Mar
3

Godnattpussen

by Sofia   -   in Good things for kids

 

DSC_0397

Unelmieni ilta menisi näin …

Tytöille kerrotaan, että päivän leikit on aika lopettaa ja huone siivotaan jotta siellä olisi mukava nukkua ja muistutetaan kuinka ihana aamulla on herätä uuteen päivään siistissä huoneessa. Lelut löytävät oman paikkansa nopeasti kun taustalla soi siivouskappaleemme. Se on tämä.

Laitamme tytöt iltakylpyyn. Ihanassa lämpimässä vedessä kikattelee kaksi pientä tyttöä. Kylpyleluista ei tule riitaa. Hiukset pestään, tytöt kuivataan ja tarvittaessa hieman rasvataan. Puhtaat pikkuiset laitetaan mukaviin pyjamiin ja kiedotaan pehmoisiin valkoisiin kylpytakkeihin, jalkoihin sujautetaan suloiset puputossut.

Iltapalapöydässä istutaan kiltisti ja syödään mukisematta. Vaikkapa lämmintä kaakaota ja voileipiä. Tai iltapuuroa hillosilmällä. Joskus jugurttia ja hedelmiä.

Hampaan pesu sujuu näppärästi uudella pinkillä sähköhammasharjalla. Sillä kumpi pesee hampaat ensin, ei ole mitään merkitystä. Omaa vuoroa on ihan kiva odottaa rauhassa.

Tytöt valitsevat iltasadun tai muutaman. He saavat kömpiä mamman ja pappan sänkyyn peiton alle kainaloon koska siinä mahtuu hyvin lukemaan niin, että kaikki näkevät kirjan kuvat.

Sitten on aika mennä omiin sänkyihin. Tytöt peitellän ja iltasuukkoja ja haleja annetaan niin monta kuin tuntuu riittävältä määrältä. Jos jano vielä yllättää tässä kohtaa, yöpöydälle tuodaan lasillinen vettä. Valot suljetaan. Pian sängyissä tuhisee kaksi pientä tyttöä ja näkee kauniita unia.

No kyllähän se meneekin meillä jokseenkin näin, mutta ei läheskään aina ihan ilman vastaan kiukuttelua, kumpi sotki enemmän huonetta leikeillään, kinastelua siitä kumpi saa pestä nuken hiukset kylvyssä, kumpi sai enemmän kaakaota, kumpi pesee ensin hampaat ja erityisesti vastaan sanomista siitä, että on mentävä nukkumaan. Koska kuka nyt haluaisi mennä nukkumaan? Paitsi aikuiset. Kahdesta asiasta meillä ei illalla kuitenkaan yleensä ole kenelläkään mitään vastaan sanomista. Iltasadusta ja iltasuukoista. Ne ovat ehdottomasti illan parhaat hetket. Viime aikoina olemme usein lukeneet tätä ihanaa lahjaksi saamaamme kirjaa. Se on suloinen, kauniisti kuvitettu ja sopivan mittainen kolmevuotiaan iltasaduksi.

DSC_0393

DSC_0405

DSC_0389

DSC_0403

DSC_0396

DSC_0401

DSC_0398

DSC_0407

This lovely Belle and Boo book has been one of our favourite bedtime stories for quite some time now. It was a gift from friends and we cherish it. It´s the perfect story for a 3 year old as it has plenty of cute pictures and it´s very adorable but not too long. Obviously it ends in a good night kiss just like the night in our house. Even though bedtime is not always our favourite time of the day ( I mean who on their right mind would like to go to sleep at night when there are so many imaginary games to play and so many fun crafts to finish? Except maybe the adults of the house…) we always enjoy story time and good night kisses and cuddles. Besides Belle has the same bathtub as us girls! 

Sweet (day)dreams!

Suloista päivää!

Lattemamma

11 COMMENTS
|
5,473 VIEWS
|
Partager sur Facebook
11 comments on “ Godnattpussen „
Elpi, on March 3, 2015

How cute are all the Belle and Boo books! And although my daughter is five and a half we still have them on her bookcase and I think that we will have them for a very long time.
In fact all the Belle and Boo items are so adorable that I think that I love them as much as my daughter does – and maybe even more 🙂
Best wishes,
Elpi

PS. Oh, please keep showing books, toys and little girls’ clothes – they are my favorite subjects on your blog 🙂

Sofia, on March 3, 2015

Elpi, our 5 year old loves it too! We also love Belle & Boo. And thank you, I will!

anna, on March 3, 2015

Niinpä. Tosin voi se elämä olla täysin toisenlaista. Kotona autistinen sairas lapsi, joka ei osaa kommunkoida. enempää ei tarvitse varmaan kertoa, joten olkaamme onnellisia mitä meillä on – niin minäkin kaikesta huolimatta :o)

Sofia, on March 3, 2015

Näin on anna. Me olemmekin onnellisisa ja erittäin kiitollisia. Eikä tarkoitus ollut missään nimessä valittaa, ennemminkin olla humoristinen. Teksti kuitenkin aina peilaantuu lukijan oman elämäntilanteen mukaan ja silloin se saattaa sinusta tuntua ihan muulta kuin mikä tarkoitukseni oli. Toivon sinulle erityisen paljon niitä pieniä ja suuria ilon ja onnen hetkiä <3.

Katja, on March 3, 2015

Minä hoidan meillä aina iltasadun lukemisen, se on lempipuuhaani, vaikka mies hoitaisi sitten sen “loppunukutuksen”. Harmi ettei noita Belle and Boo-kirjoja ole suomeksi. Akateemisessa niitä myydään ruotsiksi ja kaksi kirjaa sieltä olenkin ostanut ruotsinkielisen ystäväperheen lapsille lahjaksi. Nyt Belle and Boon nettikaupassa on myynnissä ihana pussilakanasetti, sitä olen kuolannut, mutta toistaiseksi saanut hillittyä itseni. Pussilakanoita kun on tullut meille niin paljon lahjaksi, kaikki Muumeja, mutta niistä tyttö tykkää.

Sofia, on March 3, 2015

Katja, se oli kyllä söpö se pussilakana! Tajusin juuri, että meillä ei taida olla yhtään “kuvallisia” lakanoita lapsilla, vain tähtiä, pilkkuja, ruutua tai raitaa.

Täti Ruskea, on March 3, 2015

Voi miten tutulta kuulostavia iltarutiineita 😉 Viimeistään tuossa kohdassa “kumpi pesee hampaat ensin” alkoi hymyilyttää. Meillä ei nimittäin ainakaan voi edes tietää, minä iltana on parempi saada olla ensimmäisenä pesuvuorossa ja minä iltana kakkosrooli on se “parempi”. Nyt kun meillä on vauva, on isä lukenut aika usein iltasadut. Kumpikin poika valitsee yleensä oman kirjan. Suosikkeja ovat olleet Kunnakset, Scarryt ja Viirut&Pesoset. Jos äiti on lukuvuorossa, niin tapaan lukea jotakin paksumpaa kirjaa, nyt on kesken sekä Eemeli että Onnelin&Annelin talvi. Rutiinit on tärkeitä.

Sofia, on March 3, 2015

Täti Ruskea, no ei meilläkään tiedä ;)! Ja meillä myös Kunnakset suosikkeja! Scarryt olivat mielestäni ihania lapsena, mutta meidän tytöt eivät ole ainakaan vielä innostuneet niistä vaikka meillä onkin muutama hyllyssä.

Satu, on March 3, 2015

Voin luvata että iltasuukot ja iltahalit tulevat jatkumaan vielä pitkään. Meillä tytöt aivan pian 12v ja 14v ja edelleen halitellaan ja suukotellaan monta kertaa. Iltasatu jäi pois muutama vuosi sitten, nyt jutellaan yhdessä tyttöjenjuttuja, parhaita hetkiä. Äiti, kerro mitä sinä teit pienenä? Äiti, kerro minkälainen hääkimppu sulla oli? Äiti, miks sitä ja tätä? Ja lupaan, että taistelutkin jatkuu. Kumpi saa nukkua äidin vieressä kun isi on työmatkalla, kuulemma kumpikaan ei halua nukkua isin vieressä kun minä olen reissussa

Satu, on March 3, 2015

Näköjään osa tekstistä jäi tulematta. Mutta edelleen ihana saada vähän isompi tuhisija viereen ja ne miljoona pehmelelua kylkeen.

Sofia, on March 5, 2015

Ihana kuulla Satu, koska oletan tietenkin, että nuo pikkuiset haluaa nukkua mun kainalossa vielä lukiossa ;). Ja ainakin toistaiseksi erityisesti pienempi tykkää kyllä kömpiä viimeistään aamuyöstä meidän huoneeseen ja käpertyä nimenomaan sinne pappan kainaloon. Häntä kutsutaankin unileluksi ;).

Leave a comment
name
email
url
message