Feb
27

Ice-cream floats

by Sofia   -   in Cooking  Party planning

I can not believe I had totally forgotten about this childhood birthday party favourite. Ice-cream and soda floats are so much fun! The newest edition of a Finnish cooking mag ( Glorian Ruoka ja Viini) had a little article about them and we had to make them for our hotdog picnic last weekend. Now I re-created some to take photos and added a sprinkle rim for extra fun! ( The thank you for the inspiration goes here. I think she is yet to publish those lovely photos on her blog but she did it first and I copied her with pride. Loved the idea!) On the mag they suggested making adult versions with alcohol. Like ice-coffee, a cream liquor and vanilla ice-cream, or elderflower juice, ice-cream and champagne. But even these super simple lemonade and ice-cream ones are yummy! And they are super duper easy to make. If you never made them before at parties as kids ( I´m an 80´s child so an ice-cream cake covered in candy and a glass of soda were pretty much the thing everyone served at a kid´s birthday and we just mixed the ice-cream in to our soda glasses) just drop a ball of ice-cream in a glass and pour your favourite fizzy drink on top. I like a nice, real vanilla ice-cream and some lemonade. But you could use whatever rocks your palate! The rims were made using candy melts and sprinkles but you could use white chocolate too ( candy melt just hardenes very well). You don´t need instructions here I´m sure.

DSC_0358

DSC_0339

DSC_0342

DSC_0366

DSC_0362

DSC_0381

DSC_0360

DSC_0372

DSC_0370

DSC_0351

 

Nämä super hauskat ja herkulliset jäätelösoodat saivat inspiraationsa Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä. Meillä niitä testattiin jo viime viikonloppuna kun pidimme hodari piknikin olohuoneen lattialla. Hyvältä maistuivat. Ainakin omassa lapsuudessani teimme näitä aina kaikkien kavereiden synttärijuhlilla. Usein tarjolla oli jäätelökakku ( eli pari kuutiota jätskiä ja kasa irtokarkkia päällä) ja limua. Sekoitimme ensin kaikkia limuja sekaisin ( jaiks!) ja sitten jätskikakusta lusikalla jädeä päälle. Ihanaa! Nämä syntyvät aivan yhtä helposti pudottamalla lasin pohjalle jätskipallo ja kaatamalla päälle kuplivaa juomaa. Tuossa lehdessä vihjattiin, että alkoholilliset floatit olisivat nyt kova juttu, eli jos haluat sekoittaa vaikkapa shamppikseesi jäätelöä niin sitä kokeilemaan ( ohjeessa oli minttua, seljankukkamehua, vaniljajäätelöä ja kuohuviiniä). Myös kuulemma Guinnes olut ja vaniljajäätelö ovat hyvä yhdistelmä.

Have a fun weekend! We are going to have dinner at our friends house (with 10 kids!). I´m sure fun is the exact right word I´m looking for. Especially if there are bubbles in my float! The adult kind…

Hauskaa viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Here are a few photos from the hotdog picnic. We celebrated the birthday of Bubble Gum´s Pinkki-dog ( which it totally was not).  My friend came by and played along. She even bought a little bone from her own dog as a present. We made turkey dogs with chipotle mayo, red onion, yellow mustard, dried onion and fresh cilantro. They were pretty darn good. The little girls preferred a plainer option…

Hodarit

p.p.s. This was my 600th blog post!

 

12 COMMENTS
|
13,118 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Ice-cream floats „
Karkki, on February 27, 2015

Hurraa ja onnea 600 blogi-postauksesta.

Mä niin muistan 80-luvun synttärit ja jäätelösoodat ja jäätelökakut. Kävimme hiljan synttäreillä, joihin äiti oli tehnyt hienon junakakun jäätelöstä, karkeista, vohveleista ja lakunaruista. Tarpeeton sanoa, että kyseinen äiti on itsekin 80-luvun lapsi 😀

Sorbetti ja shamppanja on yksi minun henk.kohtainen suosikkijuoma. 3 Sisters Hotel Tallinnassa tarjoili Shamppanja Belliniä, jossa persikka-pyree oli korvattu persikkasorbetilla. Ihana juoma kuuman päivän päätteeksi ennen syömään lähtemistä.

Ihanaa, kuplivaa ja onnellista viikonloppua ihana Sofia!

Sofia, on February 27, 2015

Kiitos kiitos kiitos Karkki! Ihana kupliva kommentti! Olen myös tehnyt monesti aikuisten juttuihin jälkkäriksi juomaa, jossa vadelmasorbettia, tuoreita vadelmia ja shamppista. Aion niin kokeilla kesällä belliniversiota!

Katja, on February 27, 2015

“Vanhassa vara parempi” vai miten se sanonta meneekään. Minäkin olin tyystin unohtanut tämän lapsuuden herkun. Täytyy kokeilla.
Me tehdään piknikkejä omalle parvekkeelle kesäisin ja olen huomannut, että silloin saa lapsen maistamaan sellaisia ruokia, joita normaalisti ruokapöydän ääressä nirsoilisi.
Onnittelut 600.blogikirjoituksen johdosta! Olen saanut täältä paljon inspiraatiota ja iloa päiviini 🙂 Löysin tämän blogisi aikoinaan kun googletin Yrjönkadulla sijaitsevaa Tingeling-lelukauppaa. Ja niin siinä kävi, että Tingelingistä tuli luottolelukauppani ja tästä lempiblogini.

Sofia, on February 27, 2015

Ihanaa Katja, että löysit! <3

Niina, on February 27, 2015

Wau, onnea täydestä 600. Viimeistelen parasta aikaa Frozen-synttäreiden tarjottavien suunnitteluja ja aion ehdottomasti tarjota lapsille sinistä jäätelösoodaa. Vinkkejä mistä löytäisi sinistä mehua tms.? Ja mitkä synttärit Pinkki onkaan saanut!

Sofia, on February 27, 2015

Niina, muistelen nähneeni sinistä Spiderman (?) limua! Tai sitten voisit värjätä Spritea sinisellä elintarvikevärillä, se on niin kirkasta, että saa varmasti sinistä, eikä turkoosia ( joka ei sekään tosin Frozenin kohdalla haittaa lainkaan). Frozen synttärit ovat varmasti niin mieluisat. Me katsottiin keskiviikkona baletin jälkeen Frozen ( taas) ja tehtiin Frozen poppareita. Käytettiin tätä vanhaa reseptiä, valkoista candy meltsiä ja sinivalkoisia nonparelleja, että lumihiutale nonparelleja. Jos mukaan mahtuu vielä yksi tarjottava niin tämä on aina suursuosikki kaikissa juhlissa!

Mökö, on February 27, 2015

Mistä olet ostanut nuo lasit? Meillä on ollut sellaiset hakusessa jo syksystä saakka.

Sofia, on February 27, 2015

Mökö, olen saanut ne lahjaksi muistaakseni vuonna 2001. Tiedän, että ne olivat silloisesta sisustusliikkeestä nimeltä Malou jota ei enää enää ole olemassakaan. En ole kyllä vastaaviin törmännyt. Toivottavasti löydätte jostain!

Ansku, on February 27, 2015

Onnea blogin 600. postauksesta! Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista blogeista ikinä!! Ja voih, mäkin olin ihan unohtanut nuo lapsuuden herkut! Täytyisikin kokeilla, että vieläkö maistuisi samalta kuin silloin (kun niitä ahmittiin ihan liikaa!) 😀 Mitä mukavinta viikonloppua! 🙂

Sofia, on March 2, 2015

Kiitos Ansku!

Taika, on May 5, 2015

Hih, ihana kun muistutit näistä! Pikkukaupungin ainoan pizzerian ainoa jälkkäri 80-luvulla oli juurikin ice cream soda (huom. Kansainvälisesti englanniksi 😉 ). Ihan pakko testata maistuuko vieläkin!

Sofia, on May 6, 2015

Taika, hyviä on!

Leave a comment
name
email
url
message