Oct
13

Roasted Butternut Squash Soup

by Sofia   -   in Cooking

DSC_0183

Simppeli myskikurpitsakeitto on sopivan lämmittävä illallinen syysiltaan. Tajoile vaikkapa tuoreen leivän ja voin kanssa.

Myskikurpitsakeitto

2 myskikurpitsaa

purkki kookosmaitoa ( jos et pidä kookoksen mausta voit käyttää myös kermaa)

3 dl vettä

1-2 rkl kasvisliemijauhetta

timjamia

oliiviöljyä & suolaa

1. Leikkaa myskikurpitsat pystysuunnassa halki ja poista siemenet. Valele ne oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle vähän suolaa. Paahda kurpitsat uunissa pehmeiksi.

2. Kiehauta vesi ja kasvisliemi. Irrota kurpitsasose kuorista ( lusikalla, jätskikauhalla tms.) ja lisää veteen. Soseuta perunasurvimella ( tai Bamixilla).

3. Lisää kookosmaito ja tuoretta timjamia.

DSC_0162

DSC_0173

DSC_0180

DSC_0174

DSC_0181

DSC_0159

Paljon tämän helpommaksi ei keiton valmistus mene. Itse paahdoin kurpitsat uunissa edellisen päivän illallista valmistaessani. En katsonut aikaa kauanko niiden pehmenemiseen kului, mutta olisivatko olleet puolisen tuntia tai kolme varttia uunissa 180 °c. Kauhoin kurpitsan jätskikauhalla rasiaan ja laitoin jääkaappiin odottamaan. Seuraavana päivänä sopan valmistamiseen menikin sitten vain kymmenisen minuuttia. Keittoa tulee iso satsi joten tästä saa nelihenkinen perhe toisen päivän ruuan pakkaseen. Keiton päälle voi myös paahtaa kurpitsansiemeniä tai lorauttaa hieman tryffeliöljyä.

Leppoisaa päivää! Minulla on tänään salainen projekti käynnissä ennen töihin lähtöä. Leivon huomiseksi kuppikakkuja ja pupukeksejä. Meidän vauvamme täyttää nimittäin jo neljä vuotta ja sen lisäksi, että hän saa aamiaisen sänkyyn valmistan myös kuppikakut valmiiksi päivällä pidettäville kaverisynttäreille joissa on leivontateema. Pienet vieraat saavat itse koristella kuppikakkunsa juhlissa.

Lattemamma

5 COMMENTS
|
7,801 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Roasted Butternut Squash Soup „
Niina, on October 13, 2015

Meillä on syöty nyt lähes viikottain myskikurpitsarisottoa, joka on yksi syksyn lempiruuistani, joten täytyykin kokeilla tätä keittoa vaikka heti huomenna. Onnea neljävuotiaalle! Ihania syntymäpäiviä!

Anna, on October 13, 2015

Kiitos taas hyvältä kuulostavalta reseptiltä. Olen innokas blogisi lukija ja olen hurahtanut ruuanlaittoon näiden reseptiesi vuoksi. Hyvistä resepteistä jatkossakin kiittäen 🙂

Barbamama, on October 13, 2015

Tämä resepti menee heti kokeiluun. Olen suuri kurpitsan ystävä, ja sattumalta ostin juuri eilen myskikurpitsoita, mutta en ollut vielä miettinyt, mitä niistä tekisin. Kiitos siis vinkistä!
Paljon onnea pienelle synttärisankarille!

Ansku, on October 14, 2015

Keitto kuulostaa todella maukkaalta! Tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluun ihan lähipäivinä! 🙂

Sofia, on October 20, 2015

Toivottavasti piditte kaikki keitosta! Ja Barbamammalle kiitokset synttärionnitteluista! Ja Anna, kiitos paljon, lisää reseptejä luvassa!

Leave a comment
name
email
url
message