Mar
2

Hyvän elämän anatomia ja sitruuna

by Sofia   -   in Random

Sain muutama viikko sitten käsiini Sara Karlssonin ja Pia Sievisen kirjoittaman kirjan Hyvän elämän anatomia. Sen lueskelu ajatuksella ja rauhakseltaan tuntuu jotenkin kirjalle oleelliselta tavalta. Kuvailisin kirjaa filosofiseksi, en ehkä haluaisi niinkään sanoa sitä “elämäntapa oppaaksi”, vaikka tavallaan se on hieman sitäkin. Kirjan ydin perustuu ajatukseen siitä, että kaikki kiteytyy jollain tavoin omaan asenteeseemme, tietynlaiseen päätökseen olla avoimia kaikelle positiivisuudelle ja vapaudelle ja rakkaudelle. Joten jos olet matkalla johonkin ja tuntuu, että et ole vielä päässyt sinne tämä voisi olla sinua varten ( ja kirjan luettua huomaatkin olevasi juuri siinä missä sinun kuuluikin olla). Tai ehkäpä olet juuri nyt ja tässä ja todella onnellinen siitä. Tämä voisi olla sinuakin varten.  Kirjan filosofia, jos uskallan sitä siksi kutsua, on jokseenkin hyvin samanlainen kuin oma elämänfilosofiani ja asenteeni. Se on kauniisti, mutta myös helposti ymmärrettävästi kirjoitettu ja kansi sopii kaikessa yksinkertaisuudessaan varmasti jokaisen kahvipöydällekin. Mitä kirjan kirjoittajat itse haluaisivat, että koet kirjaa lukiessasi? ” Että sinulla on hyvä olla. Että innostut itsestäsi ja elämästäsi.”

Kirjan lopussa, osana onnellisuutta, on myös osio jossa on aakkosten mukaan järjestettynä pieniä onnellisuuten avittavia ajatuksia ja vinkkejä, kuten bellini, kiitos, tanssi jne.. S-kirjaimen kohdalla oleva sitruunavesi on yksi oman elämäni pieniä nautintoja. Tosin kirjan mukaan ayurvedista filosofiaa noudattaen päivä tulisi aloittaa kupillisella lämmintä vettä johon on puristettu puolikas sitruuna. Itse juon sitruunavettä mielelläni, koska se on lempijuomani, mutta usein kylmänä. Ehkäpä aloitan tästä edes aamuni yön yli hapettuneella, huoneen lämpöisellä vedellä.

DSC_0333

DSC_0322

DSC_0316

Jos käytät paljon sitruunamehua, suosittelen tällaista sitruspuristinta. Saat sitruunan puolikkaasta mehut helposti ja tehokkasti ulos, eikä tiskiäkään tule kuin huuhtelun verran. Näitä myydään varmasti kaikissa keittiötarvikeliikkeissä ja isommissa ruokakupoissakin voisi olla. Tämä metallinen ja sitruunankeltainen versioni on täältä.

DSC_0329

DSC_0336

Meyer sitruunat ovat maailman paras asia. Olen meuhkannut niistä blogissani usein aiemminkin. Raahaan niitä työmatkoilta vaikka maailman toiselta puolen koska Suomessa en ole niitä vielä nähnyt. Ne ovat siis mandariinin ja sitruunan risteytys ja tavallista sitruunaa hieman makeampia, mutta silti happamia. Niissä on aivan erityinen maku. Lempijuomani on siis näistä sitruunoista purisettu mehu veteen sekoitettuna.

 

“Ollaksemme onnellisia meidän ei tarvitse rakastaa sadetta samalla tavalla kuin rakastamme auringonpaistetta. Kaikkien asioiden ei tarvitse olla mieliasioitamme. Mutta voimme päättää, että kun sataa, teemme päivästä hyvän sadepäivän. Katsomme, miten luonto puhdistuu ja virkistyy sateen vaikutuksesta. Sytytämme kynttilöitä ja istahdamme sohvan nurkkaan lukemaan. Pukeudumme ulos mennessämme vaatekappaleisiin joista pidämme ja jotka pitävät meidät lämpiminä…” 

-Hyvän elämän anatomia-

Toivon sinulle hyvää päivää.

Lattemamma

 Sain kirjan blogini kautta luettavakseni, mutta olisin sen varmasti hankkinut muutenkin. 

As todays blog post is about a book only written in Finnish I did not translate the post to English. Nevertheless I wish you a good week ahead!

6 COMMENTS
|
12,688 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Hyvän elämän anatomia ja sitruuna „
Katja, on March 3, 2015

En ole koskaan kuullut (paitsi blogistasi) noista Meyer sitruunoista. Täytyy kokeilla, jos niitä vaikka löytyisi Floridasta, jonne olemme pian matkustamassa. Täytyypä laittaa tuo kirja lukulistalle, kuulosti hyvältä. Semmoinen blogipostaus olisi ihana, missä kerrot lempikirjasi, vaikka top 10 kautta aikojen. Myös top 10 lempielokuvistasi olisi mielenkiintoista luettavaa. Itse tykkään tehdä (vähän kaikesta) noita top 10 listoja, jäänyt kai jostain teini-iästä päälle, kun tehtiin top 10 komeimmista miehistä(lähinnä filmitähdistä ja laulajista).

Sofia, on March 3, 2015

Floridasta löytyy varmasti! Ja laitan top 10 listat mietintään.

Minna, on March 3, 2015

Kiitos kirjavinkistä! Olen jo pidempään lukenut
kys. kirjallisuutta ( jos nyt niin voi sanoa) ( : . Se
on myös yksi tärkeä ja olennainen syy miksi olen lukenut
blogiasi jo pitkään. Onnellisuuden oivaltaminen arjen keskellä ja positiivisten tunteiden ” harjoittelu ”
on tärkeää ja sinulla on se taito. Ilon punaisen langan kun löytää niin arkikin tuntuu
kevyemmältä. Kiitos sinulle siitä!

Sofia, on March 5, 2015

Kiitos Minna! <3

Tiitta, on March 19, 2015

Onko noiden sitruunoiden tuominen ulkomailta laillista?
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1426730669829.html

Sofia, on March 20, 2015

Tiitta, artikkeli on minulle ihan uutta tietoa. Olen ymmärtänyt, että taimia tai mullassa kasvavia kasveja ei saa tuoda, mutta, että ihan tavallisia hedelmiä? Joka päivä oppii jotain uutta.

Leave a comment
name
email
url
message