really dark here in Finland and everyone needs those to be seen by drivers.

 

19 Comments

 • Laura

  Toppajuttuja täälläkin mietin, varsinkin esikoispojan kohdalla. Polvet on aina puhki, Ticket on toistaiseksi ainoa, mikä on kestänyt kulutuksen. Kauniit takit teidän tytöillä jouluikkunaa ihastelemassa.

  Ja 1v-juhlavalmistelut etenevät – meillä tulee kullanhohtoiset juhlat. Löysin jouluisen cup cake-reseptisi ja aion tehdä niitä juhliin sekä vaahtokarkki cake popseja. Kiitos resepteistä!

  • Sofia

   Vielä en ole Kippuralla huomannut mitään muutosta haalarissa, mutta hyvä pointti. No toivottavasti pian saadaan kunnolla sitä lunta. Olisi tosiaan pitänyt hankkia vähän erisävyiset, vaikka ne toppahousut, tähän alkutalveen!

 • Marja

  Pieni vinkki Hestran hanskoille, käsittele nahkaosat aina pensum jälkeen. Nahka pysty pehmeänä ja bonuksena ei likaannu mielestäni yhtä helposti ( tai ainakin uskon niin) Hestran myymälässä saatavana käsittelyainetta. Meillä koko perheellä käytøssä sekä hanskat ja rukkaset ja yhtä lämpøiset joka säällä.
  Kiitos kuppivinkistä, osaatko sanoa kuinkakauan kakao pysty lämpimänä? Ihanaa joulunaikaa:)

  • Sofia

   Marja, käsittelyaine on ihan must! En ole kyllä laskenut kauan kestää lämpimänä tuossa kupissa (parempiin suihin aina juomat kerkeävät ennenkuin istuvat kupeissa tuntitolkulla), mutta KeepCupit ovat baristojen suosittelemia (täällä Suomessa niitä myy mm. kaffecentralen ja kaffaroastery), joten eiköhän ole melko hyvät!

 • Maria

  Kohta kymmenen vuoden kokemuksella (4 lasta) voin vain ehdottaa Polarn ja Pyretin toppa/lasketteluhousuja. Kestävät hyvin useamman lapsen ja tänä vuonna niissä on paksumpi kulutusta kestävä kangas polvissa ja pepussa. Niitä saa useassa eri värissä joten voi hyvin yhdistää muun merkkisiin takkeihin.

  • Sofia

   Maria, kiitos vinkistä! Täytyypä käydä siellä. Meillä oli itseasiassa vielä viimetalvena yhdet Popin punaiset toppahousut jotka kerran ostettiin ysmystä. Hyvät olivat, vaikkakin vähemmällä käytöllä kuin haalarit (kun ei löydetty niihin sopivaa takkia silloin)…

  • Sofia

   Kiitos Kiki! Löysin kaupasta valmiina, en kylläkään Suomesta, mutta niitä myy mun mielestä Kaffecentralenit ja Kaffaroasteryt. Ja voiskohan tuolta omilta nettisivuilta tilata?

 • HeidiKoo

  Ihania kuvia 🙂 Olen itse ollut KeepCupiin tyytymätön, sillä se vuotaa kannen pylpyrän ja juomareiän välistä, ja ei pidä lainkaan lämpöä. Näin aikuisen räpylöille suosittelen esim Starbucksin termosmukia: kieli palaa vielä 2 tuntia myöhemmin…

  • Sofia

   HeidiKoo, höh, meidän ei kyllä vuotanu, voikohan siinä olla valmistusvika (tai ehkä en oo vaan huomannu, kun olleet vasta pari kertaa käytössä)? Mulla on ollu pitkään samainen muki käytössä kun sulla, sellainen versio johon lapset on itse tehny “taidetta” sinne ulkokerrosten väliin ja tykkään muuten kovasti, mutta mun taitaa ehkä ollu vanhempaa mallia koska siinä ei kahvi taas pysy lämpimänä edes puolta tuntia…Enhän mä siitä tietty oo raaskinu luopua kun idea on niin söpö (ja tietty se taideteos, mun mielestä). Ehkä pitää hankkia uudempi versio!

 • Nilgun

  Great cups! We love them too!
  How was the first skating experience of Ms Bubblegum? Daddy is so excited to take Olivia this year for first time ever but I am a bit afraid about it 🙂

  • Sofia

   Thanks Nilgun! She skated very little and enjoyed immensely going around very fast in her daddy´s lap. Cotton Candy only started las year when she turned 3 but her old skates were the right size for Bubble Gum (she has big feet 🙂 )so she got to give it a try… Remember a helmet and Olivia will be fine!

 • Kiki

  Kiitos, olitkin jo aiemmin kommentoinut KeepCupsien ostopaikoista, vähän hopulla luin 🙂 Tuollainen on kyllä pakko saada itselle 😉

 • HeidiKoo

  ^..^ Starbucksin termosmukeista metalliset ehdottomasti parhaita, olen testannut vissiin kaikki mallit (aina teetä mukana menossa) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.