Party planning

When you wish upon a star…

Hattaran kaksivuotisjuhlissa muutama vuosi sitten, oli teemana tähdet ja lumihiutaleet. Teema lähti oikeastaan kauniista mekosta jonka äitini osti Hattaran ollessa vasta pikkuinen vauva. Juhlissa oi paljon valkoista ja hopeaa. Hattaran lempiherkku oli tuolloin jäätelö ja kaakao (luulenpa, ettei silloin kaksivuotias Hattara ollut paljon muita herkkuja syönytkään…) joten niitä oli tietenkin juhlissa tarjolla. Vaniljajäätelö tarjottiin kuuman suklaakastikkeen kanssa ja kuuma kaakao oli tarjolla kaakaobaarissa, josta sai itse valita mieluisia lisukkeita. Tässä muutama kuva Hattaran juhlista (ne on valitettavasti kaikki otettu salaman kanssa)…

Veljeni suunnitteli tähtiaiheisen kutsun.
Juhlavieraille taikasauvoja ja hopeiset juhlapillit My Little Daystä.
Juhlista sai lahjaksi söpöt hopeiset nahka-hiuspinnit.
Äitini ystävä teki pöytäkoristeen juhlan teeman mukaan. Siinä oli “lumipalloja” ja hopeisia tähtiä.
Muutama pipari tuli koristeltua näihin juhliin.
Lumikarpaloita Tuomaanmarkkinoilta…

Taikasauvoja ja tähdenlentoja.
Keittiössä oli tarjolla suolaista.
Feta-vuohenjuustopiiraita joiden täytteessä oli myös korintteja.

Tähdenmuotoisia sormileipiä. En muista enää tarkalleen mitä ne pitivät sisällään, mutta olisiko ollut tonnikala-majoneesi ja tuorejuusto-kurkku…

Parmesaanitikkarit oli helppo tehdä. Parmesaaniraastetta ja seesaminsiemeniä asteltiin uuninpellille kostutetun grillivartaan ympärille ja paistettiin hetki uunissa. Ohje oli Glorian Ruoka ja Viinistä vuonna 2011 (joulukuu?). 

Uusitähdestä (jota ei enää ole) hankittu lasten tylli-iltapuku ja lahjaksi saatu höyhen bolero olivat Hattaran juhla-asu.
Taion teidät kaikki keijuiksi!

Kaakaobaarin mausteina mm. mariannerouhetta, suklaalastuja, kermavaahtoa yms…
Vaniljajäätelöpallot tehtiin valmiiksi näihin shop Sweet Lulun jäjtelöannoskulhoihin. Päälle sai kaataa kuumaa suklaakastiketta.

Kakku oli “angel food cake” joka oli kostutettu kardemummamaidolla. Se oli todella hyvää, mutta ei maailman kaunein. Kuorrutuksessa oli muistaakseni ainakin ranskankermaa. Tämän ohje oli samaisessa Glorian Ruoka ja Viinissä kuin aiempikin mainitsemani, mutta muuntelin sitä hieman. Hopeiset tähtikoristeet löytyivät valmiina Confettista. Kakun päällä oli hopeakynttilöiden liskäsi tähtisadetikkuja. Ne olivat mielestäni tosi kivat pimeässä illassa ( ja sopivat tietenkin teemaan) !
Lisää erilaisia pipareita…

Koska ne vieraat oikeen tulee?
Neiti Hattara nauttii jätskistään…

Some pictures from little miss Cotton Candy´s 2nd birthday two years ago. Our theme was ” when you wish upon a star”. We served vanilla ice-cream with hot chocolate sauce and we had a cocoa bar with all kinds of yummy toppings like whipped cream and peppermint crush. Stars and snowflakes filled our house, everything in white and silver. On top of the cardamon milk flavored angel food cake we had sparklers. It was a magical party!

Tällaisissa tunnelmissa meillä juhlittiin kaksi vuotta sitten. Olen miettinyt jälkeenpäin, että kuukauden sisällä muutimme, laitoin kaikki tavarat paikoilleen, järjestin sip n´see juhlat n. 1 kk vanhalle Purkalle ja sitten vielä nämä synttärit Hattaralle. Aikamoista! Enkä muista, että olisin sen kummemmin hermoillut vaan mielestäni pötköttelin ekat kuukaudet vauvan tuoksua haistellen sohvalla. No näköjään olen muutaman keksinkin ehtinyt koristelemaan…

Lattemamma

14 Comments

 • Susanna

  Ihanat, taas! Ja mikä sääli, että Galleria Uusitähteä ei enää ole. Sieltä minäkin hankin mm Bonpointin kauniin vaaleanpunaisen silkkisen mekon ristiäisiin ja paljon muuta ihanaa. Mutta Muotikuu taitaa tilauksesta edelleen tehdä noita ihania tyttöjen tyllimekkoja yms? Joten täytyypi muistaa seuraavia juhlia ajatellen. Pakko myös todeta, että uskomaton energia sinulla – en ole varma olisinko itse pystynyt moiseen pienen vauvan ja 2-vuotiaan kanssa….Muistan myös tuon enkelikakun. Taisi koristaa jopa lehden kantta (ihastelin, mutten saanut aikaiseksi :)…)

 • *riikka*

  Aivan mielettömän kauniit juttuja olet jaksanut loihtia! Meillä täällä sekä äiti että Neiti 10-vee huokaillaan yhdessä ruudulla;)
  Todella harmi, että Uusitähti lopetti, Turussa se oli ainoa kunnon lastenvaateliike, nyt täällä ei ole mitään:( Tyllihameita (ja ilmeisesti muitakin Uusitähden omia malleja) saa tilauksesta edelleen Muotikuusta. Ihania ovat! Rauhallista joulua Teille!

 • Niina

  Ihanat juhlat ja tuo Hattaran mekko on kyllä todella kaunis! Kiitos Sofia taas ihanista kirjoituksista ja kuvista. Olen niitä nyt taas päässyt enemmän kerralla selailemaan, kun uuden perheenjäsenen odotus on ottanut sen verran koville että en ole useampaan viikkoon päässyt lukemaan postauksia. Nyt kaikki taas paremmalla mallilla ja pääsemme toivottavasti nauttimaan tästäkin odotuksesta. Oikein ihanaa joulua!

  • Sofia

   Kiitos Niina ja ihan hirmuisesti onnea!!! Ihania uutisisa aina ja kiva kun jouluksi alkoi olo helpottamaan. Itsekin kärsin Purkan alkuraskauden, joten sympatiaa löytyy!

 • Täti Ruskea

  Mielettömän ihanat tähtijuhlat tarjoiluineen, koristeluineen ja päivänsankarin pukuineen! Kyllä olet melkoinen mestari, kun tuollaisessa elämäntilanteessa ehdit loihtia tuon kaiken! Olen pitkään haaveillut “tähtijuhlista” jollekin meidän pojista. Viime kesänä 10 vuotta täyttänyt poika ei halunnut juhliinsa mitään erityistä teemaa. Jokin punainen lanka kuitenkin täytyi olla ja vähitellen huomasin yhdessä pojan kanssa suunnittelevani kaikenlaista vaaleansinisen (meidän kummankin yksi suosikkiväri) värin ympärille. Virkkasin viirinauhoja ja tähtiä. Koristelussa oli myös vaaleansinisiä tähtiä ja polkadotkuvioisia (vaaleansinisinä) servettejä jne. Irtokarkkikioski ulkona oli myös koristeltu vaaleansinivalkoisin viirinauhoin jne. Juhlista tuli ihanan hempeät pojan juhliksi ja jotenkin koko tunnelma hellesäässä ulkopatiolla painui elävästi mieleeni. Taisin eksyä vähän aiheesta, tähdissä on taikaa 😉 Nyt ajattelin virkata muutaman tähtikoristeen poikien joululahjoihin. Josko sen myötä saisin paketoinninkin vauhtiin.

 • Jenni

  Aivan ihanat juhlat kaikkineen upeineen yksityiskohtineen!! Siis niin IHANAT!!! 🙂 Ja niin kaunis aihe lastenjuhliin, koska ne jos jotkut ovat niin tähtiä!! 🙂 Ihana sinä!! ♥

 • Laura

  Hormonihöyryissä sitä jaksaa vaikka mitä… 😉 Ei vaan, huikea suoritus keneltä tahansa! Tähdet ovat minunkin heikkouteni, Pinterest-kuvasi ovat ihastuttavia! Taianomaista joulunaikaa sinulle Sofia ja koko perheellesi, ja KIITOS tunnelmallisista joulupostauksista! Täällä tuoksuu jo joululta…

 • Ansku

  Oi että, ihan mielettömän upeaa, kaunista, täydellisen satumaista!!! Kaikki näyttää niin upealta ettei taitaisi tila riittää, jos jokaista kohtaa erikseen kehuisin 😉 Aivan ihania kaikkia olet jälleen kehitellyt ♥ Uskon synttärisankarin nauttineen juhlistaan täysin 🙂 Voi, nämä sinun postauksesi näin joulun alla ovat luoneet omalta osaltaan joulumieltä ja tunnelmaa ♥ Oikein ihanaa, tunnelmallista, rauhaisaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.