Good things for kids,  Shopping

Winter gear

Alkaako talven vaatehankinnat olla jo selvillä? Jotenkin sitä kuvittelisi, että ihminen pärjäisi yhdellä talvitakilla ja toppahousuilla, mutta jostain ihmeestä sitä tarvetta erilaisille ulkovaatteille aina syntyy. Tänä vuonna päätin oikaista hieman. Meillä on tytöille pitemmät mekkojen kanssa käytettävät kevät-/ syystakit, mutta tänä vuonna en enää aio hankkia heille erikseen villakankaisia juhlatakkeja talveksi. Tavoitteena on löytää kauniit pitemmät toppatakit, kuten edellisvuosina olleet Jacadin toppikset. Olen huomannut, että ne ovat niin monikäyttöiset, ettei niiden lisäksi ole tarvetta lainkaan villakangastakeille. Sen sijaan panostamme ulkovaatteisiin joita käytetään päiväkodissa ja koulun jälkeen iltapäiväkerhossa jossa vietetään paljon aikaa ulkona. Purkka on vielä sen muutaman senttimetrin siskoaan lyhyempi joten onneksi hänelle periytyy isosiskon vanha kakkoshaalari, todella kestäväksi osoittautunut Racoon, sekä vanhat toppahousut, että toppatakkin. Mahdollisia kovia pakkasia varten meiltä löytyy omat ikisuosikkini, eli Ver de Terren super lämpimät toppahaalarit molemmille tytöille. Hattara ehti käyttää omaansa muutaman kerran viime tavena ja Purkalle tilasin vuoden lopussa isomman koon odottamaan tätä talvea. Se on siis vielä paketissa. Mutta eihän tuo ekaluokkalainen suostu menemään haalarissa kouluun ( omassa lapsuudessani kuljimme kyllä mielestäni vielä ainakin viidennelläkin luokalla haalareissa talvet, mutta toisaalta se oli 80- ja 90-luvun vaihdetta, joten silloin aikuisetkin käyttivät toppahaalareita!). Joten yhdet toppahousut ja toppatakki on nyt tilattu. Ja ne pidemmät tummansiniset toppatakit on vielä hankintalistalla molemmille… Eiköhän niillä pärjätä sitten taas pari talvea.

Meillä on ollut pari talvea nyt Ticket to Heavenin toppahousut tytöillä ja ne ovat olleet laadultaan aivan mielettömän hyvät. Purkka menee niissä nyt vielä kolmannen talven! Mutta Hattaralle oli hakusessa tummansiniset toppikset ja niitä ei Ticketiltä tuntunut löytyvän, joten päädyimme kokeilemaan ystävien suosituksesta Reimaa. Laatu on niissä kuulemma Tickettiä vastaavaa. Poppia on myös kehuttu laadullisesti paljon, mutta valitettavasti heidän tummansiniset housunsa eivät ehkä olleet ulkonäöllisesti ihan sitä mitä me haimme ( vaikkakin kivan sporttiset). Reiman hintakin oli mielestäni järkevä, joten ne pääsevät nyt kokeiluun. Yläosaksi valikoitui Ver de Terren vaaleanpunainen toppatakki. Malli ja väri olivat mieluisat ja vaikka takki onkin melkoisen hintava niin olemme tykänneet Ver de Terren laadusta ja toivottavasti tällekin takille tulee käyttöikää muutama talvi. Tänäkin vuonna tyttöjen talviulkoiluun tarkoitetut kengät tulevat Eccolta ja paukkupakkasille mahtuu jalkaan vielä vanhat Moon Bootsit. Mielestäni tuo tummansiniset housut, vaaleanpunainen takki ja tummansininen kashmirpipo & -huivi ovat kaunis ja ajaton yhdistelmä.

kashmirpipo

 

682-02_rosepowder_1024x1024

 

4816_l

 

 

rm13_xlarge

moon_boot_nylon_light_pink-27_4

Olen ennenkin kysellyt teiltä omia suosikkejanne ja muistelen, että juuri Polarn o Pyret ja Ticket saivat teiltä paljon kannatusta laadustaan. Mitenkäs tuo Reima? Ainahan olisi hyvä muutenkin kannattaa kotimaista jos vaan laatu ja tyyli miellyttävät. Entä ostatteko aina koko asun yhdeltä merkiltä vai yhdistelettekö sieltä täältä? Ja mites nuo ulkohanskat? Meillä käytetään muutoin noita Marie Pucen kauniita ja lämpimiä lammashanskoja, mutta eivät ne lumileikkeihin niin sovi. Mitkä ovat hanska- tai kinnas suosikit? Haaveissa tietenkin tähän asuun tummansiniset tai vaaleanpunaiset. Ja mitä laitatte, vai laitatteko mitään hanskan sisään pakkasilla?

Getting ready for the colder season. Cotton Candy was in desperate need of new outerwear for her after school club. I love the four seasons we have so distinctly here in Finland but as the kids spend so much time outside there is always need for so many extra pieces of clothing kids in middle or Southern Europe don´t need. We need mid season outer wear for playing outside for hours and we need the same for winter. Not to mention shoes, mittens, hats, scarfs etc.  And don´t even get me started on the microfleece or merino wool layers in between… But you can see the choices we made for this winter above.

Ihanaa päivää!

Have a great day!

Lattemamma

17 Comments

 • Niina

  Meillä on tytöille täksi talveksi Reiman valkoiset parkatakit ja mustat toppahousut odottamassa. Viime talvena testattiin eskarilaisella Reiman toppavaatteet ja olin niihin kyllä tyytyväinen. Tuo valkoinen ei tietystikään ole se kaikkein käytännöllisin väri, mutta kun löysin keväällä molemmille takit hyvällä alella, niin uskalsin ostaa ne kokeiluun. Ajattelin, että nuo menevät tarvittaessa myös vähän siistimpinä takkeina, mutta ekaluokkalainen rakastaa La Coquetan villakangastakkiaan ja haluaa jo nyt laittaa sen aina jos vaan tarvitaan siistimpää takkia. Onneksi nekin takit menevät jo kolmannen talven käytössä. Tuo Ver De Terren takki on kyllä ihan unelma. Ja toppahanska asia on kyllä kinkkinen, varsinkin kun ekaluokkalaiselle pitäisi olla kuulemma sormikkaat. Itse luotan Hestran nahkarukkasiin ulkoillessa, mutta en ole ennättänyt vielä tutkia löytyisikö heiltä sopivia myös tyttöjen koossa. Koville pakkasille meillä on merinovillakypärämyssyjä ja lapasia lisälämmikkeeksi.

  • Sofia

   Niina, meillä on aina aika samat kuviot! Ihan mahtavaa. Ja meilläkin kuulemma pitäisi nyt olla se hanska, eikä kinnas. Hestrat oli toissatalvena, ainakin se pieni vaaleanpunainen tekninen tumppu yhdistettynä valkoiseen nahkaosaan oli ihan night mare pestäessä… Kun tumppu oli koko ajan tietenkin ihan likainen Helsingin loskatalvessa, mutta nahkaa ei oikein voinut pestä koneessa, eikä ainakaan niin tiuhaan tahtiin. Mut onhan heillä vissiin teknisiä hanskoja ilman nahkaosiakin…

 • coco

  Hei,
  Meilläkin oli ennen Ticketiä ulkonäöllisistä syistä, mutta nyt kun myös Reimalta saa yksivärisiä (tummansinisiä) haalareita, untuvatakkeja, välikausivaatteita ja toppahosuja, niin Reimaan olen siirtynyt kokonaan. Haluan aina yhden talvihaalarin karvakauluksella ja nyt Reimalta löytyy sekin (onkohan mallin nimi Trondheim tms.). Reiman untuvaparka joka kestää vettä on mielestäni loistava keksintö ja menee kivasti myös kaupunkikäytössä pakkasilla. Lisäksi meillä on leudommille keleille villakangastakki, mutta kaikki ulkovaatteet esim. tarhaan tai muuten ulkoiluun, joissa vaaditaan teknisiä ominaisuuksia olen viime vuodet ostanut Reimalta. Myös heidän hanskat ja pipot ansaitsevat maininnan, koska varsinkin pojille on vaikea löytää siistejä yksivärisiä asusteita joissa olisi myös esim. windstopper (esim. pipot). Poppia meillä on joskus ollut, mutta heidän hinta / laatu / ulkonäkö ei nyt ihan istu haluamaani kategoriaan. Lisäksi heidän hanskat eivät pärjää laadullisesti reimalle (esim. sormenpäät kuluvat).

  • Sofia

   coco, kiitos tosi paljon kommentistasi. Mietinkin itseasiassa noita Reimatecin tummansinisiä talvihanskoja! Hienoa kuulla, että ovat olleet hyvät käytössä! Tykkäsin myös juuri hillitystä yksivärisyydestä.

 • Inkeri

  Hei,
  teidän tytöillä on näkynyt instakuvissa ihanan näköiset tummansiniset kevyttoppikset. Saanko kysyä mistä olet ostanut ne? Olen miettinyt vastaavaa omalle tyttärelleni. Kauniita talvivaatteita olet löytänyt omille tyttärelleni. Mukavia syyspäiviä teille!

  • Sofia

   Kiitos Inkeri! Tummansininen kevyttoppis on ihan perus Uniqlo! On tosi näppärä myös matkoilla mukana kun menee ihan minimaalisen pieneen tilaan, eikä paina mitään. Tuo kaulukseton malli on melko ” tikkitakkimainen” ja tykkään siitä todella paljon. Siinä on kaiken lisäksi ihana ohutraitainen vuori <3

 • Karkki

  Pojan äitiä nämä talvivaatehankinnat ahdistaa varsinkin, kun etelän “talvet” asettaa omat haasteensa vaatteiden kestolle ainakin meidän perheessä.

  Meillä ei ole täksi talveksi valmiina kuin villakangastakki viime talvelta. Ihana Molon oranssi toppahaalari ei ekaluokkalaiselle enää kelpaa ja se menikin jo kiertoon. Minä olisin sen kyllä mieluusti pitänyt. Myöskin viime talven toppatakki on jo jäänyt pienehköksi. Toppahousuja meiltä ei viime talvena jäänyt talteen vaikka käytössä oli kolmet eri housut :D. Poika kulutti puhki yhdet tiketin ja yhdet Jonathanin toppahousut. Reiman polvet menivät pehmeiksi mutta eivät sentään puhki. Siinä mielessä kyllä liputan Reiman laadun puolesta. Sellaiset varmaan täksi talveksi hankitaan.

  Minulla taitaa olla edessä takin, housujen, hanskojen yms yms hankinta. Lapsi itse toivoo Molon pääkallo-toppista lasketteluun ja talviulkoiluun. Itse vierastan tuota takkia mutta lapsen toive on myös tärkeä. Lisäksi varmaan hankitaan sitten parka tai untuvatakkia. Busy days ahead 🙂

 • Emilia

  Täältäkin peukutukset Reimalle! Meillä 5v. pojalla ja 2v. tytöllä nykyisin kaikki ulkoiluvaatteet+hanskat/hatut/kaulurit hankitaan Reimalta. Viime vuotisissa pojan housuissa ei ole käytön jälkiä ollenkaan vaikka oli kovalla kulutuksella päiväkodin lähes lumettomassa pihassa.

 • Täti Ruskea

  Kiitos tästä postauksesta ja kiitos muille hyvistä kommenteista! Itse ostin aikoinani meidän isoille pojille Reiman haalareita. Ne oli silloin 2000-luvun alussa “parhaita”. Sitten laatu mielestäni heikkeni ja jousuin etsimään uuden luottomerkin. Ensin tuli Travalle ja heti perään Ticket. Ticketiä ostettiinkin vuosia, kunnes sen saatavuus hankaloitui ja pian sen jälkeen tyyli muuttui sellaiseksi, josta en pitänyt. Nyt saatavuus on hankaloitunut entisestään (onneksi meillä on vielä jäljellä vanhoja kunnon Ticketejä, joita veljekset ovat voineet toisiltaan periä). Sitten aloin ostaa POPin ulkovaatteita. Laatu on mielestäni todella hyvä ja hintaakin saa alaspäin, kun odottelee (=kyttää) alekampanjoja. POPin ongelma (tai mun ongelma) on se, etten useinkaan pidä heidän väreistä/kuoseista.Mielestäni yksiväriseen ja neutraaliin on helpompi yhdistellä erilaisia asusteita ja ne säilyvät myös paremmin ajattomina ja voivat siksi periytyä veljeltä toiselle. Kartoitettuani tulevan talven vaatetarpeet pojilta ja nähtyäni erimerkkien malleja&kuoseja, iski pettymys ja epätoivo. Muutama poika tarvitsee parkatakin, mutta kaikkialla on vain mustia. Tiedän että toiset tykkää ostaa mustaa, koska se sopii moneen, mutta itse en ole tottunut käyttämään mustaa, en itsellä enkä lapsilla. Meidän musta on tummansininen ja ruskea. Viimeisimpänä katsoin Reiman mallistoa ja sieltä näyttäisilöytyvän sekä yhdelle puuttuva karvahupullinen tummansininen toppahaalari että ne puuttuvat tummansiniset parkatakit. Enkä minunkin on nyt annettava Reimalle uusi mahdollisuus ja uskottava puheet laadun paranemisesta. Siihen kuitenkin kiinnitin huomiota, että Reimalla oli myös melko paljon haalareita, joissa oli vain “tärkeimmät saumat” teipattu. Meidän ekaluokkalaiselle olen ostanut Ticketin aiempien vuosian mallisen haalarin.En tiedä pitääkö hän sitä koulussa, mutta niin paljon kuitenkin ulkoilevat talvella ihan vaan kotipihassakin, että ajattelin, että voisi käyttää sitä sitten kotipihassa ja kaksiosaista koulussa. Ehkä se takki voisi sitten samalla olla se siistimpi hyvillä ominaisuuksilla varustettu tummansininen parkatakki? Haalarin, parkatakin+toppahousujen lisäksi pojilla on myös duffelit (mun suuri heikkous). Muutamaa duffelia saattaa löytyä jopa kahdessa värissä (tummansininen ja beige), koska ovat perineet toinen toiseltaan ja koska olen täydentänyt “duffelivarastoa” ostamalla myös muutamalta tuttavalta heidän pojalleen pieneksi jääneen duffelin. 😉

 • Johanna

  Huh, juuri hetki sitten lähetin viimeisen talvivaatetilauksen. Meillä on tänä talvena Wheatia, Pomp de Luxia, Ticketiä ja Reimaa. “Hienosteluvaatteet ja -kengät” tilasin tänäkin vuonna Nextiltä, koska en viitsi maksaa niistä kovin paljon vähäisen käytön takia. Olen ollut tyytyväinen kaikkiin noihin merkkeihin, noista ehkä Wheat on ollut laadun suhteen positiivisin yllättäjä. Joka tapauksessa olen taas tyytyväinen, että sain hankinnat tehtyä ennen pakkasia. Toistaiseksi mennään toki vielä välikausivaatteilla, mutta jostain syystä se eka tosi kylmä päivä aina yllättää. Nyt on jo muutamana aamuna ollut meren vieressä aika viileää…

 • Susanna

  Heippa! Tässäpä joka syksyinen pähkinä purtavaksi myös 10v pojan ja 5 v tytön äidille… Olen hiukan vierastanut aiemmin Reimaa, kun sitä saa joka marketista. Mikä sinänsä ei ole huono asia, mutta kun tuntuu, että sitten päiväkodissa kaikki lapset näyttävät ihan samalta. Hanskoja meillä on Reimalta ollut ja ne ovat laadullisesti todella hyviä. Kuten moni muukin, olen aiempina vuosina käyttänyt pojallani Ticketiä. Tyttärelläni on ollut Ticketiä ja viime talvena ekan kerran Molon (järkyttävä raidallinen…) haalari, koska itse sitä niin kovasti toivoi…

  Tutustuttuani kuitenkin tämän talven valikoimaan, on pakko sanoa, että Ticket ei puhuttele enää yhtään. POP on myös makuuni jotenkin hiukan liian sporttinen – ainakin 5 v tytölleni – vaikka meillä esim välikausitakkina juuri nyt onkin POPin kirkkaan punainen malli. Moloa tyttäreni itse haluaisi, mutta toiseen raitahaalariin en enää taivu. Ja muutkin kuosit ovat mielestäni liian monenkirjavia – vaikka lapsen silmää ihastuttavatkin.

  Reiman mallistoa tästä postauksesta inspiroituneena katsottuani, pakko yhtyä teidän muiden näkemyksiin, että mallisto on muuttunut ajattoman klassiseksi ja hinnatkin tuntuvat olevan kohdallaan. Pähkäilen vielä tovin ja teen sitten talvivaatetilauksen. Kiitos Sofialle ja muillekin vinkeistä!

 • Tuplamamma

  Olen vuosia suosinut Ticketiä, koska haalareiden ulkonäkö on miellyttänyt eniten (tummansininen on ollut kunnon tummansininen)ja ovat hyvin kestäneet kahden pojan kulutuksen sekä päätyneet vielä kiertoon.
  Reiman kuoseista en aikaisemmin pitänyt lainkaan, mutta parina viime vuotena olen vanhemmalle pojalle löytänyt juuri Reimalta todella kivannäköisiä takkeja ja housuja. Tuntuvat myös kestävän eli ovat nyt odottamassa pikkuveljeä.

 • Karkki

  Ihan pakko vielä päivitellä pohdintoja. Lopulta päädyttiin ticketin takkiin ja tähti jonatanin toppahousuihin vahvistetuilla polvilla. Lisäksi tilauksessa on Reiman toppahousut. Untuvatakki vielä hakusessa ja muutaman kivan olenkin bongannut verkkokaupasta mutta en vielä kuitenkaan tilannut mitään. Tämä oli kyllä eka vuosi kun lapsi otti ostoksiin kantaa ja hänellä oli tarkat mieltymykset. Onneksi kuitenkin löytyi takki ilman pääkallopaidan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.