Cooking,  DIY projects,  Party planning

Booo

Are you all set for Halloween? We are having the girls´ birthday party for family and god parents on Sunday. Even though we only invited just this group we ended up with 30 guests ( plenty of kids between us parents). What a better excuse for a theme than Halloween. So we are doing a little creepy and a little cute. We decided to serve just cake and coffee as parties are all about coffee and cake really aren´t they? But obviously I can not just do a simple cake and leave it at that. So I made these simple meringue ghosts too. They are adorable and so easy to make. Bake these if you are looking for something simple to make Halloween happen in your house. Just make a basic batch of white meringue ( 3 egg whites and 7 tbls of sugar whisked until hard peaks appear). Attach a big round tip to your piping bag and pipe ghost shaped figures ( I´m pretty sure you could just put the batter in a plastic zip log bag and cut one corner off and pipe it through there too if you don´t have the tips already). After they come out of the oven ( 70°c for 3 hours) draw eyes and mouths on them with black gel colour ( I use Wilton). So simple! And the best part is you can make these in advance as meringues stay edible for days ( or weeks really).

DSC_0443

DSC_0438

DSC_0476

DSC_0475

DSC_0447

DSC_0444
This is my dying hydrangea mocking up for our upcoming party flower arrangement. I´m going to buy a big bunch of white roses  or more hydrangeas for the table and I have these small plastic bugs that we will sprinkle on the flowers to make them creepy ( you can find these for a few euros for a big bag)!

DSC_0471

DSC_0478

DSC_0479

Eikös olekin aika kauhistuttavan suloisia kummitusmarenkeja. Ne on maailman helpoin valmistaa joten jos mietit vielä millä saisit kotiin vähän Halloween tunnelmaa niin näitä vaan valmistamaan. Ohje löytyy tuosta yltä englanniksi.  Löysin myös Pinterestistä hyvän idean kukkakimppuun. Aion ostaa sunnuntaina vietettäville tyttöjen synttärikakku kahveille ison kimpun valkoisia ruusuja ja koristella ne noilla kauhistuttavailla muovikärpäsillä ja hämähäkeillä ( Etolasta). Meillä pidetään juhlat Halloween teemalla ja vapaaehtoinen pukeutuminenkin on ohjelmassa. Me löysimme tytöille ihanan kamalat asut ja luulenpa, että täällä on myös kaksi isoa valkoisiin lakanoihin pukeutunutta kummitusta mukana juhlissa. Aiotteko viettää Halloweenia? Olisi kiva kuulla mitä kaikkea olet keksinyt!

Will you make these? I would love to hear what you have planned for Halloween!

Lattemamma

p.s. My Halloween ideas

12 Comments

 • hanneleh

  Meillä osuu toisen lapsen synttärit halloweenin tienoille ja järjestämmekin sukulais synttärit lauantaina. Kiitos kukkakimppu ja kummitus marenki ideasta. Vieraita meillä myös aika paljon, noin 25. Tein lapsille Martha Stewartin ohjeella lepakko pinjatan mikä on täytetty karkeilla. Meillä ei ollut kutsuissa pukeutumisesta mitään, mutta olisihan se ollut hauska idea. Ensi kerralla sitten.Tarjottavissa on halloween teema. Tosin ei mitään ällötys ruokia, vaan tyylillä toteutettuna. =) Tai ainakin yritän niin. Hauskoja synttäreitä sinne. =)

 • Susanna

  Meillä huomenna lasten Halloween-juhlat! En oikein välitä Halloweenista aikuisten juhlana mutta lastenjuhlat onkin sitten toinen juttu:) Lapsia kaiken kaikkiaan n. 10, joten ihan kohtuu määrä ja kahden aikuisen handlattavissa. Meillä molemmat lapset jo kouluikäisiä, joten jotain pieniä ällötysjuttuja (mm. sormihodareita) vaaditaan jo, vaikka itse en niistä ihmeemmin noteeraa. Tarjoiluista puuttui “jokin” juttu ja nuo haamut on mahtavia, joten niitä siis – kiitos vinkistä! Muutamia samoja elementtejä täälläkin: valkoinen ruusukimppu ötököillä (kiitos myös Pinterest), kaikenlaisia teemaan liittyviä karkkijuttuja olen haalinut karkkikaupoista kuten noita Stockan pääkalloja ja kodin koristelu (sohvat saa valkoiset huput, hämähäkin seittejä ja tietysti se kaiverettu kurpitsa) ja asut. Eiköhän noilla tunnelmaan päästä:O
  Kivoja juhlia teille!

 • Annika

  Kiitos kivoista halloween-vinkeistä! Meillä on vähän kiireinen viikonloppu, joten taidamme juhlia Halloweenia ihan oman perheen kesken. Tytöille ostettiin asut Ranskan matkalta. Meillä on ollut kaikenlaiset supersankarit, merirosvot yms. tosi suosittuja, ja ilahduin, kun Oxybul:lta löytyi merirosvoTYTÖN ja supersankariTYTÖN asut (kummatkin mekolla tottakai!) ja vielä vaaleanpunaiset miekat 🙂

  Ps. Aivan ihana video Barbielta tyttöjen mahdollisuuksista. Erityisesti tykkään kohdasta, kun urheiluvalmentaja coachaa miehiä ja huutaa “knees up like a unicorn!” 🙂 🙂 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=l1vnsqbnAkk

 • Anniina

  En tiennyt, että Halloween-koristeetkin voivat olla noin suloisia! <3 Aivan ihanan näköinen tarjoilupöytä (taas kerran). Voisit olla ammatiksesi party-planner, kun olet sekä idearikas ja taitava! 🙂 Pitääkin ensi vuonna hyödyntää tuo marenkihaamu-idea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.