Oct
6

French toast and friendship

by Sofia   -   in Cooking  Good things for kids

Muna-maidossa ( ja kanelisokerissa) kieritellyt ja voissa paistetut leipäviipaleet eli köyhät ritarit ( tai pullasta tehdyt rikkaat ritarit) ovat ihana erityisherkku viikonlopun aamiaiselle.Vielä paremmalta ne maistuvat jos ne nautitaan piknikillä lastenhuoneen lattialla. Meillä oli lisukkeena mansikoita ja luonnon jugurttia, mutta kyllä ystävättäreni pullapitkosta tekemät ja mansikkahillon, sekä kermavaahdon kanssa nautitut ovat ihan ehdottomasti maailman parhaita! Kanelisokeri tekee näistä hieman karamelisoituneita.

French Toast is such a great breakfast dish. Obviously not for every day consumption but every now and then as a special treat. Like waffles of pancakes. All you really need is some milk, eggs, butter, cinnamon, sugar and some old bread and you are good to go. Just soak your bread slices in the egg-milk and then roll around in some cinnamon sugar and fry up in a pan in butter. So good. We had ours this Saturday on the nursery floor where we made ourselves a little picnic with strawberries, greek yoghurt and tea. Sometimes food tastes even better when you eat it on the floor or outside. It´s just a bit more special that way.

DSC_0047

DSC_0050

DSC_0054

DSC_0053

DSC_0073

DSC_0072

Löysin tällaisia pieniä eläimiä Lelukauppa Karttuunista. Olen jo pitkään suunnitellut yhtä kivaa askartelua johon tarvitaan pieniä eläimiä, mutta en ole raaskinut hankkia sitä varten Sleichin muovieläimiä ( ne ovat niin kivoja leikeissä sellaisenaan ja toki hieman hintavia kyseiseen tarkoitukseen).

DSC_0068

Pienet tarra-arkit olivat palkkio hyvästä käytöksestä ja ystävien huomioon ottamisesta. ( meillä ei tietenkään palkita aina hyvästä käytöksestä, mutta tämä oli erityistapaus). Huomioin lapsia mieluusti silloin kun he ovat ns. oma-aloitteisesti olleet kauniisti ennemmin kuin etukäteen sanomalla, että jos olet nyt nätisti voit saada palkkioksi lahjan. 

DSC_0052

Ystäväni joka tuli mieleeni noista ihanista rikkaista ritareista oli kuullut tämän kappaleen radiossa ja lähetti sen minulle ( ja kuuntelin sitä kyyneleet silmissä). Se sopii meille kaikille joiden elämässä tuntuu välillä olevan tavallisen arjen ja erityisten työaikojen ja erikoistumisten kanssa niin paljon yhteensovittamista, että treffejä ehtii tehdä vain aniharvoin. Onneksi se aito ystävyys ei katoa mihinkään! Meillä on tapana silloin tällöin lähettää kiireen keskellä toisillemme vain pieni viesti tyyliin ” ajattelin sinua tänään” tai ” olet rakas” tai ” tulit mieleeni kun kuulin tämän kappaleen…”. Pieniä sanoja, mutta ne läikehtivät sydämessä lämpiminä aaltoina.

Lattemamma

2 COMMENTS
|
6,237 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ French toast and friendship „
Katja, on October 8, 2015

“Nauru kanssas kaiken parantaa”, ihana biisi tuo Lempi-ihminen 🙂

Sofia, on October 9, 2015

Mäkin tykästyin Katja tähän kappaleeseen jotenkin hirmuisesti…

Leave a comment
name
email
url
message