Aug
2

Byebye holiday

by Sofia   -   in Random

Although Summer is far from over my holiday is closing in on it´s end and the schools are soon starting in Finland. Little Bubble Gum already went back to her nursery ( 1 more year there and she is a pre-schooler, oh no!) and Cotton Candy started her first ever day camp for this week ( sports outside “all day” every day, she is ecstatic). I can not believe my little girl is starting school next week! It feels absurd! But she is and she is no longer a baby, that is for sure.

DSC_0600

The summer holiday was just what it was supposed to be. It was relaxing. We barely did a thing and I loved it. I read from someone´s Instagram that she felt guilty her bigger girls ( about the same age as mine) wanted to do so many things but as they just had a baby they could not travel anywhere. And everyone commenting were so worried about their kids being bored that summer ( not her kids, their own). I never even thought about that. I get it that when my girls are (pre)teens they probably don´t want to spend their summer holidays on an island with their parents doing nothing ( that is when they get a boat to cruise to the surrounding islands to hang out with the kids there like my husband and his brothers used to do) but when they are small I think just being with their parents and cousins and yes sometimes getting even a little bored and then inventing something to do is not a bad holiday plan. The girls did get a bit cabin crazy from time to time and were on top of each other like little cubs but most of the time they were playing so nicely just making up games and hanging out with their cousins. In two weeks we read the first Harry Potter with Cotton Candy and the third week we got halfway through the second one. We played games ( our favourites this summer were Pouet Pouet and Sardines), we baked together, we swam, we crafted, we rehearsed a shadow puppet show, we cruised on our little boat, we made a spa but most of the time the girls just played together. Being bored is not a bad thing in this hectic world. I would like to think it either loads your batteries or it makes you create something. I guess as a working parent of two fairly small girls I think of bored as a luxury I fairly stumble on so I may have a rosy tint on bored at this stage of my life. What do you think?

DSC_0595

I for one was not bored on this holiday but I was very relaxed. If you give me a quiet place, a pile of books and some coffee I can last a long time very content. Now I´m happy to be back in the city to enjoy a few more days of idle being (read: hairdresser, manicures, pedicures, primping, prepping and a whole lot of laundry, planning meals, dodging the cleaning lady by having lunch with friends and that sort of thing) before an exciting ( but very short) work trip and then a few more days off before actually returning to the hustle and bustle of the everyday life. My life. The one I love. The one I wished for. The one I´m thankful for. But do not get me wrong… I could have easily been on holiday for another month! But hey, we started planning for our winter getaway and also so many nice little trips in the plans here to brighten up the upcoming darker months ( Can you say Paris?! And maybe London?! I have missed Paris so much it literally hurts…). 

Lattemamma

p.s. I do not mean it´s not nice to make plans and arrange activities and take children on travels I just think being idle is also important.

8 COMMENTS
|
18,420 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Byebye holiday „
Niina, on August 2, 2016

Ihania kuvia! Meilläkin alkaa arki ensi viikolla ja vaikka toisaalta odotankin sitä jo kovasti, on loman loppuminen kovin haikeaa (varsinkin nyt, koska se tarkoittaa sitä, että pieninkin sisko aloittaa päiväkodin, nyyh! ). Meidän kahdeksan viikon kesään on mahtunut matkailua niin ulkomailla kuin kotiympyröissäkin, mutta mukaan on mahtunut paljon myös niitä lasten “mitä-me-oikein-tehtäisiin?”-päiviä. Ja se on hyvä se. Minusta jokaisen lapsen kuuluu saada myös tylsistyä lomallaan, koska se tarkoittaa myös lepoa ja rentoutumista eikä väsymykseen saakka erilaisia aktiviteetteja koko loman ajan. Teidän lomanne saaressa kuulostaa taas kyllä ihanalta.
Kovasti odotan silti jo syksyyn ja arkeen liittyviä juttuja ja postauksia (ja kyllä vain, niitä syksyn ja talven getaway-lomia on jo täälläkin kovasti suunniteltu). Tsemppiä Hattaralle (ja äidille) koulunaloitukseen! <3 Meillä alkaa olla jo melkoinen jännitys päällä…

Sofia, on August 10, 2016

Niina, vastahan tuo teidän pienin syntyi! Kääk, miten aika menee nopeasti! Ja samoin teille tsemppiä koulunaloitukseen!

Susanna, on August 2, 2016

Pieni pitkästyminen tekee vain hyvää nykymaailmassa niin itselle ja varsinkin lapsille. Itse nautin joutenolosta lomapaikassamme ilman, että on mitään tekemistä koko ajan. Nautin paikan ilmastosta, ilmapiiristä ja maisemista niin, että unohdan pitkästyä:) Omat lapset ovat melkein 9 ja melkein 11 ja meillä kuukauden loma teki hyvän irtioton kaikista nettipeleistä, whatsupeista etc. Joo, pitkästyivät aina aika ajoin eikä heillä ole kavereina kuin toisensa lomapaikassamme mutta en todellakaan kokenut huonoa omaatuntoa siitä. Päinvastoin! Vietettiin todellista laatuaikaa perheen kesken: kokattiin&syötiin pitkän kaavan mukaan, tehtiin päiväretkiä, uitiin paljon, vietettiin rantapäiviä… Ennen kaikkea lapset leikkivät mikä jää vähemmälle kotona, kun puhelimet ja muut vempaimet helposti käden ulottuvilla. Suuri ilo katsella ja kuunnella, kun lapset leikkivät, siis oikeasti leikkivät mielikuvitusleikkejään.
Mietin nykyään useasti samaa, että mitä sitten, kun lapset vanhempia eivätkä enää halua tulla mukaamme. (Hyvää) ratkaisua en ole vielä keksinyt mutta toivon, että haluavat vielä mahdollisimman monta vuotta:)

Sofia, on August 10, 2016

Susanna, kuulostaa hyvältä tuo teidän lomakokonaisuus!

Täti Ruskea, on August 2, 2016

Teillähän on ollut juurikin huippuloma, jos on päässyt rentoutumaan ja tekemään kaikenlaista kivaa ajan kanssa, mihin ei arkena välttämättä – ainakaan samassa määrin – jää aikaa. Meidän haaste sekä arjessa että loma-ajoissa (toki myös rikkaus) on lasten isot ikäerot. Lukion aloittava nuori toivoo toki kesälomaltaan jotain muuta kuin uhmaikää lähestyvä taapero 😉 Kompromisseja tehden jokaiselle kuitenkin löytyy jotakin ja myös niitä perheen yhteisiä hetkiä. Lomalla on ollut myös kiva seurata veljessuhteiden kehittymistä, miten eri-ikäiset löytyvät ehkä toisinaan yllättävissäkin asioissa toistensa seurasta, miten isommat ottavat vastuuta pienemmistään, miten pienemmät kaipaavat isompia, kun isommat ovat olleet poissa kotoa esim.leireillä. Isot toki kaipaavat jo omiakin juttuja ja poissaolemista kotiympyröistä ja niitä on mahdollisuuksien mukaan järjestetty. Samalla on ollut ilo nähdä, miten pienemmät jaksavat päivästä toiseen leikkiä, aamusta iltaan. Voiko ihanampaa olla kuin kiireetön leikki, joka aamulla jatkuu siitä, mihin illalla jäi 🙂 Tulevaa ekaluokkalaista silmälläpitäen ollaan luettu kesän aikana mm. Konsta eka A, pari Ella-kirjaa ja seuraavaksi olisi vuorossa Räppääjää. Nuorempi veljensä on kuunnellut samoja kirjoja. Jotenkin vasta tässä loppulomasta havahduin, että meillähän on pian yksi koululainen lisää. Uusi koulupöytä, reppu ja kouluvaatteita on jo hankittu ja uusia lenkkareita opeteltu solmimaan, mutta vielä pitäisi mennä penaali- ja koulutarvikeostoksille. Meillä on muutenkin melko erikoinen syksy tulossa, sillä esikoinen aloittaa lukion, kakkonen yläkoulun, kolmonen alakoulun ja nelonenkin oman taipaleensa kielipainotteisessa pk-ryhmässä (joka pitää aloittaa sinä vuonna kun täyttää viisi). Itsekin sukellan tulevaksi lukuvuodeksi kotiäitiyden ohella yliopistomaailmaan hieman hankkimaan “lisäpätevyyttä” ennen työelämään paluuta, joten meidän perheessä riittää monen tason aloittajaa ja opiskelijaa 🙂 Innolla odotan arjen aloitukseen liittyviä postauksiasi, erityisesti koulutaipaleen aloittajan osalta. Onnea ja enkeleitä matkaan!

Sofia, on August 10, 2016

Onnea teillekin koulutaipaleeseen Täti Ruskea!

tripptrapptrull, on August 4, 2016

The games sounds wonderful and fun, Would you know if Djeco has reproduced the Bata-wouf game? That is my all time favourite of kid games and would love to introduce it to some children in the neighbourhood.

Sofia, on August 10, 2016

tripptrapptrull, I don´t remember seeing that… 🙁

Leave a comment
name
email
url
message