Cooking

Chicken parm and creamy polenta with sage

DSC_0036

Todella helppo ja hyvä tapa tehdä kanaa on niin sanottu chicken parm eli parmesaanilla paneroitu kana. Resepti taitaa olla kyllä enemmän Amerikkalainen kuin Italialainen. Chicken parm tarjotaan yleensä pastan ja tomaattikastikkeen kanssa, mutta tällä kertaa sen kaveriksi valmistui kermainen polenta salviahunnutuksella. Kanojen valmistus uunissa vie hetken, mutta muuten tämä on kyllä super simppeli resepti ( ja moneen “oikeaan” chicken parm reseptiin verrattuna ehkä myös hieman mutkat suoraksi-versio). En ole mitannut ohjeen aineksia joten mitat ovat hieman näennäiset.

Chicken Parm

3-4 ( luomu)kanan rintafilettä

n. 1,5- 2 dl raastettua parmesaania

n. 1,5- 2 dl korppujauhoja ( tähän sopii erinomaisesti kuivatuin yrtein maustettu korppujauho tai voit surauttaa vaikkapa maustettuja krutonkeja korpujauhoksi tehosekoittimessa)

1 muna

suola & pippuri

( tuoretta salviaa)

1. Lämmitä uuni n. 250°c. Aseta leivinpaperi uunipellille.

2. Sekoita keskenään korppujauhot ja parmesaani. Jos käytät mm. jo valmiiksi maustetuja kruotonkeja niin suolaa ei tarvitse lisätä koska parmesaani on suolaista. Vaikka en muuten käytä oikeastaan koskaan valmiiksi jauhettua parmesaania niin tähän se itseasiassa sopii oikein hyvin, se tarttuu kanaan hyvin ja sekoittuu korppujauhoihin näppärästi ja tekee ateriasta vielä helpomman ( ei raastamista).

3. Pyöräytä kanat haarukalla vatkatussa munassa ja sitten parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista uunissa ensi toiselta puolelta n. 20 min ja sitten käännä kanat, aseta päälle halutettasi salivian lehti ja paista toiselta puolelta vielä n. 5 min.

Kermainen polenta salviavoilla

n. 250 g polentaa ( kuivapaino)

n. 50g voita

n. 2 rkl- 1 dl kermaa

( voin & kerman sijaan voit käyttää myös n. 2 dl raastettua parmesaania)

luraus oliiviöljyä

nippu tuoretta salviaa

1. Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan, voit käyttää nesteenä mm. kanalientä veden sijaan. Sekoita joukkoon lopuksi iso nokare voita, kerma ja/tai halutessasi myös parmesaania.

2. Sulata kattilassa loppu voita & oliiviöljy ja ruskista siinä nippu salvianlehtiä. Anna voin ruskistua kunnolla pähkinäiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos polentan pinnalle.

DSC_0018

DSC_0032

DSC_0019

DSC_0038

DSC_0015

Tarjoile annos raikkaan tomaatti-basilikasalaatin kanssa. Polenta on todella tuhtia, mutta kivaa vaihtelua lisukkeena. Kanan voi toki tajoilla minkä vaan lisukkeen kanssa. Se sopii hyvin myös vaikkapa vihreän salaatin kanssa tai sitruunaisten neulapapujen kaveriksi.

Bon Ap!

Lattemamma

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.