Aug
3

Falling

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

I know I know I know we are no where near close enough to Fall for me to even mention it but I´m still going to. Because I found this pretty dress for my big girl and I wanted to share. Every summer when the nights start to get darker and I can count weeks or days to the day (pre)school starts again I start to imagine what the “fall look” will be like. In August the girls often still wear summer clothes to school but the colder fall days always come so suddenly it´s good to be prepared. As a child I used to plan my first day of school outfit weeks before the occasion and my mind still works that way. I´m ahead even though I´m present and enjoying the moment. This fall I see my girls having grown up a lot. Cotton Candy is starting school ( next week!) and I have to admit that even though the passing time always does take me by surprise I know she has grown so much in the past summer and she is more than ready to start that journey. We already chose her first day of school outfit ( a blue Liberty print top from Jacadi with a cotton cardigan and jeans or white shorts if it´s warm and white sneakers). But this one she chose is for the cooler weather and I can imagine her in this dress, knee high socks or tights, the ankle booties we bought and a slouchy beanie on her long hair.

4X_72025_0462_6309

4X_72025_0462_6309_1

venyke-snake-kuva3_orig

Growing up also means her style has changed a little. She no longer wants everything in pink and I also respect her own sense of style more. She is ready to make some more decision. Bubble Gum will still be happy in her occasional pale pink ensembles I´m sure but this fall we will see a lot of knitted dresses with ribbed tights and ankle booties or navy Hunter boots depending on the weather. I´m thinking grey, navy and creamy white will be our colours. Perhaps with a bright red accessory or shoe thrown in the mix somewhere.

I found a dress for Bubble Gum too that I absolutely love love love and tomorrow you will see that one and some other fall outfit I have put together. 

Lattemamma

6 COMMENTS
|
20,633 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Falling „
Täti Ruskea, on August 3, 2016

Niin kaunis! Voisin itsellenikin ottaa samanlaisen 🙂 Oikeastikin olen yrittänyt etsiä itselleni pitkähihaista mekkoa. Myös nilkkurit ovat omalla syyslistallani 😉 Pojillekin toivoisin nilkkureita, mutta pärjäävät varmaan keväällä ostetuilla kävelykengillä. Ihanaa, että teillä on vaatteet jo valittuina ensimmäiseksi koulupäiväksi. Tärkeä asia <3 Mulla meinaa olla vaikeuksia ymmärtää, että meillä on nyt pikkukoululainen, jonka kanssa tarkemmin yhdessä näitä asioita pohditaan. Olen jo joitakin vuosia tottunut siihen, että meillä on ollut vain isoja koululaisia, jotka ovat jo itsenäisesti huolehtineet monet asiat, kuten vaatejutut (tosin yhä niistä keskustelemme, pojat saattavat esim. kysyä mielipidettäni sopiiko joku jonkin kanssa). Ja sekin on aina jännä vaihe (ja hyvä asia), kun lapsella alkaa olla omat mielipiteet esim. pukeutumiseen/värimaailmaan/tyyliin liittyen. Mitkä asiat ohjautuvat kotoa? Mitkä kavereilta? Jostain muualta? Meidän koululaisten ensimmäisen päivän vaatteet on vielä valitsematta. Aika monena vuonna on ensimmäisinä päivinä tarjennut shortseilla, joten on varmaan mietittävä kaksi alaosavaihtoehtoa. Viime syksy oli erikoinen, koska silloin shortsikautta kesti melko pitkään. Tuskin muistan, että pojat olis milloinkaan aiemmin pukeutuneet niin usein shortseihin koulupäivinä kuin silloin.

Karkki, on August 4, 2016

Onpa kaunis mekko <3

Meillä myös alkaa koulu ja olen tässä kesän aikana käynyt läpi pojan vaatekaappia ja tehnyt tarvittavia päivityksiä (paitoja, sukkia jne) yhdessä pojan kanssa.

Meillä poika saa pitkälti ratkaista mitä hän pukee päällensä ja myös osallistua vaatteiden valintaan. Hänellä on aika ennakkoluuloton maku ja mieltymykset. Kaapista löytyy paljon raikasta raitaa, vaaleanpunaisia pikee-paitoja, oranssia ja vihreää. Printtikuosit ja kuviot hylättiin vuosi sitten vauvamaisina mun pieneksi suruksi. Tämän kesän suosikki outfit (pojan itsensä valitsema) on ollut tummansiniset bagit shortsit tai vaaleat pellavahousut, vaaleanpunainen pikee-paita, olkihattu ja navyt canvas Purkkarit. Toki juhlavaatteet valitsen minä ja samoin seuraan sivusilmällä, että vaate on sopiva säähän tai tilanteeseen.

Kengät tuottaa vähän mielipahaa kun suurin osa kengistä puristaa tai tuntuu ikävältä aistiherkän pojan jalkaan. Nyt olen koettanut metsästää syksyksi nahkakenkiä siinä onnistumatta. Onneksi kesää on vielä jäljellä, joten tällä äipällä on aikaa etsiä.

Ihania kouluasuja oli myös sinun seuraavassa jutussa.

Sofia, on August 10, 2016

Kiitos Karkki ja Täti Ruskea!

Täti Ruskea, on August 5, 2016

Karkki: kivankuuloisia vaatteita poikasi on valinnut. Viiden pojan äitinä voin sanoa, että kengät on meilläkin tuottaneet päänvaivaa jo monet vuodet. Haasteellisinta on, kun lapsen jalan koko kasvaa yli numeron 34-35. Silloin ei mistään tunnu löytyvän pojille siistimpiä nahkakenkiä (ehkä juhlakenkiä, muttei sellaisia perusarki/kaupunkikenkiä). Olen useamman kerran kuullut kenkäkauppiaan sanovan, ettei enää otettu poikien kävelykenkiä valikoimiin, koska niitä ei ostettu tai että tuolla on noita tennareita, niitä ne (pojat) käyttävät. Kavatilla on hyvä leveä lesti ja esim. Kavatin verkkokaupassa on ollut myös isompia kokoja saatavilla. Pienempiä kokoja (ehkä kokoon 33-34 asti) löytyy hyvin monista verkkokaupoista (nyt myös hyviä aleja) ja myös Polarn o. Pyret myy joitakin malleja. Monissa Kavatin nahkakengissä on myös vedenpito-ominaisuus. Pikkujaloista löytyy myös hyviä kenkiä, mutta esim. Bisgaardit ovat melko kapeaa mallia. Rapit ovat leveämpää, mutta “kovempaa” materiaalia. Viime kesän sandaalit oli RAPit ja pojat tykkäs niistä paljon, vaikka itse pidin niitä vähän kovina. Pysyivät hyvinä koko sesongin. Superfitit on myös hyvät, mutta kapeammat. Eccot on hyvät, melko normaali lesti. Reiman kengistä mulla ei ole kokemusta. Itse haaveilen meidän pikkupojille LaCoquetan ruskeita nilkkureita. Ne näyttää niin ihanilta. Harmi vaan, että niissäkin koot loppuu 34:een. Meidän vielä 6v koulunsa nyt alottava poika tarvii kengistä jo numeron 36.

Karkki, on August 5, 2016

Kiitos Ihana Täti Ruskea <3 Olit kultainen kun jaoit kenkävinkkejä. Olen itse myös huomannut, että kenkäkaupoista löytyy todella vähän poikien nahkakenkiä. Meidän tapauksessa mieluusti ostaisin kengät kaupasta, jotta väittäisin sen palautusrumban. Kavatin kenkiä meillä oli käytössä kun Poika oli pienempi mutta nyt hän sanoo niiden painavan jalkapöydän päältä.

Tosiaan Bisgaardit on todettu meillä liian napakoiksi / kapeiksi.

Eccoa on käytetty jonkin verran. Salt Water Sandals:eista on pidetty kesäkenkinä. Myös Camper:in kengät on olleet hyviä. Mutta Camperissakin on se ongelma, että Suomessa valikoima on niukka 🙁

Kiitos vielä kerran vinkeistä ja "tuskastumisen" jakamisesta <3

Täti Ruskea, on August 5, 2016

Kiitos Karkki ihanista sanoistasi <3 Mielelläänhän sitä "kokemustaan ja tuskaansa" jakaa. Luin juuri eilen Pikkujalkojen uutiskirjeestä, että heille on tulossa Campersin kenkiä uutuutena myyntiin. Muutama malli oli jo tullut ja kuulemma lisää oli tulossa.

Leave a comment
name
email
url
message