Dec
29

A Flamingo pool party

by Sofia   -   in Good things for kids  Party planning

Cotton Candy turned six while we were on our holiday so her party for friends was still to be held. We were looking for some ideas already in the summer and came up with a pool party. We have a swimming pool in our building that was recently completely renovated so we rented the area for us for a few hours on a Sunday. Cotton Candy and I were browsing through some ideas on Pinterest for the pool party and a flamingo theme came up. Sold! So we had our theme picked up. I was happy to find a venue that was close to home for logistic reasons ( it´s literally in our basement) but outside the house as I wanted to already add some holiday touches around the house but did not want the Flamingo party to look like a Christmas flamingo party. So this was perfect.

The menu needed to be very simple as I did not want to have too much cleaning up to do after the party as it was not to be held in our house ( nor did I want anyone getting any crumbs in the pool!). A tropical party menu was a good choice so we just decided to have fruit and ice-cream. I also bought some colour co-ordinated candy as it just makes a party look that more festive. We made water melon popsicles and used some flamingo picks for different bits of tropical fruit such as pineapple, grapes and mango. Easy as anything. I laid it all out on the little table on a sitting area by the pool. We made watermelon popsicles using popsicle sticks and cutting the watermelon in to wedges.  I scooped them ice-cream in to cones and handed those around. The invitation included instruction to bring a towel, floating aids if needed and a swimsuit. I have a waterproof cover for my phone so for the parents and us I took underwater photos of the girls diving to keep as a memory. I´m keeping the pictures from the pool area private as there are children in most of them in their swimsuits ( and I never share other people´s children´s photos on the blog anyway). But I did take photos of all our props before the party.

Me saimme Hattaran kuusivuotisjuhliin testattavaksi Pingviinin uutusjäätelöä joka sopi teemaan aivan täydellisesti. Hattaralla oli Flamingo uima-allas bileet joten trooppiset hedelmät ja jätskit olivat juuri oikea tarjottava. Synttäritriossa on mansikka, banaani ja päärynäkermajätskiä ja maailman herkullisimmat värit ( ja koska jätski on laktoositon se käy lähes kaikille juhijoille)! Maistelimme jätskiä jo yhden ystävämme synttäreillä aiemmin syksyllä jossa siitä oli tehty prinsessalinnakakku. Ja kyllä se maistui lapsille nytkin! Jäätelön lisäksi tarjottavana oli tosiaan hedelmiä ja vähän juhlan teemaväreihin sopivia namuja. Jokainen juhlija sai mukaansa pienen lahjapaketin kiitoksesksi synttäreille osallistumisesta. Olin hankkinut jo keväällä saarireissuja varten vedenpitävän kotelon puhelimelleni joten otin vedenalaisia sukellusvideoita juhlijoista vanhemmille lähetettäväksi. Oikeiden juhlien kuvat jäävät tällä kertaa julkaisematta blogissa, koska niissä on lähes kaikissa iloisia pikku uimareita ( enkä tietenkään jaa kenenkään muun lasten kuvia blogissani) ja keskityin muutenkin enemmän juhlijoiden silmällä pitämiseen kuin itse kuvaamiseen. Kuvasin kuitenkin juhlien rekvisiittaa etukäteen jos joku saisi vaikka ideoita niistä omiin juhliinsa!

DSC_0980

DSC_0950

DSC_0936

DSC_0929

DSC_0933

DSC_0924

DSC_0982

DSC_0984

DSC_0986

DSC_1005

DSC_0996

DSC_0976

DSC_1032

DSC_0990

DSC_0954

DSC_1002

DSC_1018

DSC_1011

DSC_0991

DSC_1026

DSC_1046

DSC_1049

DSC_1050

One of the prettiest books we have and part of our inspiration for the party.

DSC_1055

This flamingo lady was Cotton Candy´s birthday present. I think she is gorgeous. I love the feel of real wool on a plush toy. I found her in Anthropologie.

DSC_0973´1

Have a fun day!

Ensi vuoden teematkin on jo toivottu synttäreitä koskien! Ehkä kuitenkin ensin vietetään vähän muita juhlia ja sitä ihan tavallisen ihmeellistä arkeakin.

Lattemamma

p.s. Pingviini, kiitos jäätelöstä ja yhteistyöstä! Tämä oli niin hyvää ja pakkasessa odottelee vielä pari pakettia. Ehkä uudenvuoden bileissä tarjoilemme jätskiannoksia tähtisadetikuilla koristeltuina…

5 COMMENTS
|
12,756 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ A Flamingo pool party „
Pia, on December 29, 2015

Ihanat juhlat teillä!

Mistä mahtavat flamingo-lasit (leikkisilmälasit kavereiden kiitos-pussukoissa) olla ostetut?

Sofia, on December 30, 2015

Kiitos Pia! Lasit löysin Oriental Tradingistä ja tilasin Nykissä työmatkalla ollessani etukäteen hotellille ( bongasin ne jostain Pinterestistä ja sitten sitä kautta löysin lähteen).

Pikku hiiri, on December 30, 2015

Ihana trooppinen synttäriteema keskellä talven pimeyttä <3

Sofia, on December 30, 2015

Kiitos Pikku hiiri, oli kyllä onnistunut teema tyttöjen mielestä!

Marula, on February 6, 2016

Such a pretty pool party! I love your attention to details, afterall, its the small details that make the party! Do you remember where you found these adorable ice cream cones?

Leave a comment
name
email
url
message