Dec
14

Dollhouse

by Sofia   -   in Good things for kids

Olen odottanut tätä nukkekotia niin kauan ja vihdoin myös Purkka on tarpeeksi iso jotta uskallamme sellaisen meille hankkia. Kyse ei ole ihan perus leikittävästä nukkekodista, koska olen keräillyt lukioikäisenäkin vielä näitä miniatyyrejä ja osa niistä on vähän arvokkaampiakin. Joten ihan alle viisivuotialle en ole uskaltanut nukkekotia näillä tarvikkeilla rakentaa. Nyt se talo kuitenkin on hankittu ja kohta veljeni toimistolla käynnistyy nukkekotipaja jossa laitamme lattiat, tapetit, sähkövalot & verhot valmiiksi. Nukkekoti tuodaan meille ja sisustetaan salaa tyttöjen mentyä nukkumaan aatonaattona. Laitamme sen ruokasalin nurkkaan ja liinan päälle. Siellä se saa sitten odottaa aattoillan lahjojen avausta. Ehkäpä se pukki on voinut käydä meillä jo vähän aiemminkin tuomassa noin suuren paketin. Tai sitten yritämme piilottaa sen vaatehuoneeseeni iltaan saakka. Meillä on nukkekotiin jo olemassa pieni kuusi, lahjoja ja lasisia joulupalloja omasta lapsuudestani sekä hankimme sinne nyt ihanat miniatyyri jouluvalot. Oveen laitetaan pieni kranssi jossa on punainen samettirusetti ja pöytään katetaan jouluherkut esille ja nuket tietenkin juhlimaan ja flyygeliä soittelemaan. Sytytämme valot liinan alla ennen kuin he saavat nostaa sen pois.

xmasminit

 

 

Miniatyyrit kuvissa saatavilla Etsystä Twelvetimesmoreteeny, 112miniatures, NatAcademy, PetitDlicious.

En muista koska olisin ollut lahjasta näin innoissani ( mieheni totesikin, että tämä taitaa olla myös minun paras lahjani). Muita paketteja ei kummien lahjojen lisäksi ole tytöille hankittukaan, paitsi tyttönuket nukketaloon asukeiksi ja muutama ihana kirja. Nukkekoti on niin iso lahja, että se riittää koko perheeltä hyvin. Meillä siis molemmat tytöt ovat toivoneet nukkekotia. Hattara toivoi lisäksi korurasiaa ja nukkekodin nukkea ja Purkka toivoi erityisesti jotain tiettyä nukkekodin nukkea jonka oli nähnyt kun kävimme miniatyyrejä ihastelemassa eräs päivä. En kyllä löytänyt hänen kuvailemaansa nukkea, joten joudumme ehkä vielä palaamaan hankkimaan sitten ne oikeasti mieluisat asukkaat taloon.

Onko teillä jo joululahjat hankittuna? Tuleeko jollekin muullekin nukkekoti?

We are giving the girls a dollhouse for Christmas and I have never been so excited about a present. Can´t wait to get it all set up and then reveal it to the girls on Christmas with all the lights on and a Christmas party set up for the dollhouse family.

Lattemamma

22 COMMENTS
|
14,939 VIEWS
|
Partager sur Facebook
22 comments on “ Dollhouse „
Natasja Nikolic, on December 14, 2016

Hello dear,

Thank you very much for including my miniatures in your blog. I really appreciate that. I wish to you and your family a blessed Christmas.

Natasja

Sofia, on December 19, 2016

Natasja, my pleasure. You have great things!!!

Laura, on December 14, 2016

Ostimme aikoinaan 2,5-vuotiaalle tyttärellemme Le Toy Vanin puisen nukkekodin Tingelingistä eräällä Helsingin reissulla. Hän sai sen palkinnoksi tuteista luopumisesta. Silloin hän ei saanut mitään pieniä tavaroita, vain muutamia puisia kalusteita ja puiset nuket.
Nyt tänä vuonna tytön täyttäessä kohta neljä, on nukkekoti noussut uuteen arvoonsa. Hän on saanut sinne vanhoja nukkekodin kalusteitani ja lisäksi olemme askarrelleet sinne joulukuusen pienine paketteineen.
Käydessäni Tingelingissä taas reissullani, löysin sieltä ihania puisia Le Toy Vanin astioita, miniruokia ja toiselta merkiltä jopa pieniä puisia kotitaloustarvikkeita, kuten imurin ja silitysraudan ja -laudan. Nyt näitä pieniä yllätyksiä on löytynyt joulukalenteripusseista.
Järjestimme myös yhtenä päivänä nukkekodin perheelle joulujuhlat. Kiitos sinun joulukalenterivinkkiesi!
Ihanaa joulun odotusta teille! Olen varma, että nukkekotinne on supersuloinen ja mieluisa.

Sofia, on December 19, 2016

Laura, itsekin ajattelin, että ensi vuonna kalenteriin saattaa hyvinkin pujahtaa nukkekotijuttuja.

Niina, on December 14, 2016

Ostimme tänä kesänä tyttärellemme 3v. lahjaksi 3-kerroksisen nukkekodin Porvoon Lelukauppa Riimikosta. Nukkekodissa asustaa hieman normaalista poiketen meillä Sylvanian Families -hiiriperhe. Huonekalut olemme hankkineet myös Sylvanian -sarjasta ja joulupukki tuonee lisää tyttäremme suureksi riemuksi. Isänpäivänä mieheni tapetoi huoneet ja asensi myös valosarjat huoneisiin. Nukkekodista on tullut meidän kaikkien yhteinen, iloinen projekti. Taannoin kävimme tyttäreni kanssa askartelumessuilla, joista löytyi nukkekotiin mm. joulukuusi sekä lastenhuoneeseen leluja. Ensi viikolla vuoden täyttävää pikkuveikkaa kiinnostavat kaikki pikkutilpehöörit luvattoman paljon, joten nukkekoti onkin turvallisuussyistä väliaikaisesti työhuoneessamme leikkihuoneen sijasta. Iltaisin vetäydymme sinne tyttäreni kanssa järjestelmään huoneita ja leikkimään, kun mieheni viihdyttää poikaamme toisaalla. Toivotan Sofia teille oikein ihanaa joulunaikaa ja lukuisia ikimuistoisia hetkiä nukkekodin ääressä!

Sofia, on December 19, 2016

Niina, kuulostaa ihanalta! Ja kiitos samoin teille!

Täti Ruskea, on December 14, 2016

Tuskin maltan odottaa teidän nukkekodin näkemistä! Kuulostaa niin ihanalta <3 Meidän pojat leikkivät ja "sisustivat" (oikeastikin sanoivat iltaisin leluja kerätessä, että voiko yksi talo jäädä, kun se on juuri sisustettu 😉 ) ensin Sylvanian Families taloja. Tänä syksynä viisi vuotta täyttänyt sai kolmevuotislahjaksi isäni tekemän (minun piirroksistani) kolmikerroksisen "hiiritalon", jossa asustaa Mailegin hiiriä. Talo on melko korkea ja sen alle halusin pyörät, jotka voi paikalla ollessa lukita, mutta samalla mahdollistavat talon siirtämisen helposti paikasta toiseen. Huonekaluina on pääasiassa Mailegin puuhuonekaluja, mutta myös muita samankokoisia. Jonkun verran olen myös virkannut hiirille päiväpeittoja, mattoja jne. Astiat ovat posliinia, ruuat pääasiassa puisia. Nyt pojat ovat sisustaneet hiiritalon jouluiseksi. Kaksivuotias kuopus sää tänä jouluna aivan oman pienen hiiritalon. Se on Mailegin omaa tuotantoa, puinen kolmikerroksinen "juustotalo". Ihanaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!

Sofia, on December 19, 2016

Täti Ruskea, hiiritalo on varmasti hurmaava! Mailegin jutut ovat niin ihania! Ja tuskin maltan itsekään odottaa, että pääsen puuhastelemaan nukkekodin kanssa…

Fanny, on December 15, 2016

Kuulostaa ihanalta! Tuskin maltan odottaa ihania ja tunnelmallisia kuviasi! Meidän kaksostytöt saivat 5-vuotis synttärilahjaksi 3-kerroksisen vaaleanpunaisen Riimikon nukkekodin. Nyt 9 vuotta myöhemmin se on edelleen heidän huoneensa keskipiste ja vaikka sillä ei enää leikitä, niin sitä edelleen sisustetaan ja sinne askarrellaan fimosta leikkiruokia ja etsitään uusia ihanuuksia. Olen itsekin tästä nukkekodista edelleen tohkeissani 🙂

Sofia, on December 19, 2016

Fanny, minäkin toivon tästä pitkäaikaista harrastusta!

Carolina, on December 15, 2016

jokunen vuosi sitten raahasin omani vanha Lundby nukkekoti vanhempieni kellarista ja tuunasin sitä (tapetoin ja maalasin). Siitä piti tulla minulle nukkekotiharrastus… noooh sitten syntyi tyttö ja hän on nyt leikkinyt sillä ja asukkaina ovat Sylvanain families eri hahmoja.
Kun tyttö täytti 3 hän sai siihen lisäkerroksen ja pihan.
Talo ei ole juuri sitä mitä itse toivon, hienosti aseteltuja huonekaljua ja pikkutipehööriä vaan leikkisä sekoitus kaikkea miniatyyrikoossa mitä sopii nukkekotiin. Välillä käyn asettelemassa kaiken kauniisti ja “siivoan” nukketalon mutta kun tyttö leikki kaikki kaatuu 🙂 En malta odottaa että saan nähdä teidän tyttöjen nukkekotia, varmasti upea!

Sofia, on December 19, 2016

Carolina, muistan lapsuudesta kun alakerran naapurin tytöillä oli Lundbyn nukkekotiin tehty todella magea nukkekoti. Sekin oli aina vähän hujan hajan, mutta sillä oli tosi kiva leikkiä.

Marenki, on December 15, 2016

Helanderin huutokaupassa on myynnissä kaunis ja taidokkaasti tehty kartanotyylinen nukkekoti, kannattaa kurkata jos aihe kiinnostaa:
http://www.helander.com/fi/blog/helanderin-blogijoulukalenteri-luukku-13

Sofia, on December 19, 2016

Marenki, mieheni lähetti samaisen linkin minulle… Toiveena varmaan, että harrastus ei ihan karkaa käsistä ;). Upea on!

Sara, on December 16, 2016

Me ostimme tyttärellemme joululahjaksi Riviera Maisonin Victorian Doll House -barbietalon. Tosin tyttö ei ole vielä aivan “barbi-iässä”, joten taloon muuttaa ainakin toistaiseksi asustelemaan Mailegin suloiset puput ja talo sisustellaan samaisen merkin puisilla huonekaluilla. 🙂

Sofia, on December 19, 2016

Sara, se on hieno. Ja sopii muuten varmasti hyvin Mailegeille!

Aurora, on December 16, 2016

Meidän tytär sai 4-vuotislahjaksi viktoriaanisen nukkekodin, jonka siskoni oli maalannut valkoiseksi ja katon mustaksi ja pellavaiseen minikylttiin oli kirjailtu tyttäremme nimi. Talon sisustamiseen on osallistunut koko perhe ja suku, myös isoveli. Kalusteet, posliiniastiat, matot, soittimet ja ruoat on ostettu suurimmaksi osaksi Pariisista, mutta jotain on tilailtu myös nettikaupoista. Patjat, peitot ja liinavaatteet ovat siskoni ompelemia. Ihana yhteinen haarastus ja keräilykohde! Nyt talossa on jo joulu tuloillaan: jouluvalot on asennettu ja asukkaat askartelevat miniatyyrijoulukortteja takan edessä.

Sofia, on December 19, 2016

Aurora, meilläkin tyttöjen eno on aloittanut tuon rakennusprojektin. Eilen sain juuri kuvia kun seiniin oli ilmestynyt tapetteja jne. Kyllä nuo meidän sisarukset on aika taitavia!

Barbamama, on December 17, 2016

Nukkekoti tulee taatusti olemaan tytöillesi mieluisa lahja! Itse en saanut lapsena nukkekotia, vaikka olisin kovasti halunnut. Niinpä ostin tyttärelleni suuren kolmikerroksisen nukkekodin jo hänen ollessaan vauva. Alkuun siellä on ollut vain sellaisia kalusteita, jotka eivät mene rikki tai joista ei ole väliä vaikka menevät. Äskettäin uskaltauduin laittamaan sinne vähän parempiakin kalusteita sekä itämäiset matot jotka äitini on tuonut Lähi-idän matkoiltaan. Parhaimmat kalusteet ja kaikki vuosien varrella keräilemäni särkyvät miniatyyrit odottavat vielä kaapissa. Tällä viikolla sisustimme talon yhdessä joulukuntoon. Siellä on mm. kuusi, lahjapaketteja, kynttilöitä, jouluisia tekstiilejä ja tietysti pikku kranssi ovessa. Asukkaita talossa ei ole vielä ollut, mutta olen kertonut tyttärelleni, että jouluaattona taloon muuttaa perhe asumaan. Meillekin tulee sinne Sylvanian Families hiiriperhe.

Sofia, on December 19, 2016

Barbamamma, nuo matot, oih, varmasti mielettömät! Ja Sylvaniat sopivat sinne varmasti erinomaisesti!

Ita, on December 17, 2016

Love doll houses! I can play with them myself 🙂 enjoy!

Sofia, on December 19, 2016

Ita, you can come and play with me when it arrives!

Leave a comment
name
email
url
message