Interior design

Ihan hiljaa

Hiljaa, ihan hiljaa aamulla hämärässä hiivin olohuoneeseen. Pienen kuusen valot hohtavat ruokasalin nurkassa. Keitän kupin kahvia, ripottelen kanelia maitovaahdon päälle. Istun siinä hetken aamutakkiini kääriytyneenä, katselen kuusta, siemailen kahviani ja nautin. Nautin hetken hiljaisuudesta kunnes pienet kipittävät taas pian paljain jaloin, kiipeävät syliini, työntävät sormensa kaneliseen vaahtoon ja nuolaisevat. “Onko tänään jouluaatto?”  Vähitellen kaikki nousevat, takkaan sytytetään tuli, aamiaiseksi saa kastaa lämmintä sahramipullaa maitolasiin. Lumiukkoa katsotaan yhdessä sohvalla. On jouluaatto. Kohta saa pukea juhlavaatteet päälle ja lähteä mummin ja ukin luokse, sinne missä on iso joulukuusi jonka latvassa välkehtii tähti. Sinne jossa saa mätiä ja graavilohta, suurta herkkua. Sinne jossa ukki on paistanut uunissa hanhen. Sinne jossa joulupukki ehkä jättää lahjapussin oven taakse. On jouluaatto. On aika. Aika hiljentyä kuulemaan, kuka minkäkin tärkeäksi kokee… joulurauhaa, joulun sanomaa, joulun kelloja tai lasten naurua. On aika.

Tänä vuonna koti on pukeutunut vaaleaan jouluun…
Mistelinoksa on keskeisellä paikalla, että suukkoja tulee varmasti saatua ja annettua oikein monta!
Joulukuusi on tänäkin vuonna pikkuruinen. Vietämme joulua muualla, mutta kotonakin saa tuoksua havuilta ja välkehtiä valot.
Vain vaaleita koristeita tänä vuonna. Lasipalloja ja enkeleitä kuin vanhoista kiiltokuvista…
Piparkakku-Eiffeltornin juurelle, tomusokerilumeen on ilmestynyt pieni kädenjälki… joku on maistellut lunta.
Panettonea on vielä puolikas jäljellä, aamukahvin kaveri on siis välipäiviksikin olemassa.

Makuuhuoneen katossa palaa kynttilät lasikoristein pyntätyssä kattokruunussa.

Wishing you a lovely Christmas filled with light, peace, happiness and a lot of joy! 

Hyvää joulua, rauhallista joulua, onnellista joulua!

Lattemamma

 

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.