Sep
30
Chicken parm and creamy polenta with sage
by Sofia - in Cooking
Todella helppo ja hyvä tapa tehdä kanaa on niin sanottu chicken parm eli parmesaanilla paneroitu kana. Resepti taitaa olla kyllä enemmän Amerikkalainen kuin Italialainen. Chicken parm tarjotaan yleensä pastan ja tomaattikastikkeen kanssa, mutta tällä kertaa sen kaveriksi valmistui kermainen polenta salviahunnutuksella. Kanojen valmistus uunissa vie hetken, mutta muuten tämä on kyllä super simppeli resepti ( ja moneen “oikeaan” chicken parm reseptiin verrattuna ehkä myös hieman mutkat suoraksi-versio). En ole mitannut ohjeen aineksia joten mitat ovat hieman näennäiset.
Chicken Parm
3-4 ( luomu)kanan rintafilettä
n. 1,5- 2 dl raastettua parmesaania
n. 1,5- 2 dl korppujauhoja ( tähän sopii erinomaisesti kuivatuin yrtein maustettu korppujauho tai voit surauttaa vaikkapa maustettuja krutonkeja korpujauhoksi tehosekoittimessa)
1 muna
suola & pippuri
( tuoretta salviaa)
1. Lämmitä uuni n. 250°c. Aseta leivinpaperi uunipellille.
2. Sekoita keskenään korppujauhot ja parmesaani. Jos käytät mm. jo valmiiksi maustetuja kruotonkeja niin suolaa ei tarvitse lisätä koska parmesaani on suolaista. Vaikka en muuten käytä oikeastaan koskaan valmiiksi jauhettua parmesaania niin tähän se itseasiassa sopii oikein hyvin, se tarttuu kanaan hyvin ja sekoittuu korppujauhoihin näppärästi ja tekee ateriasta vielä helpomman ( ei raastamista).
3. Pyöräytä kanat haarukalla vatkatussa munassa ja sitten parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista uunissa ensi toiselta puolelta n. 20 min ja sitten käännä kanat, aseta päälle halutettasi salivian lehti ja paista toiselta puolelta vielä n. 5 min.
Kermainen polenta salviavoilla
n. 250 g polentaa ( kuivapaino)
n. 50g voita
n. 2 rkl- 1 dl kermaa
( voin & kerman sijaan voit käyttää myös n. 2 dl raastettua parmesaania)
luraus oliiviöljyä
nippu tuoretta salviaa
1. Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan, voit käyttää nesteenä mm. kanalientä veden sijaan. Sekoita joukkoon lopuksi iso nokare voita, kerma ja/tai halutessasi myös parmesaania.
2. Sulata kattilassa loppu voita & oliiviöljy ja ruskista siinä nippu salvianlehtiä. Anna voin ruskistua kunnolla pähkinäiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos polentan pinnalle.
Tarjoile annos raikkaan tomaatti-basilikasalaatin kanssa. Polenta on todella tuhtia, mutta kivaa vaihtelua lisukkeena. Kanan voi toki tajoilla minkä vaan lisukkeen kanssa. Se sopii hyvin myös vaikkapa vihreän salaatin kanssa tai sitruunaisten neulapapujen kaveriksi.
Bon Ap!
Lattemamma
![](/wp-content/themes/lattemamma/img/scissors.gif)
Oi, näyttääpä hyvältä. Tätä täytyy kyllä testata. Kiitos myös edellisistä resepteistä. Kaalilaatikkoa on tullut syötyä tänä syksynä jo useampana päivänä 🙂
Ihanan kuuloinen resepti ja niin virkistävää lukea reseptejä missä ruoka on ruokaa isolla sydämellä eikä kikkailua trendeillä, tämä pääsee kokeiluun 🙂
Kiitos paljon Anna ja Jenni!