Apr
28

Sharing with the babies

by Sofia   -   in Good things for kids

Well mine are not really babies anymore but they still use quite a lot of baby products on their skin. Do you share “beauty products” with your kids? I think it´s so brilliant. There are a few things I borrow from them from time to time like the Sophie La Girafe face cream ( my kids don’t have dry skin like I do so they rarely need any lotions) and then there are the products I sneak from them all the time like the baby oil. It´s one of my favourite products. I put it in my bath and it makes my skin baby soft. Also very good for  eye make up removal. We have booked a little holiday on the beach in May and I was thinking how handy it is to pack for the vacation when we can share the product in the beauty bag. Just one body wash, one sunscreen for the face ( I don´t use 50 on my whole body as it´s kind of sticky and the girls will be covered in rash guards) and we can share face cream and perfume too. I love the Bonpoint scent and we are on to our second bottle with the girls. It´s so fresh and light yet very classy it´s absolutely perfect for a beach trip. That Madara oat and camomile gentle wash is lovely in the shower and delicate for the skin too and I´m absolutely obsessed about the cold cream my brother brought for the girls from a skiing trip to the Alps. It really makes the skin feel like velvet. I´m not necessarily taking all of these for the trip. In fact I have the Sophie La Girafe travel pack for that but we do share these products with the girls. And the one thing the girls borrow from me? That Deep Sleep Pillow Spray from This Works. They spray it on their pillows before bed time. They also have a baby version of it if you prefer to borrow from your kids rather than vice versa.

DSC_0992

DSC_0997

DSC_0985

DSC_0963

DSC_0998

DSC_0962

DSC_0995

DSC_0983

DSC_0996

DSC_0988

DSC_0966

Jaatko mitään kosmetiikkauotteita lasten kanssa? Itse tykkään lainailla tytöiltä vähän sitä sun tätä. Lasten ihonhoitotuotteet sopivat hyvin tällaiselle kuivaihoisemmalle. Niissä on usein ihana pehmoisen miedot ja raikkaat tuoksutkin jos tuoksua lainkaan. Kun kasvorasvani pääsee loppumaan käyn tyttöjen Sophie purnukalla ja Sophien baby oilia lainailen surutta lähes joka päivä. Myös tuo Madaran pesuneste on ihanan tuntuinen iholla. Rivadoucen cold cream saa kuivimmankin korppuihon tuntumaan samettiselta ja Bonpointin parfyymistä on meillä tyttöjen kanssa käytössä jo toinen pullo. Varasimme toukokuulle reissun meren äärelle aurinkoiselle hiekkarannalle ja mukaan onkin helppo pakata vähemmän tuotteita jos on valmis jakamaan. Tuo tuoksu on rantalomalle juuri sopivan raikas ja kepeä ja aion lainailla kasvoille tyttöjen 50 suojakertoimen aurinkorasvaa. Aurinkorasvat menevät niin nopeasti huonoksi, että kahta erillistä purnukkaa on turha hankkia vain, että saisi “aikuisten” tuotteen omaan käyttöön. Tuo Deep Sleep Pilow Spray taas on eksynyt melko usein omalta yöpöydältäni tyttöjen huoneeseen. Heidän mielestään sitä on ihana suihkauttaa tyynyliinalle ennen nukkumaan menoa. Se tuoksuu ihanasti laventelilta. Mitä tuotteita sinä jaat lastesi kanssa? Vai onko ajatus mielestäsi ihan absurdi?

So spill the beans! What do your kids lend from you and what do you borrow from them?

Lattemamma

p.s. I asked my friends on Instagram what they like to share with their kids and these were all recommended:

A-Derma skin care, Jacadi eau de toilette Toute-Petite, Uriage 1ère line, The Sophie La Girafe products, Mustela hydra bebe face cream, Aveeno daily moisturising lotion and Estelle & Thild baby body oil. So new things to try maybe? The recommendations came from Turku, Helsinki, Lisbon and London so a varied audience of mothers and one non mother who just loves to use baby products anyway. Thank you for sharing friends!

7 COMMENTS
|
10,417 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Sharing with the babies „
Hanna, on April 28, 2015

Ihania tuotteita! Mutta olisiko kellään vinkkiä lievän atooppisen ihottuman hoitoon? Tyttärelleni tulee ajoittain kuivia läikkiä käsivarsiin eikä lääkärin vinkkaamat perusvoiteet tunnu juurikaan vaikuttavan. T. Hanna

Helen, on April 28, 2015

Try Aveeno cream with colloidal oats for dermatitis. My son suffered with exzema when he was small and we also tried many prescribed creams from the doctor which weren’t successful. I was recommended the Aveeno cream and it cleared it up. It is a much more natural product too. I use it now if my hands get dry.

Hanna, on April 28, 2015

Any tips how to order the products to Finland?

elina, on April 28, 2015

Meillä pojalla myös lievästi atooppinen/kuiva iho. kuivat läiskät ollaan saatu pois babe sarjan atoippiselle iholle tarkoitetulla voiteella+ suihkussa atooppisen ihon saippua! Tuota sarjaa löytyy ainakin pikkuvanilja verkkopuodista.

Niina, on April 29, 2015

Meillä on tähän saakka jaettu vain Sophien tuotteita tyttöjen kanssa, mutta tässäpä tulikin muutama uusi tuttavuus kokeiltavaksi, kiitos!

Helen, on April 29, 2015

It is available to buy through Amazon Hanna.

Sofia, on May 3, 2015

Thank you so much Helen!!! Ja kiitos kaikki muutkin loistavista vinkeistä! Pikku Vaniljan nettikaupassa on muuten paljon muutakin suloista!

Leave a comment
name
email
url
message