Feb
27

Fresh pea soup

by Sofia   -   in Cooking

Olen joskus blogin alkuaikoina jakanut tämän reseptin jo kertaalleen, mutta kuvat olivat niin järkyttävän huonot, että ajattelin jakaa tämän parannellun version uudestaan. Tosin englanniksi tällä kertaa. Meillä tämä on koko perheen rakastamaa arkiruokaa jota tehdään silloin kun kukaan ei jaksa käydä kaupassa ( pakkasessa on aina herneitä ja kaapissa kookosmaitoa) tai on kova kiire saada ruoka pöytään. Pienillä varioinneilla keitosta saa hieman erilaista, kuten lisäämällä raastettua sitruunankuorta, tuoreita yrttejä tai annoksen voi silata vaikkapa tryffeliöljyllä. Kookosmaidon sijaan voi toki käyttää, kermaa, kaurakermaa tai ruokakermaa. Nestettä voi lisätä tai vähentää maun mukaan ja keiton voi siivilöidä jos siitä haluaa hienomman alkuruoan tai jos koostumus ei muuten vaan miellytä. Tästä annoksesta syö vielä lounaan kaksi henkilöä seuraavana päivänä jos taloudessa asuu pikkutyttöjä kuten meillä ( = ruokaa ei kulu ihan yhtä lailla kun vaikkapa urheilevien nuorten kanssa). Periaatteessa varaisin kuitenkin 200g herneitä per ruokailija. Nestettä sitten oman koostumusmaun mukaan. Alla oleva resepti on suuntaa antava. Se on myös vegaaninen ja gluteeniton ( varmista vain kasvisliemijauheesi gluteenittomuus). Herneet sisältävät mukavasti proteiinia, c-, b-ja k-vitamiinia.

I have shared this recipe on the blog before but the pictures were so awful I think I´ll share it again and this time in English so you can all enjoy it. This is one of those staples in our house that we whip up when we need to make something fast or don´t feel like going to the grocery store ( we always keep peas in the freezer and coconut milk in the pantry). And everyone loves it so it´s a win win win recipe. Besides it´s pretty healthy too! It has the nicest bright green colour so it´s a pretty soup for Spring time festivities. Just sieve it for a fancier texture and add some pretty decorations on top like edible flowers and you have a very presentable starter. I make mine from coconut milk but you could definitely use cream for this. And for a fancy version maybe whip part of it and fold it in the soup so it becomes super fluffy. But the version I´m sharing with you now is a basic, vegan weeknight dinner. The recipe is not a very exact one but the rule of thumb could be to have about 200 g of peas per a person eating and then add liquid to you taste to get the consistency you like. If you try it once you will know how it will be best for your taste. Maybe add a little less liquid first and blend and you can then add on and heat to get it just right for you.  

DSC_0761

Fresh pea soup (for about 4 people)

800g frozen peas

2-5 dl water ( depending on the consistency you like)

a jar of coconut milk ( 400ml)

vegetable stock powder/ cube per instructions on the packaging for the amount of water you added ( I use the brand Reformi for organic and nothing weird added goodness)

optional flavouring

grated zest of half a lemon

fresh thyme, marjoram, sage or mint

a dash of truffle oil on top of your plate

1. Defrost the peas and boil all the ingredients for the soup together. Blend it ( with an electric blender) and if you want a very smooth structure then sieve it ( we never do).

2. Add some flavourings if you like. You can choose one or even all of the ones suggested above. We love it with some lemon zest.

DSC_0759

DSC_0746

DSC_0734

DSC_0745

DSC_0753

DSC_0731

Ehkäpä huomenna kokeilet tätä hernekeittoa perinteisen sijaan laskiaisen kunniaksi? Ihanaa alkavaa viikkoa!

For Shrove we often have pea soup in Finland and tomorrow is Shrove Tuesday. Maybe instead of one made of dried peas this time you´ll want to try the fresh kind. It´s so good! And so fast. No soaking of peas the night before and even if you forget to defrost your peas you can just do that in the pot while you heat the soup up. So simple and fast.

Lattemamma

4 COMMENTS
|
5,263 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Fresh pea soup „
Katja, on February 27, 2017

Kiitos muistutuksesta, tämä on hyvä resepti. Kerran tein sen aikaisemmin blogissasi olleen tuorehernekeitto reseptin mukaan. Hyvin maistui, vaikkakin tyttäreni sanoi, että vaarin tekemä (perinteinen) hernekeitto on parasta. Olen vallan unohtanut tän reseptin, täytyy kokeilla taas, kun hernekeitto on nyt 6-vuotiaan tyttäreni ehdoton lemppari ruoka. Ihanat kuvat muuten, pienellä Liberty-kukka somistuksella.

Sofia, on March 5, 2017

Katja, tämä onkin siitä kiva kun on niin erilaista kuin tavallinen hernesoppa. Itse tykkään ihan purkki “hernaristakin”. Tämä meillä kuitenkin suosikki!

Niina, on February 27, 2017

Meillä tuli tästä ruuasta yksi arjen suosikkiruuista silloin kun siitä ensimmäisen kerran kirjoitit ja todellinen arjen pelastaja se onkin. Ja tytöt itseasiassa kysyivätkin, voidaanko tehdä perinteisen hernekeiton sijaan tätä tuoreversiota huomenna. Kiitos siis hyvästä ohjeesta!

Sofia, on March 5, 2017

Niina, tämä on niin helppo ja hyvä ohje. Ihan arjen pelastus monesti.

Leave a comment
name
email
url
message