Random

Tervetuloa piparkakkukylään!

Viime vuonna aloitimme ystäväni kanssa pienen jouluperinteen. Vuorovuosina tyttäremme saavat koristella toistensa luona piparkakkutalot. Viime jouluna olimme heidän luonaan ja tänä vuonna oli meidän vuoromme. Ostin talot valmiina Wiltonilta ja paketeissa tuli mukana myös kuorrutus pikeerin ja koristeita. Lisäksi hankin vielä vähän ylimääräisiä namusia, kaivoin leivontatarvikkeistani jouluisia strösseleitä ja hankin jokaiselle tytölle oman pinkin glitter koristelugeelin. Joululaulut soivat taustalla ja tytöt koristelivat innoissaan talonsa. (Laatikoissa oli itseasiassa kokonaiset pienet piparikylät, jotka olivat juuri sopivan kokoiset pienten koristeltaviksi.) Söimme herkullista joulupuuroa ja söpöjä hirven muotoisia näkkileipiä jotka löysin Herkusta. Purkka sai vähän koristeluapua mammalta, mutta muuten siemailimme glögiä ja katsoimme kuinka kauniit kylät syntyivät näppärissä pikku sormissa. Vieraat saivat omat kylänsä kotiin viemisiksi ja meitä jäi ilahduttamaan värikäs, karkein kuorrutettu talvinen piparimaa. Tässä muutama kuva meidän koristeluillastamme…

I hosted a gingerbread house decorating party last Monday. Four little girls got to use their little magic and create little gingerbread villages (from Wilton) with glitzy pink icing and lot´s of sprinkles and candy. We listened to some Christmas carols and had the best of time! Oh the joy of kids, how it rubs on us too and makes us laugh out loud.

Sokerista tehty lumiukko odottelee valmista koti pihaa. Lumihiutalein koristellut kuppikakku huulikiillot olivat yllätys tytöille.

Kasasin pikku talot valmiiksi hyvissä ajoin.
Pahvinen joulukuusiteline on Mujin tämän joulun valikoimasta.

Jokaisella oli kaksi taloa, oma pikeeri ja glittergeeli koristelua varten.

Ystävämme talosta tuli näin upea!
Hattara pysyi tyylilleen uskollisena vaaleissa sävyissä…
Valmis kylä! Purkka tarvitsi pikkuisen apua, mutta “enemmän karkkia” oli hänen oma designinsa…

Joko teillä on koti täynnä piparkakun tuoksua. Meillä on taikina odottamassa ja tänään on ohjelmassa vielä piparien paistoa ja koristelua. Kuinka monen joulutraditioihin muuten kuuluu Lumiukon katsominen aatto aamupäivänä telkkarista? Tänä vuonna myös lumiukko ja lumikoira elokuva tulee alkuperäisen jälkeen. Voin lämpimästi suositella saman nimistä peliä ipadille, androidiin tai puhlimeen. Se on mielestäni todella hyvin tehty ja kauniisti piirretty. Me tykkäämme kovasti!

Kivaa lauantaita! Täällä blogissa ei vieläkään hiljennytä jouluun, tervetuloa tunnelmoimaan lisää!

Lattemamma

 

8 Comments

  • Susanna

    Ihania joulupostauksia Sofia! Ja niin kauniita kuvia taas. Mistä ihmeestä ammennat aina niin kivoja ideoita? Voi vaan ihailla dedikoitumistasi ja kekseliäisyyttäsi. Ja kärsivällisyyttä järjestää niin kauniita ja pieteetillä toteutettuja pikkutyttöjen juhlia. Tulee itsellekin hyvä mieli – ja osan, pienen murto-osan, yritän hyödyntää omassa arjessani. Täällä koti jo aivan valmiina vastaanottamaan aattoa ja jouluihmisenä nautin suunnattomasti istuskella ja fiilistellä ihanaa tunnelmaa ja ehkä täydellisintä kuusta, joka meillä on ollut :). Kultaiseen teemaan yhdistelin tänä vuonna mm Tingelingin paperienkeleitä -kiitos tästäkin vinkistä! iloisen tunnelmallista Lumikuningatar -iltaa, lämmintä työmatkaa ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi toivottaen!

  • Ansku

    Voi kuinka ihanan perinteen olette aloittaneet! Tuosta nauttivat varmasti sekä lapset että äidit 🙂 Herkullisen näköisiä piparkakkutaloja koristeluineen 🙂 Toivottavasti oli antoisa Lumikuningatar-esitys eilen! Tunnelmallista sunnuntain jatkoa!

  • Jenni

    Aivan ihania kuvia ja mitkä koristelujuhlat teillä onkaan ollut!! Mä taas niin hehkutan, mutta en mahda kun tää idea on vaan niin upea!! 🙂 Ja niin kauniita taloja!! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.