Cooking

Buns for breakfast

Olipas ihana joulu! Olimme myös olleet kilttejä, koska pukki muisti tuoda myös meille muutaman lahjan. Hattaran kovasti toivoma ompelusetti pääsi heti joulun jälkeen kokeiluun kun pikkusiskon enkelihiiren siivestä lähti täytteet tursuamaan ulos. Näppärästi pienet sormet ompelivat siiven kasaan ja oli ihana nähdä onnellisen pikkusiskon ilme ja ylpeä isosisko. Yritän ehtiä jossain välissä jakamaan meidän suosikkilahjamme myös täällä!

Jouluaamussa parasta on tuore pulla, kahvi ja takkatuli. Koti on siivottu, kauniita kukkia on jokapuolella. Hyasintit ja kuusi tuoksuvat ja lapset kuorivat mandariinin toisensa perään. Oma sieluni lepää puhtaassa ja siistissä kodissa vaikka se kuulostaakin aika kliseiseltä. Mutta en usko, että kukaan ei rakastaisi sitä tunnetta kun kaikki on paikallaan, sängyissä on puhtaat lakanat, pyykkikori on tyhjä, silitettävien pino suoritettu ja tiskit tiskattu. Hanatkin kiiltävät!

I hope you had a wonderful Christmas! We had all been good and even got some presents from Santa. But most of all it was nice to just be with family. Unfortunately a few of us were a bit under the weather but nothing plenty of napping and some medication would not cure.

We traditionally bake the Lucia buns on the 13. of December that is Lucia day. The dough that comes out of my recipe is so large there is always plenty to freeze. I used to bake buns the night before Christmas to have fresh ones for breakfast but since last year I decided that these will do. I defrost them and warm them and they are like freshly baked as I freeze them right after they have cooled down. I always make a large bag to bring to my parents too so they can enjoy fresh saffron buns with their morning coffee. These have quite a mild taste really, they are not that sweet. So they are perfect for a breakfast bun in my opinion. Nothing beats an early Christmas morning waking up in a clean home that smells like a fir tree and hyacinths and lighting up the fireplace and having coffee and fresh buns in front of the fire. I love cozying up in the mornings and wondering around in my robe just enjoying an orderly house. No laundry, no ironing, no dishes. No children´s books lying around where they don´t belong and no hair bows or little Babar figurines on my night table. Everything right where it belongs to and fresh flowers everywhere and candles burning around the house. The kind of thing that make ones heart feel in peace.

DSC_0740

DSC_0723

DSC_0749

DSC_0733

DSC_0738

DSC_0746

DSC_0752_01

 

Did Santa bring you what you wished for? I would love to hear how your Christmas went!

Toivon sinulle erinomaista tämä vuoden viimeistä viikkoa! Huomenna sitten synttärikuvia!

Lattemamma

p.s. Tomorrow I´m sharing Flamingo pool party photos!

10 Comments

 • malviina

  Samaa mieltä! Musta on ihana herätä juomaan aamukahvi siistissä kodissa jossa on kukkia ja jouluiset tunnelmavalot päällä. Mietin miksei aina voisi olla tällaita, mutta ehkä juuri se tekee jouluntunnelman kun on tavallisuudesta poikkeavaa. Meillä on lipaston päällä kaunis asetelma kukkia,kynttilöitä ym ja huomasin että kun siinä on paljon tavaraa valmiiksi niin ehkä ne pikku nippelit ja nappelit eivät niin helposti löydä paikkaansa siitä. Kauniita kuvia jälleen kerran ja herkullisen näköisiä pullia ☺

 • Minnis

  Hei ja kiitos blogista! Kertoisitko joskus vähän tarkemmin, miten huushollaat – miten ihmeessä saat kodin ja vaatehuollon toimimaan ilman huolen häivää. Itsestä tuntuu, että kaikista ponnisteluista huolimatta järjestys pysyy yllä vain hetkosen. Onko salaisuutesi tavaroitten karsiminen vai mikä? Mihin lykkäät esim. kaikki kotiin kertyvät lehdet, lasten harrastuvälineet, kausivaatteet, joulukoristeet….
  Yt. Minnis

  • Sofia

   Minnis, kuten varmaan arvaat silitysvuoren katoamisen tuottavasta autuudesta, kohoaa se täälläkin välillä korkeammaksi kuin toivoisin. Me asumme kerrostalossa jossa käytössämme on sekä vintti, että kellarikomero joten kausitavaroille kuten joulukoristeille, luistimille etc. löytyy kyllä säilytystilaa. Mitä tulee tyttöjen harrastuksiin niin toistaiseksi balettitossut ja tutu ovat meidän suurimmat harrastusvälineet :D.Siivouksessa käytämme kyllä ulkopuolistakin apua ja sen lisäksi elän erittäin siistin ihmisen kanssa ( poislukien lapset 😉 ). Itseäni vielä järjestelmällisemmältä mieheltäni olen oppinut, että parhaiten järjestys ja siisteys pysyy yllä yksinkertaisesti hoitamalla kaiken aina heti pois. Kun lehdet kierrättää luettuaan paperiroskikseen ja tiskit huutelee ja laittaa heti koneeseen niin homma pyörii suhteellisen hyvin. Mutta ilman huolen häivää ei kyllä kenenkään arki varmaan koskaan rullaa. En ainakaan usko niin. No, ei ainakaan meidän. Mutta jos kirjoittelisin siitä blogissani se tuskin ketään niin kovin inspiroisi.

 • Täti Ruskea

  Tuo on juuri se, mitä joulussa kaipaan: siistiä ja tunnelmallista kotia (ja toki niitä läheisiä ja joulun sanomaa). Samasta syystä joulutunnelma on ollut itseltäni kadoksissa viime vuodet, sillä en ole saanut kotia mielestäni riittävän hyvään kuntoon. Suuren perheen äitinä rajat ovat joltain osin tulleet vastaan. Silloin on pitänyt opetella siihen, että kodinhoitohuoneen oven saa kiinni ja pyykit jäävät sinne piiloon jne. Perussiivoukset on toki tehty ja tänä vuonna päädyttiin siivoamaan perusteellisesti ne yhteiset tilat, joissa perheenä otettiin joulu vastaan. Kompromissi sekin 😉 Lohduttaudun sillä, että lähivuosina tilanne meilläkin helpottuu, lapset kasvavat ja ehdin enemmän, joulumielikin palaa 🙂

  • Sofia

   Täti Ruskea, meillä (joulukin)siivouksen hoiti kyllä ulkopuolinen taho, joten omaksi projektiksi jäi se liinojen silittely ja hopeiden kiillottelu yms. Tykkäsivätkö pojat teltasta?

 • Anna

  Kiitos joulutunnelman välittämisestä koko joulukuun ajan!
  Siisti koti ja tunnelmallinen hämärä, jouluaamun tunnelma on taianomainen.
  Vielä hetken jatkuu joulunaika, mutta pian on aika suunnata katseet uuteen vuoteen!
  Ihanaa viikkoa Sinulle <3

 • Bubble bath time

  Kyllä ehdottomasti se joulufiilis, mutta myös muinakin juhlina se tunne kun kaikki on valmista ja siistiä on aivan uskomattoman ihana! Lapset ja tuskin mieskään siistiä kotia huomaa, mutta itselleni siisti ja puhdas koti tuo hyvän fiiliksen.

  • Sofia

   Bubble bath time, luulen, että kirjoitettiin eilen kommenttimme ihan samaan aikaa kun vastasin tuohon edelliseen. Olen niin samaa mieltä sii, että aina kun koti on erityisen viimeistelty mitä vaan juhlaa varten on siellä ihana olla. Meillä on kyllä aina jotain kukkia ja ihan perussiistiä, mutta jotenkin sitä panostaa vielä eri tavalla kun saa vieraita!

Leave a Reply

Your email address will not be published.