Aug
4

Back to school ensembles

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

Te ehdittekin jo hieman toivoa, että blogi palaa syksyn mukanaan tuomaan rutiiniin ja tässähän sitä sitten on näitä syysjuttuja ihan kahden päivän edestä heti alkuun. Keräilin pientä inspiraatiota kouluasuista. Meillähän tosiaan esikoinen aloittaa nyt ensimmäisellä luokalla ja kuopus jatkaa vielä päiväkodissa. Nämä asut käyvät molempiin hyvin ( paitsi ei tietenkään päiväkodin pihavaatteiksi, ei meillä sentään mennä ballerinoissa hiekkalaatikolle). Toivottavasti saat myös näistä kokonaisuuksista hieman ideoita syksyn asuihin!

I gathered a few different outfits for school and pre-school. We will not have all of these but we do have some and we have similar outfits in the closet already. I chose some pretty shoes for the outfits because I could but obviously our almost 5 year old does not wear ballerina shoes for the sandbox.

skol1

This outfit is from Cyrillus. I like a basic blue jean in a stretchy fabric for kids. This knitted top has a chambray collar and a lovely burnt orange colour.

skol2

This dress I have already ordered as it was too perfect to pass ( my favourite for this fall!). It´s a knitted cotton fabric with pretty peter pan collars with a piping. I like it with tights or even socks for warmer weather and ankle booties. This outfit is also from Cyrillus. Bubble Gum has planned on wearing it with her silver cat ear hairband from La Coqueta Kids.

skol

Basic jean and ballerinas are so pretty but this outfit would be cute with basic white tennis shoes too or ankle booties. The shirt is the main attraction. Scalloped edge collar and navy & white stripes. Anything better? The whole outfit is from Jacadi.

skol3

Even a firts grader still likes cute animal things like these bobby pins in her hair. Basic pale pink pants and a white pique shirt is a great outfit. Add a grey cashmere cardigan for a cooler weather and you are good to go! This one is from Cyrillus.

skol4

Think about a rainy day and the little ones jumping to school in their navy Hunters ( I just ordered a pair, the kids feet grow so fast) and knee high socks and a pretty simple navy cotton jersey dress and a cardigan for some warmth. The outfit is from Jacadi.

skol5

Just your basic everyday outfit of slim fit jeans, white sneakers and a college shirt. Add a high pony tail and a happy attitude. This is from Cyrillus and my older one is begging for this outfit for school so I think the college shirt will be on our next order as we already have slim fit jeans and white Superga sneakers for her.

So how are your start of school year outfits looking like? Have you given it a thought already? Are you against or towards these kinds of simple and timeless yet maybe a little boring outfits? I travel a lot for my work so I find that if the closet doesn´t have too many choices and almost everything goes with everything it´s easier for my husband to build outfits for the kids too. I do tend to leave them whole outfits ready laid out but if not I almost always get a picture of two girls in pants/jeans/leggings, t-shirts, cardigans and pony tails. So cute! Although I have heard once or twice from the daycare teachers at pick up that they knew mom was back when the girls were in skirts or dresses and in pretty cardigans and bows in their hair. Cotton Candy´s bow days seem to be a bit past her now though…

Onko teillä jo kaikki kouluvaatteet hankittu vai ostetaanko niitä tilanteen mukaan vähitellen? Toki alkuun elokuun taitaa hyvin tarjeta kesäisissä sortseissa tai puolihameissa tai vähintäänkin raitamekoissa, ainakin jos laittaa legginsit alle.

Lattemamma

5 COMMENTS
|
20,875 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Back to school ensembles „
Elina, on August 4, 2016

Ihania kouluvaatteita! Meillä lapset saman ikäiset, mutta vanhempi on poika. Hän lähtee nyt kouluun ja tyttö jatkaa päiväkodissa. Minulla olisikin kaino pyyntö. Olisiko mahdollista saada vastaava postaus myös pokien kouluvaatteista? Pojalla on selvästi omat mieltymyksensä vaatteiden suhteen. Paljon miellyttävät samat asiat mitä muillakin on (eli Ninjago yms kauheaa). Onneksi vielä äiti pystyy kuitenkin vaikuttamaan paljon siihen mitä ostetaan ja puetaan päälle.

Sofia, on August 10, 2016

Elina & Tzinzi, yritän ehtiä jossain vaiheessa tekemään!

Tzinzi, on August 4, 2016

Kauniita kokonaisuuksia! Täällä toinen kahden pojan mama joka myös ilahtuisi edellisen kommentoijan ehdotuksesta. Tosin käyttäisin inspiraatiota viikonloppupukeutumiseen sillä meidän (aivan liian nuori) 4 vuotias aloittaa syyskuussa koulun englantilaiseen tapaan koulu-uniformussa.

Täti Ruskea, on August 6, 2016

Poikien vaatteet kelpaa ehdottomasti myös mulle ja monet vinkit olen kyllä täältä jo saanutkin (nytkin muistui tuo Cyrillus mieleen). Kiitos niistä! Valitsemasi asukokonaisuudet on niin kauniita! Nuo kaulukset ja mekot saa mut suorastaan sekaisin, niin ihania ne ovat 🙂 Meillähän on kaksi poikaa juuri teidän tyttöjen ikäiset ja kummallakin nyt uudet kuviot edessä, kun toisella alkaa koulu ja toisella päiväkoti. Yleensä olen hyvinkin ajoissa pohtinut tarvittavia koulu/päiväkotivaatteita, mutta nyt olen jotenkin jälkijunassa tai vähintäänkin ajatukset kasaamatta. Tähän syksyyn mahtuu niin paljon muutakin uutta, kuten lukiokirjojen hankkimista (meillä ekaa kertaa) ja sitten on vielä yksi yläkouluun siirtyväkin talossa. Meillä pojat käyttää kouluhousuina pääasiassa farkkuja ja chinoja ja niitä löysinkin kivasti kesän loppualeista. Pikkukoululaiselle&päiväkotilaiselle olen ostanut lisäksi sellaisia rennompia kangashousuja, joiden päälle on helpompi ja mukavampi pukea ulkohousut. Niissä housuissa on kuminauharesori lahkeissa ja olen ostanut niitä pääasiassa Polarn o. Pyretistä. Toisinaan samaa housumallia löytyy myös vuorillisena ja ne ovat erityisen kätevät kouluikäisellä, koska siirtävät varsinaisten ulkohousujen käyttötarvetta vielä vähän kylmemmille säille. Pojat käyttävät yläosina perustrikoopaitoja (raidat on aina suosikkeja), pikeekauluksellisia paitoja (mun suosikkeja on pitkähihaiset pikeet) ja neuleita. Teinit tykkäävät myös huppareista ja nyt lukion aloittava on mieltynyt myös kauluspaitoihin (siitäkin iloitsen). Neuleliivit on käteviä lisälämmikkeitä. Ostin juuri mielestäni tähänastisen elämäni ihanimman lastenneuleohjekirjan ja siitä toivoisin ehtiväni tehdä jotain pojille syksyksi/talveksi. Kengät on meidän perheen suurin haaste. Yllättäen ekaluokkalaisen jalka oli kasvanut kesän aikana niin, että keväällä ostetut kaikki kengät on pieniä. En yksinkertaisesti tiedä, mistä löydän hänelle sopivia kenkiä.

Sofia, on August 10, 2016

Täti Ruskea, itse pidän myös päiväkoti-ikäisellä legginseistä erityisen paljon juuri siksi, että ne menevät sitten syksyllä/talvella helposti ulokohousujen ja myös niiden mahdollisten villa-asujen ja haalarien alle helposti. Toisaalta kun tytöillä on ollut hame, niin se on jätetty naulakkoon roikkumaan ja ulkovaatteet on puettu sukkisten päälle. Sekin toimii. Isompihelmainen mekko onkin sitten jo hankalampi. Toisaalta puen kyllä aina talvella aluspaidan pikkareiden lisäksi, eli käytännössä mekon voi jättää naulakkoon ja pukea villahaalarin suoraan alusvaatteiden ja sukkisten päälle, mutta menee vähän hankalaksi. Legginsit ( tai pojilla varmasti juuri ne rennommat housut), pehmeä t-paita ja ihana neuletakki/ neulepaita/ kiva collegepaita on käytännöllisin ja suloisin asu päiväkotilaisella.

Leave a comment
name
email
url
message