Mar
12

In the foyer

by Sofia   -   in Interior design

Sain jo jonkin aikaa sitten ihanan sähköpostin jossa oli myös muutama aihetoivomus. Yksi toiveista oli meidän eteisemme säilytysjärjestelmä. Eli miten saamme eteisen pysymään siistinä.

Meillä on pieni eteinen. Se on mielestäni hyvä asia kahdesta syystä. Eteinen ei vie turhia neliöitä muista asumistiloista ja sinne ei tule hamstrattua turhaa tavaraa. Kompakteissa tiloissa tulee toimittua huomattavasti tehokkaammin ( puhun kokemuksesta, ensimmäinen oma asuntoni oli 26 neliötä ja asuin siinä viisi vuotta). Eteisen kiinteään kaappin mahtuu hyvin yhden kauden takit kerrallaan ja lattialle sopivasti aikuisten kenkiä telineeseen, sateenvarjot, kumisaappaat ja sen sellaiset. Kaapissa ei kuitenkaan ole tilaa pulkille tms. joten niitä ei säilytetä sisätiloissa vaan ulkovälinevarastossa. Vaatekaappia vastaavalle seinustalle teetimme puusepällä laatikosto- ja penkkisysteemin. Penkin alla on tilaa lasten kengille ja laatikostoon mahtuu pyöräilykypärät, pipot, hanskat sun muut. Ylin laatikko on varattu avaimille ja muulle vaihtuvalle tärkeälle tavaralle jota eteisessä sattuu risteilemään. Se järjestetään tasaisin väliajoin tyhjäksi jotta sinne ei kerry mitään turhaa. Laatikoston päällä on usein kukkia ja siinä säilytetään myös yhteistä kalenteriamme josta voimme tarkistaa toistemme menot, työmatkat ja lasten harrastukset sun muut. Tytöt yltävät itse laittamaan piponsa ja hanskansa laatikoihin ja heille on laitettu omat koukut takeille kaapinoven sisäpuolelle, jotta he saavat nekin itse ripustettua. Purkka ei ihan vielä yllä omaan koukkuunsa, koska piti jättää korkeuden puolesta sen verran tilaa, että haalari mahtuu hupusta roikkumaan koukkuun. Hattara onkin ylpeä pienestä pituuserosta ja auttaa usein siskonkin takin roikkumaan. Kotiin tultaessa tytöt siis laittavat omat ulkovaatteensa paikoilleen. Kengät jätetään sisalmatolle kuivahtamaan ennen kuin ne nostetaan penkin alle. Näin meillä siis pysyy eteisessä järjestys yllä. Eteisessä on usein lattialla pari minun ja mieheni kenkiä ja penkillä käsilaukkuni, mutta eipä juuri muita turhia tavaroita. Joskus tytöt heittävät väsyneinä toki kaikki tavaransa hujan hajan lattialle ja ne lojuvat siinä hetken, mutta koska tämän perheen toinen aikuinen on äärimmäisen pedantti ja tila on pienuutensa lisäksi avoin suoraan ruokasaliimme, ei kamalaa kaaosta kyllä pääse syntymään.

Eteisen säilytysjärjestelmä teetettiin samalla puusepällä ja samalla profiililla kuin kylpyhuoneenkin. Se maalattiin harmaaksi käyttäen sävyä jota meillä on myös ovissa ja listoissa. Valkoiset posliininupit ovat Kvänumin ja samat löytyy meiltä keittiöstä isommassa koossa.

Eteisen penkin päälle teetettiin istuintyyny Alettassa. Päällisen saa irrotettua ja pestyä koneessa. Olen todella tykästynyt tuohon kankaaseen ja sen väreihin joten sitä saatetaan nähdä pian myös meidän makuuhuoneemme verhoissa. Vaaleahko siniharmaa ja pehmeä kermavalkoinen ovat kaunis yhdistelmä luonnossa ( se näyttää kuvissa varjoista johtuen vähän laikukkaalta tai likaiselta, pahoittelut siitä). Penkin alle mahtuu pieniä lasten kenkiä kolmeen riviin syvyyssuunnassa.

Takkikoukut ovat Claes Ohlssonilta ja kiinnittyvät oveen vahvalla teipillä. Tytöt eivät kyllä käytä henkareita vaan ripustavat takit roikkumaan hupuista.

Vetolaatikoissa on hyvin tilaa asusteille ja villahaalareille.

Muistivihko ja kalenteri molemmat Papershopista ( blogiyhteistyöstä saatu)  ja tyttöjen hiussolki joka on jäänyt eteiseen on  J. Crew´n ja se on niin ihana, että lainailen sitä välillä omaan puoliponkkariin.

Eteiseen tilan tuntua ja tunnelmaa luo antiikkinen kultakehyspeili.

Meidän pikkuruinen eteisemme, tuossa vasemmalla näkyy komeron ovi. Sen yläpuolella on iso säilytystila johon mahtuu mm. isompia laukkuja yms. Ne ovat kovalla käytöllä kesäisin kun reissaamme saaren ja kaupungin välillä tiheästi. Sisalmatto on teetetty vanhan kotimme eteiseen Helma´ssa ja se on kokenut kovia, mutta kestänyt hyvin…

Tältä siis näyttää meidän eteisessämme. Onko teillä jotain erityisiä vinkkejä eteisen järjestystä silmällä pitäen? Mielestäni tämä idea oli kiva, samoin tämä ( tosin äitini huomautti, että noita kiviä saisi kyllä olla melko tiheästi pesemässä kurasta jos haluaisi sen pysyvän kauniina). Täältä löydät lisää hyviä vinkkejä  ( pientä) eteistä suunnitellessasi.

Kivaa keskiviikkoa, huomenna ulkovaatteita lasten kevääseen…

Lattemamma

Here are a few photos from our foyer ( which is probably the only room not featured on the blog yet). I was asked about how we keep ours neat and organized and my one and only thing is… it´s so small we have no other option. Everything has to have it´s place and the things must be kept in their places too. We have a closet for hanging coats and grownup shoes, umbrellas etc. The kids hats, scarves mittens and so go in the drawers that we had made by the same carpenter who did ours in the bathroom. There is also space for bike helmets and the top drawer is kept for keys and miscellaneous things that end up in the foyer for short periods ( like bills and such). I like to keep fresh flowers in there and usually a scented candle too. A note book and a calendar that holds all our family´s itinerary also have their place on top of the drawer. The girls get to hang their own coats in the hooks that are inside the closet door and they can reach the drawers too to put away their hats and cloves. Little shoes go under the bench. There is a golden framed antique mirror hanging above the bench to give the space a bit warmth. If you have any good advice for storage and organizing, please share. 

p.s. If I had a big house, this foyer would not be too bad. And I really would not mind this either. This one makes me happy! Here the light is beautiful and feels like home to me. And this would take my breath away every day…

p.s.s. I was browsing through those “la maison” pictures from Pinterest with my brother a few weeks back to show him what kind of curtains I have been thinking for the bedroom. I told him I wished our place looked like one of those lovely spaces. He looked at me and said ” Sofia, it does.” We just become a bit blind to what is around us sometimes. And in fact I noticed that some have pinned our apartment as inspiration on Pinterest ( this worlds smallest foyer will most likely not make an appearance there though…). But wow, so flattering!

10 COMMENTS
|
18,666 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ In the foyer „
Susanna, on March 12, 2014

Tämä sun pinterest kansio on niin ihana! Kun seuraavaksi remontoin kotia, käytän sitä inspiraationa :)…. Tuo sekoitus New Englandia ja aistikasta ranskalaista sisustusta yhdistettynä ruotsalaiseen Astrid Lindgren satumaailmaan on vaan niin tyylikkään kaunista! Ja olet kyllä onnistunut kotiisi juuri tuon fiiliksen luomaan. Omaan nykyiseen kotiimme on vaivihkaa hiipinyt hiukan enemmän väriä, mutta kivaa vaihtelua tämäkin.

Sofia, on March 13, 2014

Kiitos Susanna! <3

Katariina, on March 12, 2014

Hih, luulin jo laittaneeni ajatuksissani sähköpostia, kun on monta kertaa pitänyt pyytää postausta eteisestänne. Eteinen on nimittäin meidän ongelmakohtamme, koska sitä ei ole rajattu kynnyksellä ja santaa kulkeutuu sisälle kaiken aikaa. Meillä on myös käynti pesutiloihin eteisen kautta ja imuroida saa harva se päivä.

Tämä talvi on osoittautunut myös haasteelliseksi, sillä ulkovaatteita on tarvittu kaksin kappalein joka lähtöön: toppavaatteita, kuravaatteita ja kaupunkitakkeja. Kaikkia tietysti vielä kahdelle lapselle kaksin kappalein. Kaupunkivaatteet tosin säilytetään eri paikassa. Monta kertaa on toppavaatteita täytynyt pistää pesuun yhden käyttökerran jälkeen (pojalla). Siispä olen ikionnellinen, kun pääsen pakkaamaan toppavaatteita pois. Eilen tyttö testasikin kevät vaatteita, mutta halusi vielä toppaa ylleen, kun oli palellut. Poika haluaa käyttää jo kevättakkia. Toivottavasti takatalvi ei yllätä.

Mukavaa päivää,
Katariina

Sofia, on March 13, 2014

Katariina, nythän lupailivat vissiin lunta viikonlopuksi. Oh Nooooo!

Maria, on March 12, 2014

Olipa hyvä postaus…itse suosisin kans pientä eteistä koska niitähän neliöitä ei todellaankaan käytetä kuin tulemiseen ja lähemiseen. Tietty meitä on vaan kolme jotka aktiivisesti käyttää eteistä. Kun taas mieheltäni kuulen usein “Sitkun” seuraava koti niin on ISO eteinen..onneksi se on tuo sitku 😉 Ja hei tuo hyllysysteemi/säilitysjärjestelmä on hyvä…täytyypä laittaa muistiin.
Ja niin ILOA ja VALOA syntymäpäivääsi <3
-Maria

Sofia, on March 13, 2014

Maria, jos olisi muutenkin iso talo, niin sitten voisin tosiaan ottaa ison eteisen super järjestelmällisellä eteisellä. Sellaisella jossa olisi paikkansa kaikelle, tila jossa suihkutella hiekat & mudat kumisaappailta jne. Englanniksi sellaista kutsutaan nimellä Mud Room. Se olisi kiva. Sitten voisi olla erikseen kaunis eteinen pääsisäänkäynnin yhteydessä…

Annika, on March 12, 2014

Hih hih, meillä ollaan vielä aika kaukana tästä näkymästä. Tällä hetkellä eteisessä asustaa yhdet tuplarattaat ja yhdet normaalit, joten olen luovuttanut toistaiseksi sen tilan suhteen 🙂 Todella kaunis tuo istuintyyny: klassista ja raikasta 🙂

Sofia, on March 13, 2014

Annika, meillä on taloyhtiössä onneksi muu paikka rattaiden sijoittamiselle, koska emme asu maan tasolla ja vanhan talon pieneen hissiin mahtuu vaan meidän matkarattaat. Ja kiitos!!

Aikki, on March 13, 2014

Ihana eteinen ja tosi tehokkaasti hyödynnetty kaikki tila. =)
Lapsiperheen eteisen järjestyksessä pysymiseen (neliömäärästä riippumatta) ei taida olla muuta konstia kuin siivota ja järjestää niin usein kuin ehtii… Tosin lapset taitaa ehtiä “järjestämään” sen vielä useammin – huoh!

Sofia, on March 17, 2014

Totta Aikki! Ja kiitos!

Leave a comment
name
email
url
message